Muistatteko kun lihassa oli vielä läskiä?
Söin tuossa paistia ja vaikka liha olikin mureaa niin jotain puuttui. Tajusin hetken mietittyäni että vaikka paisti oli oikein tehty niin parempaa siitä ei saa nykylihoilla. Liha on nykyään niin kuivaa ja läskitöntä.
Haluan lihaan läskiä ja samalla makua. Pitäisi lopettaa sikojen jalostaminen aina vain läskittömämmäksi ja kuivempaa lihaa tuottavaksi. Läskipossut takaisin.
Kommentit (16)
Joo. Onneksi asun Helsingissä ja täällä on parikin aivan ässää mestaa, josta saa vielä pyynnöstä kunnon lihaa. Tuolla Vanhan talvitien suunnalla ovat...
Kunnon läskilihasta voisi maksaa enemmän kuin näistä riisitautisista possuista mitä kaupasta nykyään saa.
Alkoi tehdä mieli Snellmanin kasslerkyljyksiä, niissä on ainakin jonkin verran läskiä.
Varmasti kun joku mainostaisi oikein hyvää läskisikaa niin menisi kaupaksi kuin häkä. Terveysintoilijoiden takia kaikki joutuu kärsimään mauttomista lihoista.
Jos läskiä kaipaat osta kylkisiivuja. Ainakin HK ja Snellman valmistavat niitä. Rasvaprosentti on noin kummassakin noin 30. Itse en moisia rasvaklimppejä syö.
No jos haluat hyvää lihaa niin se haetaan tietenkin lihakaupasta eikä supermarketista. Sama koskee myös monia muitakin asioita kuten leipää ja leivoksia, ei niitäkään tavallisesta supermarketista saa jos laatua haluaa.
Joskus kasarilla mulla loppui kinkun syöminen, kesti toistakymmentä vuotta etten suostunut koskemaan.
Sain siis viipaleita joissa oli saippuan makuista tiivistä ihraa.
Muutoin kyllä syön esim. kassleria mieluiten, eikä joku kinkun päällä oleva ihrakerros pelota vaan syön. Mutta se saippua... onneksi nykyisin sitä ei ole.
Ulkofileet yleensä jätän kauppaan, nimitänkin tiskirätiksi. Ei maistu oikein miltään ja kuivuu herkästi.
On sitä vieläkin, jos ostaa läskistä lihaa. Parasta on asua paikkakunnalla jossa on kauppahalli, niistä ainakin saa.
En muista. Muistan vain sen ajan, kun sianlihan vieressä oli läskikerros.
Vierailija kirjoitti:
Joskus kasarilla mulla loppui kinkun syöminen, kesti toistakymmentä vuotta etten suostunut koskemaan.
Sain siis viipaleita joissa oli saippuan makuista tiivistä ihraa.
Muutoin kyllä syön esim. kassleria mieluiten, eikä joku kinkun päällä oleva ihrakerros pelota vaan syön. Mutta se saippua... onneksi nykyisin sitä ei ole.
Ulkofileet yleensä jätän kauppaan, nimitänkin tiskirätiksi. Ei maistu oikein miltään ja kuivuu herkästi.
Suomessa joskus syötettiin kanoille ja sioille paljon silakkaa, ja sen huomasi mausta kyllä. Ettei olisi tuosta ollut kysymys? Joskus kyllä sianlihassa on myös vahva ns. karjun maku. Kuulemma osa ihmisistä maistaa sen ja toiset ei, ja syy on geneettinen ero makuaistissa.
Kassler on kyllä suunnilleen parasta lihaa mitä on saatavilla. Ulkofileestä samaa mieltä.
Vierailija kirjoitti:
Ihan parasta herkkua sian silava tuoreen ruisleivän päällä.
Mainittakoon että Ukrainassa sitä käytetään paljon, se on suorastaan kansallisherkkua. Siinä paistetaan borssin punajuuret, ja siitä tehdään myös makeita leivonnaisia.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se läski on edelleen mukana, ainakin makkaroissa
Makkara ei olekaan lihaa, vaikka se lihaa sisältääkin.
Läski on se paras osa , ennen kinkun ympärilläkin oli läskiä nykyisin pieni siivu ihraa.
Myös hernekeitossa läskipalat killuu pinnalla on ovat paras osa hernerokkaa.