kuinka monta päivää aiemmin voi tehdä kakkupohjan?
Voiko tehdä jo huomena jos täyttää ja tarjoaa vasta sunnuntaina??
Kommentit (5)
Luotettavin ja paras lopputulos syntyy vain kun maltat odottaa viralliseen kakkupäivään.
Monet kyllä tekevät kakkupohjan jopa 5 päivää ennen virallista kakkupäivää, koska eivät malta odottaa. Lopputulos ei tällöin kuitenkaan ole varma, vaan kakkupohja voi muuttua myöhemmin ja tästä voi taas seurata pettymyksiä. Kaiken lisäksi voit joutua tekemään useita kakkupohjia, koska monet kakkupohjat eivät yksinkertaisesti paistu ennen kakkupäivää.
Tässäkin asiassa korostan sitä malttia - odota pari päivää ja tee kakkupohja vasta kakkupäivänä. Eikä ole maailmanloppu vaikka tekisit tuon kakkupohjan vasta kakkupäivän jälkeen, esim. neljännellä tai viidennellä kakkuviikolla.
paistopäivää seuraavan päivän jälkeen? Kuivakakut, pullat, piirakat??
Eihän siinä RAAKAA munaa ole, for God´s sake!
Kakkupohja ei ole helposti pilaantuva. Konditoriatuotteet säilyvät pääsääntöisesti hyvin.
Tuotteissa on vähän vapaata vettä ja lisäksi ne sisältävät sokeria joka toimii säilöntäaineena.
Toinen juttu on täytetyt, herästi pilaantuvia aineksia sisältävät tuotteet.
Niistä ei tässä kyseissä tapauksessa ole enempää aihetta kommentoida.
" Konditoria alkaa sieltä missä hiiva loppuu" , on hyvä sanonta.
Lisäksi kommentoin leipurin tuotteita sen verran että moni säilyttää niitä virheellisesti jääkaapissa. Leivät ja pullat säilytetään huoneenlämmössä.
Vierailija:
paistopäivää seuraavan päivän jälkeen? Kuivakakut, pullat, piirakat??Eihän siinä RAAKAA munaa ole, for God´s sake!
Pakkaat jääkaappiin sillein, ettei ota hajuja eikä makuja. On sitäpaitsi hirmu paljon helpompi leikata kun se on vähän vanhempi pohja! Ja parhaan saat, kun täytät lauantaina jos vain ehdit. Kakku mehustuu ilman kostutustakin meheväksi, sunnuntaina sitten päällystys.