Miten valita rupkapöytä?
Tarvittaisiin kotiin ruokapöytä ja tuntuu että ihan mahdoton tehtävä. Mikään ei tunnu riittävän oikealta.
Miten siis lähteä liikkeelle valinnassa?
Kommentit (19)
Testaa kaupassa, että häiritseekö pöydän jalat tai tukirakenteet istumista. Meillä on muuten hyvä mutta sivuilla ja päädyssä olevat "näyttävät" palkit ulottuvat liian alas mikä rajoittaa istumisasentoja.
Täyspuinen ja pellavaöljyllä käsitelty. Tykkään. Pinta pysynyt jo vuosia moitteettomassa kunnossa. Aluksi öljysin 2-3 kertaa vuodessa (5 min) ja nykyisin kerran, ennen talven kuivaa huoneilmaa. Ei halkeamia tai naarmuja. Hylkii riittävän hyvin kaatuneita nesteitä, jotka pyyhitään heti kun huomataan. Meillä tammipuuta. Voi olla vaikeaa löytää, mutta kannattaa etsiä. 180 cm x 100 cm maksoi 800 €.
Ota mitat tilasta johon pöytä tulee, mene huonekalu liikkeeseen ja vertaile vaihtoehtoja. Osta se mikä on sopiva ja miellyttää.
Mikään ei miellytä tarpeeksi ja mikään ei tunnu sopivalta.
Meillä kriteerit oli koko, materiaali ja hinta.
Halusimme pöydän minkä pituus oli 240-340cm ja leveys 100cm koska ruokailijoita on 10-16 hyvin usein. Materiaalina aito öljytty tammi oli ainoa minkä halusimme koska se kestää ikuisesti ja säilyttää arvonsa.
Hinnan suhteen jouduimme tekemään vähän enemmän töitä mutta löysimme pöydän Ruotsista tehtaalta ja kotiin tuotuna ja sisälle kannettuna se oli yli 1500 euroa halvempi kuin Suomesta vastaava.
Mieti ensin pöydän koko ja hintabudjetti ja sitten kaupoille katsomaan. Jos ei mikään erityisen näköinen ole mielessä, mieti kodin muuta sisustusta. Mikä sopisi samaan tyyliin ja väreihin. Entä sopiiko tilaan sirompi pöytä vai joku massiivinen antiikkityylinen.
Meillä on sama homma. Ensimmäinen kriteeri on koko. Halutaan pöytä, mikä on 200-220 cm pitkä. Sitten materiaalin valinta. Halutaan mieluusti massiivipuinen, jotta pikkulapsiarki ei tuhoa pöytää. Sitten ulkonäkö ja muut seikat. Ei missään nimessä lankkupöytää ja pöydän päähän pitää saada syöttötuoli. Lopuksi sitten budjetti määrittää valikoimaa.
Kannattaa myös harkita teettämistä. Ei loppujen lopuksi ole paljoa eroa, jos kyse on massiivipuisesta pöydästä.
Me teetimme massiivitammea olevan ison pöydän (120x300 ja 3200€) lakatulla pinnalla, koska se on äärettömän helppohoitoinen öljyttyyn verrattuna. Minkäänlaisia jälkiä ei jää, vaikka lapset eivät muistaisi heti pyyhkiä.
Päätin aikoinaan, ettei meille tule ikinä öljyttyä ruokapöytää, kun olimme kylässä ja minulla oli valkoinen jakkupuku ja illan jälkeen huomasin hihojen olevan öljyssä.
Ainoat, joista viitsisin mitään maksaa, on hintaluokassa alle 150 e, mutta miehen mielestä nämä on liian halpoja.
Vierailija kirjoitti:
Artek. Ikuinen.
Hrrr-r!
Mitä väliä pöydällä kun se peitetään tyylikkäästi kerniliinalla josta kaljatahrat ja viinilasin jäljet on helppo pyyhkiä pois.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on rupkapöytä?
Joku Neuvostoliiton aikainen juttu joka maksetaan ruplilla.
Vierailija kirjoitti:
Meillä kriteerit oli koko, materiaali ja hinta.
Halusimme pöydän minkä pituus oli 240-340cm ja leveys 100cm koska ruokailijoita on 10-16 hyvin usein. Materiaalina aito öljytty tammi oli ainoa minkä halusimme koska se kestää ikuisesti ja säilyttää arvonsa.
Hinnan suhteen jouduimme tekemään vähän enemmän töitä mutta löysimme pöydän Ruotsista tehtaalta ja kotiin tuotuna ja sisälle kannettuna se oli yli 1500 euroa halvempi kuin Suomesta vastaava.
Kiitos tästä, tammea oleva pöytä sitten loppujen lopuksi tulee. Ehkä yksinkertainen on kuitenkin parasta.
Ap
Mikä on rupkapöytä?