Ostin 4kg lanttua tarjouksesta ja syönyt koko viikon haudutettua ja keitettyä lanttukuutiota, mitä muuta siitä voisi tehdä?
Kommentit (18)
olet ymmärtänyt aivan oikein sen tilanteen mikä meillä on edessä etenkin perheillä tässä köyhtyvässä kehitysmaassa...
nyt harjoittelet vielä leipäjonossa seisomista ja elämistä ilman sähköjä ja lisäharjoitteluna päälle vielä seisominen ulosottojonossa sekä työttömyysjonossa...
sitten on tulevan talven harjoitukset hyvin tehty...
Uunissa paahdettuna, hyvin maustettuna turkkilaisen jugurtin kanssa. Nam.
Leikkaa julienneksi ja pikkelöi. Syö sellaisenaa lisukkeena tai salaatissa.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa julienneksi ja pikkelöi. Syö sellaisenaa lisukkeena tai salaatissa.
Kuulostaapa vähän hifistelyltä. Julienneksi?
Lanttu säilyy todella hyvin. Joten ei sitä kaikkea ole pakko kerralla syödä.
Jos tykkäät mausteisesta, niin lanttu-kikhernecurry on yllättävän toimiva yhdistelmä. Googlella löytää reseptin.
Vierailija kirjoitti:
olet ymmärtänyt aivan oikein sen tilanteen mikä meillä on edessä etenkin perheillä tässä köyhtyvässä kehitysmaassa...
nyt harjoittelet vielä leipäjonossa seisomista ja elämistä ilman sähköjä ja lisäharjoitteluna päälle vielä seisominen ulosottojonossa sekä työttömyysjonossa...
sitten on tulevan talven harjoitukset hyvin tehty...
Ja mikäli kaikki valoisa aika ei mene noihin edellämainittuihin, niin voi parsia risoja sukkiaan, korjailla vaatteitaan ja paikkailla rikki menneitä kohtia niistä.
Lanttunuudeleita. Purkkisalaatia ( googlaa).
Lanttupirtelö.
Litra olutta ja kolme lanttua.
Kaada olut astiaan lanttujen kanssa ja soseuta.
Uunijuureksia monella eri tavalla maustettuna.
Sosekeittoa, edelleen eri mausteilla.
Vierailija kirjoitti:
Raastetta.
Tekee lisäksi vaikka kaalista ja porkkanasta raastetta ja sotkee yhteen.
Vedä vaikka juustohöylällä hyvin ohuita lastuja ja paista pannulla voissa rapeaksi. Suolaa ja nauti.
Joku raja se on lantunsyömiselläkin.
Keitä loput ja tee sose. Pistä pakkaseen ja teet siitä sitten laatikot jouluna.
Uunijuureksena hyvin maustettuna perunan tai porkkanan kanssa. Raakana naposteltuna lanttu on kuitenkin mielestäni parasta. Kypsennettynä siihen tulee jotenkin tunkkainen maku.
Lanttukuutiot uunissa: lanttukuutioita, suolaa, pippuria, kanelia, rosmariinia, voita ja hunajaa. Todella herkullista, vaikka en lantusta yleensä pidäkään! Löysin reseptin joltain nettisivulta.
Lanttulaatikkoa
Lanttukukkoa
lantturaastetta
lanttupihvejä