Kaalipiirakka voitaikina-alustalla, tarvitaanko täytteeseen muuta kuin kaalia ja jauhelihaa- sieniä en löytänyt ja kermaviili täytteenä tuntuu kummalliselta (vrt. useimmat yleisreseptit)
Yritin löytää muutamaa herkkutattia pilkottavaksi täytteeseen mutta nyt ajattelin sitten vain laittaa puolet ja puolet kaalta ja jauhelihaa voitaikinalevyille ja kanneksi piiraalle voitaikinasiivuja.
Pitääkö nuo kannen taikinaviilut välttämättä voidella munalla, kannattaako kaali- jauhelihaseokseen lisätä keitetty ja pilkottu muna? Kaalta ajattelin käyttää 300 g suikaleina koska jauhelihapaketti tuon kokoinen.
Taikina valmis voitaikinapaketti alennuslaarista, olenhan työtön.
Vinkkisi syksyiseen kaalipiirakkaani ottaa vastaan kiitollinen leipuri!
Nimimerkki Ensimmäistä kaalipiirakkaansa suunnitteleva?
Kommentit (15)
Syö kaalia Igor niin jaksat sotia!
Yleensä en laita jauhelihaa kaalipiirakkaan.
Laittaisin kananmunaa, sopii niin hyvin esim. sellaiseen perinteiseen peltilihapiirakkaan. Ei kai voiteleminen varsinaisesti pakollista, mutta itse kyllä voitelisin.
Vierailija kirjoitti:
Mä tein kaalipiirakkaa just tällä ohjeella ja hyvää tuli. Tosin tuossa on lihaton versio, mutta mausteet voi suurin piirtein samat laittaa. Munaa käytän voiteluun ja kannen kiinnittämiseen.
Varmasti ihana!
Tuo kermaviilillä höystetty itsetehty pohja varmaan kaulittua valmistaikinaa lehtevämpi!
Tätä reseptiä ajattelin ja kuvan piiras välkkyy mielessäni!
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/d9ae2f89-bf7b-43de-a7bb-6d0…
T AP joka hiljentää valmistaikinalle nauravat toteamalla itse kasvattaneensa kyseisen kaalen ja hirven ampuneensa ja lihamyllyssä jauhaneensa uusavuttomaksin haukuttu n32 (Jolla juuri ei olisi aikaa tehdä tuollaista, varmasti kyllä herkullista taikinaa vaikka alennuslaarista löydetyn valmistainkinan säilyvyys olisikin muutamaa päivää pitempi- ehkä jouluna kokeilen taikinaa ja iloitsen reseptistäsi ja kauniista sanoistasi!)
Muista maustaa hyvin. Periaatteessa ei tarvitse muuta kuin suolaa ja mustapippuria, mutta tietty omien makumieltymysten ja kaapista löytyvien tarpeiden mukaan.
Itse laitan myös valkosipulia ja chiliä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä tein kaalipiirakkaa just tällä ohjeella ja hyvää tuli. Tosin tuossa on lihaton versio, mutta mausteet voi suurin piirtein samat laittaa. Munaa käytän voiteluun ja kannen kiinnittämiseen.
Varmasti ihana!
Tuo kermaviilillä höystetty itsetehty pohja varmaan kaulittua valmistaikinaa lehtevämpi!
Tätä reseptiä ajattelin ja kuvan piiras välkkyy mielessäni!https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/d9ae2f89-bf7b-43de-a7bb-6d0…
T AP joka hiljentää valmistaikinalle nauravat toteamalla itse kasvattaneensa kyseisen kaalen ja hirven ampuneensa ja lihamyllyssä jauhaneensa uusavuttomaksin haukuttu n32 (Jolla juuri ei olisi aikaa tehdä tuollaista, varmasti kyllä herkullista taikinaa vaikka alennuslaarista löydetyn valmistainkinan säilyvyys olisikin muutamaa päivää pitempi- ehkä jouluna kokeilen taikinaa ja iloitsen reseptistäsi ja kauniista sanoistasi!)
Täyttäisi osan suklaalla. Liha-kaaliosalle ripottelisin aurajuustoa päälle.
-ohis
En laita jauhelihaa, vaan kaalia, porkkanaa, sipulia ja smetanaa, taikina on rahkavoitaikinaa.
Kaalipiirakka ei tarvi mitään jauhelihaa. Hyvin haudutettuun kaaliin vaan suolaa,valkopippuria,vähän siirappia ja halutessa ripaus meiramia.
Lapsuudessa 80-lyvulla laitettiin jauhelihaa, rouskuja ja keitettyä kananmunaa.
Kaalia, kaalia, kaalia, kaalia,kaalia, kaalia, kaalia, kaalia, kaalia, kaalia, kaalia, kaalia, eikä mitään vithun kaalta.
Opetelkaa tampiot kirjoittamaan!
Kaalta, kaalen...
Järkkyä! T: äikänmaikka
Minä laitan kaalia,sipulia,jauhelihaa ja riisiä+voitaikina.
Mutta jokainen tekee oman maun mukaan.
Mä tein kaalipiirakkaa just tällä ohjeella ja hyvää tuli. Tosin tuossa on lihaton versio, mutta mausteet voi suurin piirtein samat laittaa. Munaa käytän voiteluun ja kannen kiinnittämiseen.
https://www.valio.fi/reseptit/kaalipiirakka---resepti/