Miksi kertaalleen keitettyä vettä ei saa keittää uudelleen?
Monessa paikassa tähän törmännyt, mutta mistä se johtuu?
Kommentit (62)
Mitä :D
Totta kai saa keittää uudestaan.
En mä tiedä tuollaisesta. Eikös keitetty vesi ole puhdasta, pöpöt on kuollu.
Samasta syystä kuin sulatettua vettä ei saa pakastaa uudestaan.
Vedestä poistuu happea sen kiehuessa. Vaikkapa auton jäähdyttäjässå pelkkä vesi haihtuisi liian vähähappiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vedestä poistuu happea sen kiehuessa. Vaikkapa auton jäähdyttäjässå pelkkä vesi haihtuisi liian vähähappiseksi.
Sittenhän vettä ei saa keittää sillä ensimmäisellä kerrallakaan kovin kauan.
Kaksi keittokertaa kumoavat toisensa samaan tapaan kuin kaksi miinusmerkkiä matematiikassa.
Esim:
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/teeasiantuntija-varoittaa-et…
"Yleinen tapa käyttää vedenkeitintä pilaa veden maun ja lisää sähkönkulutusta – asiantuntija kertoo, mitä laitteesta on syytä tietää"
Saa kyllä. Kertaalleen juotua vettä sen sijaan ei kannata juoda uudestaan.
Vierailija kirjoitti:
Samasta syystä kuin sulatettua vettä ei saa pakastaa uudestaan.
Makaroonin keitinvettäkö?
Jännä, ettei kukaan ole tästä kuullutkaan, vaikka olen jo monta "asiantuntijoiden" juttua lukenut, joissa näin kielletään tekemästä. Siis olen itsekin vaan keittänyt samaa vettä uudelleen ja mietin, miksi se on huono juttu? Ap
Ehkä noissa ohjeissa on ajateltu vanhan ajan tinattuja kuparikattiloita, joista irtoaa metallia. Nykyiset kattilat ja keittimet pitäisi olla siinä suhteessa turvallisia.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä noissa ohjeissa on ajateltu vanhan ajan tinattuja kuparikattiloita, joista irtoaa metallia. Nykyiset kattilat ja keittimet pitäisi olla siinä suhteessa turvallisia.
Mietin kanssa sitä, että jos saman veden keittää useaan kertaan, niin kuinka paljon happea siitä sitten häviää?
Esim. tislattu vesihän ei ole turvallista juotavaksi. Voisiko siinä olla joku samankaltainen syy?
Siitä tulee raskasta vettä, mikä on ihmiselle vaarallista juotuna
Vedenkeittimessä on pohjalla aina puolet kertaalleen keitettyä, pitäisikö tyhjentää joka kerta ennen täyttämistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehkä noissa ohjeissa on ajateltu vanhan ajan tinattuja kuparikattiloita, joista irtoaa metallia. Nykyiset kattilat ja keittimet pitäisi olla siinä suhteessa turvallisia.
Mietin kanssa sitä, että jos saman veden keittää useaan kertaan, niin kuinka paljon happea siitä sitten häviää?
Esim. tislattu vesihän ei ole turvallista juotavaksi. Voisiko siinä olla joku samankaltainen syy?
Liuennut happi haihtuu vedestä ekalla keittokerralla. Sillä ei ole mitään merkitystä, koska ihminen ei voi hengittää vettä. Miksi hapen haihtuminen olisi ongelma?
Huoltoaseman tislattua vettä ei ole pakattu elintarvikkeeksi. Siksi siinä lukee, ettei se ole juotavaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vedenkeittimessä on pohjalla aina puolet kertaalleen keitettyä, pitäisikö tyhjentää joka kerta ennen täyttämistä.
Vastukset hapettuvat nopeammin ja niihin kertyy kalkkia, jos ei tyhjennä.
En tiedä!