Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi alatoopi on halvempaa kuin lauantaimakkara

Vierailija
12.10.2022 |

Miksi alatoopi on kilohinnaltaan halvempaa kuin lauantaimakkara vaikka lihahyytelössä on lihaa vähintään puolet?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlissä lihahyytelö 6,58€/kg ?

Leikkeleet alkaa olla jo reilun 10€/kg

Vierailija
2/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aladobi on aika hyvää. En ole syönyt varmaan 20 vuoteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.

Vierailija
4/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.

Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.

Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%

Vierailija
5/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.

Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.

Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%

Lauantai makkarassa jauhopitoisuus on luokkaa 80% ja jauho on nykyään kallista.

Vierailija
6/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aladoobiin käytetään ruhon halvempia raaka-aineita, joita ei voi käyttää makkaran valmistuksessa. Aladoobiin kelpaa kaikki, jopa eläinten sorkat.

Lähde: Wikipedia

"Lihahyytelö valmistetaan yleensä vasikan tai sian päästä tai sorkista, mutta myös lampaan-, hirven- ja naudanliha ovat yleisiä. Myös kieli ja potka sopivat aladobin raaka-aineeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Vierailija
8/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alamaailman Topi? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

Vierailija
10/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.

Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.

Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%

Riippuu valmistajasta. Lauantaimakkaran lihapitoisuus on 40-80 %, aladobin n. 50 %.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.

Vierailija
12/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin alatoopissa liha näkyy on kuin pulled pork. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.

Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.

Vierailija
14/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poron potkakiekot on hyviä just tilasin taas Lapista satsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.

Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.

Miksiköhän lauantaimakkara ei sitten maistu lihalle vaan enemmänkin jollekin jauhomössölle.

Vierailija
16/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopissa on vähemmän lihaa ja enemmän sidosainetta ja sidosaine on halvempaa kuin liha.

Eiköhän lihapitoisuus ole 30-50% luokkaa.

Lauantaimakkarassa varmastikin alle 10%

Lauantai makkarassa jauhopitoisuus on luokkaa 80% ja jauho on nykyään kallista.

Mitä jauhoa siinä makkarassa mahtaa olla?

Vierailija
17/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlin kana fileesuikaleiden 700g lihapitoisuus on 87% pakkauksen mukaan. Paistamisen jälkeen oli jäljellä enää 67%. Niin se liha haihtuu taivaan tuuliin. Saa nähä paljon on kana palaleikkeistä jäljellä.

Vierailija
18/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.

Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.

Eikä niitä jauhoja ole kyllä missään muussakaan makkarassa.

Vierailija
19/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.

Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.

Eikä niitä jauhoja ole kyllä missään muussakaan makkarassa.

Palvikinkun ymmärrän kyllä se jopa näyttää lihalta mutta kaikki harmaat mössömakkarat en tiedä mitä niihin on sotkettu sekaan?

Vierailija
20/24 |
12.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alatoopiin menee kaikki ruhon osat, mitä ei voi käyttää muuhun ruuan valmistukseen. Sorkat, pää, sisäelimet, korvat jne.

Alatoopi on hyvää, mutta juuri edellä mainituista syystä ruokahalut katoavat, kun olen nähnyt mistä se tehdään.

Ja siksi huvittavaa, kun ap. vertailee makkaran ja alatoopin hintaa ja puhuu lihapitoisuudesta.

Ns huonot ruhon osat ovat juuri niitä mitä kokit mielellään käyttää, mielikuvien takia ei kannata elää.

Toisekseen kuka takaa mitä ruhon "parempia" osia on käytetty makkaroissa vaikka valmistaja jotain väittää?

No lauantaimakkarassa ei ole kuin ihraa ja jauhoja sekä jotain maustetta lihaa siinä ei käytetä.

Jos tarkoitat jauhoilla vehnäjauhoja (tai muuta viljaa), niin niitä ei ole lauantaimakkarassa ollenkaan. Ja lihaa on tosiaan tuo 40-80 %.

Eikä niitä jauhoja ole kyllä missään muussakaan makkarassa.

Palvikinkun ymmärrän kyllä se jopa näyttää lihalta mutta kaikki harmaat mössömakkarat en tiedä mitä niihin on sotkettu sekaan?

Niissä pakkauksissa on ainesosaluettelo, siitä näkee sisällön.