Suklaalevyissä ei maistu enää suklaa; kaakao kadonnut
Syön harvoin suklaata, ja kun muutama päivä sitten söin tunnetun valmistajan suklaalevyä, maistoin vain sokeria. Mihin on kadonnut suklaan maku? Kaikkea muuta tungetaan "suklaa"levyyn vaan ei aitoa kaakaota. Onneksi suklaa ja sokeri eivät kuulu muutenkaan suosikkeihini, ja nyt vielä harvemmin.
Kommentit (24)
Ostaa 100% suklaata niin ihmettelet miten olet voinut väittää joskus suklaasta pitäväsi.
En tiedä onko kaakaon määrässä tapahtunut muutosta, mutta ainakin määrän vähentäminen ehkä olisi helppo toteuttaa vaivihkaa varsinkin "makusuklaalevyissä", joita nykyään tulee koko ajan uusia. Ne ovat siis suklaalevyjä, joissa on palasia jostain toisesta karkista. Niissä suklaa usein maistuu vain makealta mössöltä.
Tavallisessa maitosuklaassa makumuutoksen havaitsisi helpommin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Kaakaomassa on kadonnut. Mut sehän on vaan hyvä. Ei pääse lihomaan :D
Kilohinta kun ei saa nousta, niin korvataan sitten halvemmilla raaka-aineilla. Aikaisemmin pienensivät ainakin suklaarasioiden kokoa esim. Fazerilla oli alunperin 500g ne rasiat, nyt on tuskin edes 300g, mutta sama hinta kuitenkin. Tämä on tapahtunut ihan 2000-luvun puolella.
Marabou on mielestäni ihan hyvää.
Fazerin tuotteissa on enemmän ongelmaa.
Wiener nougat ei maistu todellakaan samalle kuin ennen.
Geisha maistui oudolle ja uusi joulun cinnamon geisha kokonaan suklaattomalle
Sama ilmiö on kaikessa eli tehdään niin halvalla ja niin huonoa kun vaan kehdataan. Rahat pois asiakkaalta.
On kyllä ikävä vaikka jotain 90-lukua kun oli kunnia-asia tehdä laadukasta suklaata ja suklaa maistui suklaalta.
Vierailija kirjoitti:
Ostaa 100% suklaata niin ihmettelet miten olet voinut väittää joskus suklaasta pitäväsi.
Mitähän mahtaa olla 100 % suklaa. Tiedoksesi että suklaa on aina useamman aineksen seos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostaa 100% suklaata niin ihmettelet miten olet voinut väittää joskus suklaasta pitäväsi.
Mitähän mahtaa olla 100 % suklaa. Tiedoksesi että suklaa on aina useamman aineksen seos.
Oletko ottanut koskaan 100% suklaisen munan suuhun?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostaa 100% suklaata niin ihmettelet miten olet voinut väittää joskus suklaasta pitäväsi.
Mitähän mahtaa olla 100 % suklaa. Tiedoksesi että suklaa on aina useamman aineksen seos.
Oletko ottanut koskaan 100% suklaisen munan suuhun?
En koska en ole homo. Mutta tyhmille tiedoksi, että sitä "100 % suklaata" kutsutaan kaakaomassaksi. Se ei ole suklaata.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostaa 100% suklaata niin ihmettelet miten olet voinut väittää joskus suklaasta pitäväsi.
Mitähän mahtaa olla 100 % suklaa. Tiedoksesi että suklaa on aina useamman aineksen seos.
Oletko ottanut koskaan 100% suklaisen munan suuhun?
En koska en ole homo. Mutta tyhmille tiedoksi, että sitä "100 % suklaata" kutsutaan kaakaomassaksi. Se ei ole suklaata.
Jos se olisi transnainen, niin et olisi homo.
Sokeri on halpa raaka-aine. Sillä varmaan korvataan näitä kalliimpia aineita. Kaakao on kallista, sen maailmanmarkkinahinta on noussut. Nyt vaaditaan usein myös eettisesti tuotettua raaka-ainetta, mikä nostaa hintaa.
Nyt luin maksakirroosista. Järkyttävää luettavaa. Minulla tuli paskat housuun pelkästä pelosta kirroosia kohtaan. Ensin pepustani kuului todella kovaäänistä ja pitkäkestoista rutinaa(kaasua) ja sen jälkeen ripuli roiskui housuihini kovalla paineella. Nyt laitan korkin kiinni lopullisesti
Ap
Maistoin tän vuoden Fazerin joulusuklaalevyä karpalo,manteli ja jouluiset mausteet ja ihastuin <3 ostan toistekin,kyllä oli ah niin hyvää
Reagoin aina vatsallani vastoinkäymisiin. Nyt minulla alkoi jatkuvat ilmavaivat. Peppuni rutisee kovaan ääneen koko ajan ja hirveän hajuista kaasua purkautuu pyllystäni kovalla paineella. Mikä avuksi?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Reagoin aina vatsallani vastoinkäymisiin. Nyt minulla alkoi jatkuvat ilmavaivat. Peppuni rutisee kovaan ääneen koko ajan ja hirveän hajuista kaasua purkautuu pyllystäni kovalla paineella. Mikä avuksi?
Ap
Kiedo lantion ympäri tiukasti muovikelmua, se pitää kaasut pois ilmasta.
Ostakaa tummaa suklaata. Niissä on aina korkeakaakoapitoisuus.
Myynnissä on myös suklaakevyjä, joiden päällyspaperissa on ilmoitettu, suklaan kaakopitoisuus. Esim. 60/70 jne.
Suklaissa on nykyään vähemmän kaakaovoita ja sen tilalla on kovempaa ja muovisemman makuista palmuöljyä. Kaakaon määrästä, kaakaovoin määrästä (suhteessa esim. palmuöljyyn) ja sokerin määrästä aika lailla suoraan voi etukäteen arvioida miltä suklaa maistuu.
just pari palaa lidlin tummaa suklaata otin kahvin kanssa 57% kaakaota lukee kääreessä
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tummaa suklaata. Niissä on aina korkeakaakoapitoisuus.
Myynnissä on myös suklaakevyjä, joiden päällyspaperissa on ilmoitettu, suklaan kaakopitoisuus. Esim. 60/70 jne.
Niin ostankin.
Syön vain tummaa suklaata.
Myös Fazerilla on myynnissä tumma suklaa.
Tumma suklaalevy kestää tosi pitkään.
Sitä ei yksinkertaisesti pysty ahmimaan hetkessä.
Anna kun arvaan Marabou. En pysty sitä syömään palaakaan, maistuu värjätylle rasvan ja sokerin yhdistelmälle. Fazer taas on kitkerää. Suklaa on nykyään pahaa, jos ei osta jotain erikoissuklaata, jonka kilohintaan saa jo kunnon aterian. No ei pääse lihomaan.