Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko raskaana syödä vegaanista homejuustoa turvallisesti?

Vierailija
29.11.2022 |

Miten on, osaako joku viisaampi neuvoa? Castello ym. väittää että heidän tuotteitaan voi syödä koska maito on pastöroitua. Kuitenkin virallisilla sivuilla suositellaan välttämään näitä juustoja pastöroinnista huolimatta. Liittyikö jotenkin homeeseen tai pakkaustyyliin tms.? Innostuin jo että voisin syödä homejuustohimoissani esim. Cashew blue juustoa mutta voiko näissäkin olla vaaraa? Riski on pieni mutta jos se on olemassa niin mieluummin välttäisin sen kun juustoa ehtii syödä myöhemminkin. Mutta jos mitään vaaraa ei ole niin mielellään kokeilisin :)

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samat homeet niissä on. Pastöroidun maidon luulisi olevan jopa turvallisempi, vai onko sinulla tietoa, onko pähkinämassa pastöroitu ennen juustoprosessia?

Vierailija
2/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Homevuustoa 🤢🤮

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin johtuuko se riski siitä homeesta vai mistä jos kerran maito on pastöroitu, en tiedä?  t: ap

Vierailija
4/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto tehdään maidosta niin miten se voi olla juustoa jos siinä ei ole maitoa?

Vierailija
5/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastasyntynyt vauva riistetään hätääntyneeltä äidiltään ja heitetään teuraaksi, jotta ihmiset joita ei ole liikaa, voivat lutkuttaa sille kuuluvan maidon.

Vierailija
6/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmettä on vegaaninen homejuusto? Homeista soijaa? Älä ainakaan vegaanisia homeessa olevia elintarvikkeita syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki muut apinalajit ovat uhanalaisia paitsi ihminen. Oletko tekemässä niitä lisää?

Vierailija
8/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkomailla esimerkiksi stilton on ihan ok myös raskauden aikana, vaikka kyseessä onkin homejuusto. Hometta ja pastörointia suurempi vaikutus lienee juuston kovuudella ja kypsytyksellä, jos juusto on siis kuivempi niin siinä on vähemmän kosteutta jossa haitalliset bakteerit voisivat kasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raskaana voi syödä mitä tahansa ihmisravinnoksi kelpaavaa. Niin ne syö muuallakin maailmassa. 

Vierailija
10/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin johtuuko se riski siitä homeesta vai mistä jos kerran maito on pastöroitu, en tiedä?  t: ap

Vegaanisessa tuotteessa ei ole maitoa. Homeiset ruuat kuuluvat kompostiin tai biojätteeseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Homevuustoa 🤢🤮

Ainoa hyvä vegaaninen mukajuusto. Epäekologinen tietenkin, mutta kelpo tuote.

T. lihaani

Vierailija
12/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa on maailman paras terveydenhoito ja siksi meillä on erilaisia ohjeita kuin muualla jossa ei arvosteta yhtä paljon ihmisiä. Täytyy noudattaa tarkasti suomalaisia ohjeita ja suosituksia.

Ei se yhdeksän kuukautta ilman juustoa voi olla kellekään liikaa vaadittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomessa on maailman paras terveydenhoito ja siksi meillä on erilaisia ohjeita kuin muualla jossa ei arvosteta yhtä paljon ihmisiä. Täytyy noudattaa tarkasti suomalaisia ohjeita ja suosituksia.

Ei se yhdeksän kuukautta ilman juustoa voi olla kellekään liikaa vaadittu.

Miksi pitäisi noudattaa suosituksia, kun ilman niitäkin pärjää ja pysyy terveenä? Jopa paremmin kuin stressaamalla siitä voiko syödä palan juustoa tms. 

Vierailija
14/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse syödä lainkaan. Aivan hirveän makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin johtuuko se riski siitä homeesta vai mistä jos kerran maito on pastöroitu, en tiedä?  t: ap

No otahan selvää. Jos kyse on raakamaidon riskeistä, pastöroidut maitojuustot ovat paras valinta.

Jos taas jalohomekannoista vai mitä ovatkaan, otat riskin, oli kyseessä sitten homejuusto tai homevuusto.

T. Vela

Vierailija
16/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on kyllä typerä palsta. Ensinnäkin joku väittää että kovat juustot on vaarallisempia vaikka juuri on tutkittu toisin ja suositukset päinvastaisia. Sitten itketään kun joku ei pärjää 9 kk ilman juustoa, eihän siitä ollut kyse aloittajan viestissä vaan että jos löytyisi tilalle joku turvallinen vaihtoehto. Miksei nauttisi sellaista jos mahdollista olisi? Toki ilmankin pärjää. Monet vegaaniset versiot toimii ihan hyvänä korvikkeena vaikka noin paremman puutteessa. 

Vierailija
17/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tämä on kyllä typerä palsta. Ensinnäkin joku väittää että kovat juustot on vaarallisempia vaikka juuri on tutkittu toisin ja suositukset päinvastaisia. Sitten itketään kun joku ei pärjää 9 kk ilman juustoa, eihän siitä ollut kyse aloittajan viestissä vaan että jos löytyisi tilalle joku turvallinen vaihtoehto. Miksei nauttisi sellaista jos mahdollista olisi? Toki ilmankin pärjää. Monet vegaaniset versiot toimii ihan hyvänä korvikkeena vaikka noin paremman puutteessa. 

Häh, eikö tuossa juuri aiemmin sanottu että kovat juustot sisältävät vähemmän kosteutta ja siten kasvualustaa bakteereille?

Vierailija
18/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tämä on kyllä typerä palsta. Ensinnäkin joku väittää että kovat juustot on vaarallisempia vaikka juuri on tutkittu toisin ja suositukset päinvastaisia. Sitten itketään kun joku ei pärjää 9 kk ilman juustoa, eihän siitä ollut kyse aloittajan viestissä vaan että jos löytyisi tilalle joku turvallinen vaihtoehto. Miksei nauttisi sellaista jos mahdollista olisi? Toki ilmankin pärjää. Monet vegaaniset versiot toimii ihan hyvänä korvikkeena vaikka noin paremman puutteessa. 

Häh, eikö tuossa juuri aiemmin sanottu että kovat juustot sisältävät vähemmän kosteutta ja siten kasvualustaa bakteereille?

B12-vitamiinin puute aiheuttaa aivosumua. Kaikille ei imeydy pillerimuotoinen, täytyy saada ravinnosta tai pistoksina. Selittänee tuon sekoilun.

JUUSTOA SAA SYÖDÄ RASKAUDEN AIKANA. Raakamaitovalmisteet ovat eri asia. Vegaanisia korvikkeita ei tarvita mihinkään. Luonnonvarojen pahanmakuista haaskuuta.

Vierailija
19/20 |
29.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vastasyntynyt vauva riistetään hätääntyneeltä äidiltään ja heitetään teuraaksi, jotta ihmiset joita ei ole liikaa, voivat lutkuttaa sille kuuluvan maidon.

Shit happens.

Mutta muuten en saa maitoa, kermaa, juustoa, jugurttia. Eikä lapset vanukasta

Vierailija
20/20 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Homevuustoa 🤢🤮

Ei ikinä