Miksi alatoopi on halvempaa kuin lauantaimakkara
Miksi alatoopi on kilohinnaltaan halvempaa kuin lauantaimakkara vaikka lihahyytelössä on lihaa vähintään puolet?
Kommentit (24)
Aladobi on aika hyvää. En ole syönyt varmaan 20 vuoteen.
Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.
Vierailija kirjoitti:
Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.
Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.
Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.
Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.
Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%
Lauantai makkarassa jauhopitoisuus on luokkaa 80% ja jauho on nykyään kallista.
Aladoobiin käytetään ruhon halvempia raaka-aineita, joita ei voi käyttää makkaran valmistuksessa. Aladoobiin kelpaa kaikki, jopa eläinten sorkat.
Lähde: Wikipedia
"Lihahyytelö valmistetaan yleensä vasikan tai sian päästä tai sorkista, mutta myös lampaan-, hirven- ja naudanliha ovat yleisiä. Myös kieli ja potka sopivat aladobin raaka-aineeksi.
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.
Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.
Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%
Riippuu valmistajasta. Lauantaimakkaran lihapitoisuus on 40-80 %, aladobin n. 50 %.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.
Niin alatoopissa liha näkyy on kuin pulled pork. :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.
Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.
Poron potkakiekot on hyviä just tilasin taas Lapista satsin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.
Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.
Miksiköhän lauantaimakkara ei sitten maistu lihalle vaan enemmänkin jollekin jauhomössölle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.
Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.
Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%
Lauantai makkarassa jauhopitoisuus on luokkaa 80% ja jauho on nykyään kallista.
Mitä jauhoa siinä makkarassa mahtaa olla?
Lidlin kana fileesuikaleiden 700g lihapitoisuus on 87% pakkauksen mukaan. Paistamisen jälkeen oli jäljellä enää 67%. Niin se liha haihtuu taivaan tuuliin. Saa nähä paljon on kana palaleikkeistä jäljellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.
Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.
Eikä niitä jauhoja ole kyllä missään muussakaan makkarassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.
Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.
Eikä niitä jauhoja ole kyllä missään muussakaan makkarassa.
Palvikinkun ymmärrän kyllä se jopa näyttää lihalta mutta kaikki harmaat mössömakkarat en tiedä mitä niihin on sotkettu sekaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.
Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.
Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.
Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.
Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?
No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.
Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.
Eikä niitä jauhoja ole kyllä missään muussakaan makkarassa.
Palvikinkun ymmärrän kyllä se jopa näyttää lihalta mutta kaikki harmaat mössömakkarat en tiedä mitä niihin on sotkettu sekaan?
Niissä pakkauksissa on ainesosaluettelo, siitä näkee sisällön.
Lidlissä lihahyytelö 6,58€/kg ?
Leikkeleet alkaa olla jo reilun 10€/kg