Jos kerran ravintoloiden raaka-aineiden hinnat ovat nousseet, niin miksi kaikki ravintolat eivät ole nostaneet hintojaan?
Oma lähilounaspaikka myy edelleen tasaiseen tahtiin laadukkaita kotiruokalounaita 11,30 hinnalla. Miksi?
Kommentit (6)
No, hinta vaikuttaa olleen jo korkeampi kuin muussa maassa aiemmin. Vielä viime vuonna lounasta sai alle kympillä.
Vierailija kirjoitti:
No, hinta vaikuttaa olleen jo korkeampi kuin muussa maassa aiemmin. Vielä viime vuonna lounasta sai alle kympillä.
Hinta on aina noudattanut verottajan määräämää maksimihintaa työnantajan maksamalle lounastuelle. Ja mitään ei ole listalta poistettu.
Täällä moni paikka jättänyt jälkiruuan pois.
Kysyntä ja tarjonta.
Jos nostat hintoja niin asiakkaiden määrä vähenee. Voi helposti käydä niin, että päivän lopuksi rahaa on kassassa vähemmän kuin ennen. Hintoja voi nostaa vain silloin kun asiakkaat on valmiita maksamaan enemmän. Tällä hetkellä ollaan tilanteessa jossa hintojen nousu johtaisi pelkästään siihen, että ravintola menettää asiakkaita.
Lounasravintolalle tuo 11,30 on kynnyshinta, koska se on verottajan hyväksymä maksimihinta lounasedulle. Jos hinta on tuon yli tulee maksamisesta ongelmallisempaa ja voi vähentää asiakkaita huomattavasti joten on parempi ottaa raaka-aineiden hinnan nousu omaan piikkiin ennemmin.
On nostettu jo aiemmin. Joskus sai lounaan mistä vaan alle kympillä. Sekä odotetaan määrällistä kasvua pitämällä hinta kohtuullisena. Ehkä siinä on jätetty pois jotain mitä et edes huomaa. Vaihdettu levitteet halvempiin, jätetty salaatista jotain tomaattia pois tms.?