Artisokka ruuanlaitossa. Mihin laitatte?
Yleensä ostan niitä valmiiksi öljyssä olevia. Ja syön ne sellaisenaan muun ruuan kanssa.
Kommentit (19)
Mä laitan säilöttyjä latva-artisokkia pastaan (sitruunainen artisokkapasta) tai pizzan päälle.
Latva-artisokka: Salaatteihin, pizzoihin, pastaruokiin, silloin kun saa tuoretta keitän, "perkaan" ja tarjoilen parin erilaisen dipin kanssa pikkusyötävänä leivän ja valkoviinin kanssa
Maa-artisokka: Keittoihin, uunijuureksiin, pannulla paistettavaksi muiden juuresten seassa juureslisäkkeeksi lihalle tai kalalle
Vierailija kirjoitti:
Latva-artisokka: Salaatteihin, pizzoihin, pastaruokiin, silloin kun saa tuoretta keitän, "perkaan" ja tarjoilen parin erilaisen dipin kanssa pikkusyötävänä leivän ja valkoviinin kanssa
Maa-artisokka: Keittoihin, uunijuureksiin, pannulla paistettavaksi muiden juuresten seassa juureslisäkkeeksi lihalle tai kalalle
Maa-artisokasta tulee ihania sipsejä, kun ohuita viipaleita uppopaistaa, pitää vaan varoa, etteivät pala, se käy hetkessä.
Juuri tänään söin etätyölounaana purkista olevia latva-artisokkia. Lisäksi lautasella oli muutamassa minuutissa kypsyviä tuorepasta-ravioleja valmispeston kanssa, rucolaa, oliiveja, tomaattia lohkottuna ja lisäksi hyvää vaaleaa leipää.
Vierailija kirjoitti:
Artisokkakeitto 🥰
Siis keiton maku ei tästä voi parantua. Yleensä teen alkukeittona perheelle..Sitten kauhin loput yksin.
Millä reseptillä teet, jos saan udella? Kiinnostaisi kokeilla. Itse en ole koskaan tehnyt, mutta kerran ravintolassa saanut aivan loistavaa artisokkakeittoa.
Vierailija kirjoitti:
Juuri tänään söin etätyölounaana purkista olevia latva-artisokkia. Lisäksi lautasella oli muutamassa minuutissa kypsyviä tuorepasta-ravioleja valmispeston kanssa, rucolaa, oliiveja, tomaattia lohkottuna ja lisäksi hyvää vaaleaa leipää.
Kamala hiilaripommi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juuri tänään söin etätyölounaana purkista olevia latva-artisokkia. Lisäksi lautasella oli muutamassa minuutissa kypsyviä tuorepasta-ravioleja valmispeston kanssa, rucolaa, oliiveja, tomaattia lohkottuna ja lisäksi hyvää vaaleaa leipää.
Kamala hiilaripommi.
Niin? Minun kroppa selvästi tykkää suht runsashiilarisesta ruoasta. Eikä mitään paino-ongelmiakaan ole koskaan ollut vaikka keski-ikäinen jo olen.
Niitä purkissa myytäviä latva-artisokkia työnnän välillä pitsaan.
Maa-artisokkakeitto on taivaallista. 😍
Olkaapa huolellisia tuon artisokka-termin kanssa. Latva- ja maa-artisokat ovat täysin erilaisia kasviksia, eivätkä ole toisiaan korvaavia. En lähtisi missään nimessä tekemään keittoa latva-artisokasta tai laittamaan maa-artisokkaa pizzaan. Ei tuo liene vaikeaa tai vaivalloista kirjoittaa muutama merkki lisää sanan etupuolelle täsmentämään tarkoitusta.
Vierailija kirjoitti:
Olkaapa huolellisia tuon artisokka-termin kanssa. Latva- ja maa-artisokat ovat täysin erilaisia kasviksia, eivätkä ole toisiaan korvaavia. En lähtisi missään nimessä tekemään keittoa latva-artisokasta tai laittamaan maa-artisokkaa pizzaan. Ei tuo liene vaikeaa tai vaivalloista kirjoittaa muutama merkki lisää sanan etupuolelle täsmentämään tarkoitusta.
Ap:tä lukuunottamatta ketjussa on oltu varsin tarkkoja erosta.
Maa-artisokka on hyvää kaikessa, esim keitot, muussin seassa. Mutta pierettää valtavasti X-D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olkaapa huolellisia tuon artisokka-termin kanssa. Latva- ja maa-artisokat ovat täysin erilaisia kasviksia, eivätkä ole toisiaan korvaavia. En lähtisi missään nimessä tekemään keittoa latva-artisokasta tai laittamaan maa-artisokkaa pizzaan. Ei tuo liene vaikeaa tai vaivalloista kirjoittaa muutama merkki lisää sanan etupuolelle täsmentämään tarkoitusta.
Ap:tä lukuunottamatta ketjussa on oltu varsin tarkkoja erosta.
Niin, kyllähän tuollainen asia pitäisi olla jo OTSIKOSSA. Sitä oikolukua kannattaisi käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Maa-artisokka on hyvää kaikessa, esim keitot, muussin seassa. Mutta pierettää valtavasti X-D
Näin on, meillä olisi tuolla puutarhassa niitä runsaasti, keväällä kaivan pois ja teen jotain ja loput kompostiin kun on niin kauheita kuorittavia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maa-artisokka on hyvää kaikessa, esim keitot, muussin seassa. Mutta pierettää valtavasti X-D
Näin on, meillä olisi tuolla puutarhassa niitä runsaasti, keväällä kaivan pois ja teen jotain ja loput kompostiin kun on niin kauheita kuorittavia.
Siihen kuorimiseen on helppo konsti: älä kuori
Ei maasta juuri nostetussa artisokassa mitään kuorta ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maa-artisokka on hyvää kaikessa, esim keitot, muussin seassa. Mutta pierettää valtavasti X-D
Näin on, meillä olisi tuolla puutarhassa niitä runsaasti, keväällä kaivan pois ja teen jotain ja loput kompostiin kun on niin kauheita kuorittavia.
Siihen kuorimiseen on helppo konsti: älä kuori
Ei maasta juuri nostetussa artisokassa mitään kuorta ole.
...siis mitään paksua kuorta ole, piti sanomani. Vähän kuin uudet perunat. Roveasti vain mahdollisten kurttujen ja pahkuroiden kohdalta veitsellä halki koska niissä raoissa multahippuset piileskelee vaikka kuinka päältä jynssää harjalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maa-artisokka on hyvää kaikessa, esim keitot, muussin seassa. Mutta pierettää valtavasti X-D
Näin on, meillä olisi tuolla puutarhassa niitä runsaasti, keväällä kaivan pois ja teen jotain ja loput kompostiin kun on niin kauheita kuorittavia.
Minä lykkään ne pestyinä kuorineen päivineen uuniin. Sitten ruokalajista riippuen kuorin tai käytän ihan kuorineen tai kaivan lusikalla sisuksen pois. Laiskuus jalostaa tässäkin asiassa.
Artisokkakeitto 🥰
Siis keiton maku ei tästä voi parantua. Yleensä teen alkukeittona perheelle..
Sitten kauhin loput yksin.