Perjantain köyhäilyhyvyydet: jäähdytetyt kanankoivet ja coleslaw
Iltapäivisin grillitiskin jäähdytettyjä koipia myydään pikkurahalla.
Perkaa mehevät lihat irti luista ja paloittele. Säästä kaikki roippeet.
Höylää tai suikaloi keräkaalia ja vähän porkkanaa, purjoa jos on. Suolaa kaali ja muut sekä nuiji kaikki.
Sekoita reilu määrä majoneesia ja turkkilaista jogurttia tai crème fraîchea. Lisää mustapippuria ja chilikastiketta, jos haluat, mahdollisesti tippa Dijon-sinappia.
Sekoita kastike huolellisesti kaalisalaattiin.
Nauti kanan kanssa :)
***
Keitä grillikoipien luita ja muita roippeita pari kolme tuntia runsaahkossa vedessä mielimausteidesi kanssa. Keitä kasaan ja siivilöi. Liemi sopii lähes minkä tahansa keiton tai risoton pohjaksi ja lisäksi saat kollageenia koneeseen :)
Kommentit (16)
Vielä kolmas kaalisalaatti: höylää ja suolaa kaali kuten yllä. Sekoita mukaan purkillinen säilykepaprikasuikaleita, niitä halpoja.
Kuumenna desi (n. yhtä kaalinkerää kohden) tavallista appelsiinimehua ja kaada se kuumana kaalisalaatin niskaan. Lisää suolaa, mustapippuria ja öljyä (oliiviöljyä, jos kaipaat luksusta, mutta muukin käy) ja jäähdytä. Tippa omenaviinietikkaa voi olla hyvä lisä.
Tämä resepti tunnettiin 1990-luvun Ruotsissa nimellä pizzasalaatti ja se käy takuulla mikropizzan, pakastepizzan tai kotikutoisen palapizzan kaveriksi.
Italiassa paksupohjaista, kotiuunissa paistettua palapizzaa kutsutaan muuten mummopizzaksi :)
Edelleen ap, joka on kohta syönyt kulhollisen coleslawta
Minulla on tässä päivällisenä hapankorppuja ja hillosipulia. Huomenna pussimuusia punaisilla linsseillä. Sunnuntaita voisi juhlistaa kaurapuurolla. Maanantaille on purkillinen papuja. Tiistaina syön nuudeleita. Keskiviikkona on rahapäivä ja silloin voisi ostaa pöytään jopa jotain eläinproteiinia...
Vierailija kirjoitti:
Minulla on tässä päivällisenä hapankorppuja ja hillosipulia. Huomenna pussimuusia punaisilla linsseillä. Sunnuntaita voisi juhlistaa kaurapuurolla. Maanantaille on purkillinen papuja. Tiistaina syön nuudeleita. Keskiviikkona on rahapäivä ja silloin voisi ostaa pöytään jopa jotain eläinproteiinia...
Hitsit! Lähetän sinulle voi- ja hillosilmän puuroosi sekä kokoonkeittämääni kanalientä, jos sellaista harrastat!
Ap
Jos on oikein kovaa talvikaalia niin voi jäädä kovaksi nuijimisesta huolimatta. Tällöin kaalisuikaleet voi ryöpätä nopeasti.
Kiitos ap vinkeistä!
Tuo on, ap, ihan normaalia ruokaa, ei köyhäilyruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Tuo on, ap, ihan normaalia ruokaa, ei köyhäilyruokaa.
Hyvä jos on :)
Harvoin näkee missään kaalisalaattia, enkä tiedä lisäkseni ketään toista broilerinroippeiden keittelijää. Suosittelen kyllä! Vaiva ei ole iso ja seuraava ruoka syntyy melkein tyhjästä.
Vielä yksi: pikahapankaali!
Suikaloi, suolaa, nuiji. Jos lisäät porkkanaa, kuori se huolella.
Sullo purkkiin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta. Tai vaikka hapankaaliksi asti, tällöin patenttipurkki on paras ja kaali siirretään kylmään tai viileään, kun käyminen on päässyt alkuun, n. viiden vuorokauden sisään.
Valkosipuli sopii hyvin sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Tuo on, ap, ihan normaalia ruokaa, ei köyhäilyruokaa.
Keksiikö jotain edullisempaa tuorekasvista kuin kaali?
Kai kasviksia sentään kannattaa jokaisen syödä?
No, itse idätetyt idut voivat tulla halvemmiksi, en ole koskaan laskenut kilohintaa.
Eri
Eilen oli makaronilaatikkoa, tänään kalapuikkoja bataattiranskalaisilla ja ketsupilla. Halvinta pakastebroccolia. Hilloleipiä ja maitoa. On tää hintojennousu tämmöstä.
Me syötiin just kanaa ja coleslawta. Me ollaan sit vissiin köyhiä 😀
Mulla on coleslaw nyt viikonloppusuunnitelmissa. Sehän on ihanaa! Tänään ostin ainekset, huomenna teen.
Vierailija kirjoitti:
Me syötiin just kanaa ja coleslawta. Me ollaan sit vissiin köyhiä 😀
Jos köyhäilee välillä, ei välttämättä köyhdy ollenkaan :)
Tuosta on köyhäily suht kaukana, kun miettii majoneesin ja ranskankerman käyttöä.
Kolme tuntia luita keittäessä sähköhellalla kuluttaa turhaan sähköä.
Hyvää ruokaa kyllä tulee silti, mut edullinen ehkä ei köyhäilyä
Kalliiks tulee tosiaan, jos pelkkää kanalientä keittelet kolme tuntia, tuollekkin aterioinnille tulee kova lasku sähkön muodossa.
Itse pärjään, että syön 2-3 lämmintä ateriaa viikossa, muuten pärjään leivällä ja pienillä välipaloilla.
Suomalaisempaa kaalisalaattia saa nuijimalla ja suolaamalla ohueksi suikaloidun kaalin ja sekoittamalla siihen hyvin kevyesti sokeroitua puolukkasurvosta.
Suosittelen tätäkin versiota, itse söisin varmaan vaikkapa paistetun maksan kanssa.
Ap