Voiko raskaana syödä vegaanista homejuustoa turvallisesti?
Miten on, osaako joku viisaampi neuvoa? Castello ym. väittää että heidän tuotteitaan voi syödä koska maito on pastöroitua. Kuitenkin virallisilla sivuilla suositellaan välttämään näitä juustoja pastöroinnista huolimatta. Liittyikö jotenkin homeeseen tai pakkaustyyliin tms.? Innostuin jo että voisin syödä homejuustohimoissani esim. Cashew blue juustoa mutta voiko näissäkin olla vaaraa? Riski on pieni mutta jos se on olemassa niin mieluummin välttäisin sen kun juustoa ehtii syödä myöhemminkin. Mutta jos mitään vaaraa ei ole niin mielellään kokeilisin :)
Kommentit (20)
Niin johtuuko se riski siitä homeesta vai mistä jos kerran maito on pastöroitu, en tiedä? t: ap
Juusto tehdään maidosta niin miten se voi olla juustoa jos siinä ei ole maitoa?
Vastasyntynyt vauva riistetään hätääntyneeltä äidiltään ja heitetään teuraaksi, jotta ihmiset joita ei ole liikaa, voivat lutkuttaa sille kuuluvan maidon.
Mitä ihmettä on vegaaninen homejuusto? Homeista soijaa? Älä ainakaan vegaanisia homeessa olevia elintarvikkeita syö.
Kaikki muut apinalajit ovat uhanalaisia paitsi ihminen. Oletko tekemässä niitä lisää?
Ulkomailla esimerkiksi stilton on ihan ok myös raskauden aikana, vaikka kyseessä onkin homejuusto. Hometta ja pastörointia suurempi vaikutus lienee juuston kovuudella ja kypsytyksellä, jos juusto on siis kuivempi niin siinä on vähemmän kosteutta jossa haitalliset bakteerit voisivat kasvaa.
Raskaana voi syödä mitä tahansa ihmisravinnoksi kelpaavaa. Niin ne syö muuallakin maailmassa.
Vierailija kirjoitti:
Niin johtuuko se riski siitä homeesta vai mistä jos kerran maito on pastöroitu, en tiedä? t: ap
Vegaanisessa tuotteessa ei ole maitoa. Homeiset ruuat kuuluvat kompostiin tai biojätteeseen.
Vierailija kirjoitti:
Homevuustoa 🤢🤮
Ainoa hyvä vegaaninen mukajuusto. Epäekologinen tietenkin, mutta kelpo tuote.
T. lihaani
Suomessa on maailman paras terveydenhoito ja siksi meillä on erilaisia ohjeita kuin muualla jossa ei arvosteta yhtä paljon ihmisiä. Täytyy noudattaa tarkasti suomalaisia ohjeita ja suosituksia.
Ei se yhdeksän kuukautta ilman juustoa voi olla kellekään liikaa vaadittu.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa on maailman paras terveydenhoito ja siksi meillä on erilaisia ohjeita kuin muualla jossa ei arvosteta yhtä paljon ihmisiä. Täytyy noudattaa tarkasti suomalaisia ohjeita ja suosituksia.
Ei se yhdeksän kuukautta ilman juustoa voi olla kellekään liikaa vaadittu.
Miksi pitäisi noudattaa suosituksia, kun ilman niitäkin pärjää ja pysyy terveenä? Jopa paremmin kuin stressaamalla siitä voiko syödä palan juustoa tms.
Ei tarvitse syödä lainkaan. Aivan hirveän makuista.
Vierailija kirjoitti:
Niin johtuuko se riski siitä homeesta vai mistä jos kerran maito on pastöroitu, en tiedä? t: ap
No otahan selvää. Jos kyse on raakamaidon riskeistä, pastöroidut maitojuustot ovat paras valinta.
Jos taas jalohomekannoista vai mitä ovatkaan, otat riskin, oli kyseessä sitten homejuusto tai homevuusto.
T. Vela
Tämä on kyllä typerä palsta. Ensinnäkin joku väittää että kovat juustot on vaarallisempia vaikka juuri on tutkittu toisin ja suositukset päinvastaisia. Sitten itketään kun joku ei pärjää 9 kk ilman juustoa, eihän siitä ollut kyse aloittajan viestissä vaan että jos löytyisi tilalle joku turvallinen vaihtoehto. Miksei nauttisi sellaista jos mahdollista olisi? Toki ilmankin pärjää. Monet vegaaniset versiot toimii ihan hyvänä korvikkeena vaikka noin paremman puutteessa.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on kyllä typerä palsta. Ensinnäkin joku väittää että kovat juustot on vaarallisempia vaikka juuri on tutkittu toisin ja suositukset päinvastaisia. Sitten itketään kun joku ei pärjää 9 kk ilman juustoa, eihän siitä ollut kyse aloittajan viestissä vaan että jos löytyisi tilalle joku turvallinen vaihtoehto. Miksei nauttisi sellaista jos mahdollista olisi? Toki ilmankin pärjää. Monet vegaaniset versiot toimii ihan hyvänä korvikkeena vaikka noin paremman puutteessa.
Häh, eikö tuossa juuri aiemmin sanottu että kovat juustot sisältävät vähemmän kosteutta ja siten kasvualustaa bakteereille?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä on kyllä typerä palsta. Ensinnäkin joku väittää että kovat juustot on vaarallisempia vaikka juuri on tutkittu toisin ja suositukset päinvastaisia. Sitten itketään kun joku ei pärjää 9 kk ilman juustoa, eihän siitä ollut kyse aloittajan viestissä vaan että jos löytyisi tilalle joku turvallinen vaihtoehto. Miksei nauttisi sellaista jos mahdollista olisi? Toki ilmankin pärjää. Monet vegaaniset versiot toimii ihan hyvänä korvikkeena vaikka noin paremman puutteessa.
Häh, eikö tuossa juuri aiemmin sanottu että kovat juustot sisältävät vähemmän kosteutta ja siten kasvualustaa bakteereille?
B12-vitamiinin puute aiheuttaa aivosumua. Kaikille ei imeydy pillerimuotoinen, täytyy saada ravinnosta tai pistoksina. Selittänee tuon sekoilun.
JUUSTOA SAA SYÖDÄ RASKAUDEN AIKANA. Raakamaitovalmisteet ovat eri asia. Vegaanisia korvikkeita ei tarvita mihinkään. Luonnonvarojen pahanmakuista haaskuuta.
Vierailija kirjoitti:
Vastasyntynyt vauva riistetään hätääntyneeltä äidiltään ja heitetään teuraaksi, jotta ihmiset joita ei ole liikaa, voivat lutkuttaa sille kuuluvan maidon.
Shit happens.
Mutta muuten en saa maitoa, kermaa, juustoa, jugurttia. Eikä lapset vanukasta
Vierailija kirjoitti:
Homevuustoa 🤢🤮
Ei ikinä
Samat homeet niissä on. Pastöroidun maidon luulisi olevan jopa turvallisempi, vai onko sinulla tietoa, onko pähkinämassa pastöroitu ennen juustoprosessia?