Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdään oikein hyvä ruskeakastike?

Vierailija
05.10.2022 |

Vinkit kehiin!

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa, siihen vettä ja mausteita.

Vierailija
2/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidolla , saa olla tarkkana ettei vehnäjauhot pala .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oo ikinä tehnyt.

Vierailija
4/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl voita

5 dl kiehuvaa vettä

Suolaa

Mustapippuria

Ruskista vehnäjauhot voissa koko ajan sekoittaen, että eivät pala. Lisää kiehuva vesi koko ajan sekoittaen. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Vierailija
5/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimenomaan kiehuva vesi kuten nro 4 neuvoi. Yleisin virhe on käyttää kylmää vettä.

Vierailija
6/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolikarkea vehnäjauho hämmenetään voin kanssa ruskeaksi ja vettä lisätään juuri ennen kuin seos alkaa palaa näin saadaan kaunis ruskea väri kastikkeeseen.

Lihaliemi kuutio ja suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nimenomaan kiehuva vesi kuten nro 4 neuvoi. Yleisin virhe on käyttää kylmää vettä.

Eiköhän tuo vesi kiehu kun sen kuumalle pannulle laittaa.

Epäilen, että paljon yleisempää on liian vähän voita, palaneet ja raa'at jauhot.

Eli kastiketta on keitettäväniin että jauhot kypsyy, ruskea kastikkeesta ei saa klönttistä, jos rasvaa on tarpeeksi ja keittää kasriketta vähintäin 10min

Vierailija
8/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi yhteen painon mukaan jauhoja ja voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulia tai/ja sieniä sekaan. Ei taida sopia kuitenkaan kaikille

Vierailija
10/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nimenomaan kiehuva vesi kuten nro 4 neuvoi. Yleisin virhe on käyttää kylmää vettä.

Mä laitan kylmää vettä ja hyvä kastike tulee. Se kylmäkin vesi alkaa kiehumaan saman tien kun kuumalle pannulle laittaa vähän kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://yhteishyva.fi/reseptit/taydellinen-ruskea-kastike/qbjrj59tK0Sg6…

Onnistuin ensimmäistä kertaa tekemään ruskean kastikkeen tällä ohjeella. Ja siis jauhot ruskistetaan pelkästään pannulla, ei voita.

Tää on oikeesti täydellinen ohje 👍

Vierailija
12/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kehtaa sanoa. Syyte tulisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omaan ruskeaan kastikkeeseeni kuuluu maustepippuri, mummo aina laittaa sitä myös. Joskus ihmettelin että miten sen kastike on niin paljon parempaa kuin mun, kunnes tajusin että multa puuttui se maustepippuri :D

Vierailija
14/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyl siihen kermaa pitää myös lorauttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pierastaan ruskeat vellit isoon kattilaan ja keitellään kasaan 2 tuntia. Lisää suola ja pippuri.

Vierailija
16/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Espagnole, eli ruskea kastike tehdään mirepoix-yhdistelmästä (sipulia, porkkanaa ja selleriä), tomaattipyreestä, yrteistä ja lihaliemestä.

Ainesosat

    225 g voita

    1 keskikokoinen porkkana karkeasti pilkottuna

    1 pieni sipuli karkeasti pilkottuna

    1 oksa selleriä karkeasti pilkottuna

    50 g jauhoa

    1 l kuumaa lihalientä

    50 g tomaattipyreetä

    2 kuorittua ja hienoksi pilkottua valkosipulinkynttä

    Jauhettua mustapippuria

    Nippu yrttejä

Kuullota porkkanoita, sipuleita ja sellereitä pannulla voissa, kunnes vihannekset muuttuvat läpikuultaviksi.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet sulatettuun voihin. Anna seoksen keittyä ja suurusta 1-2 minuuttia.

Lisää lihaliemi ja tomaattipyree sekoittaen koko ajan. Lisää joukkoon valkosipuli, pippuri ja yrttinippu ja keitä pienellä lämmöllä ilman kantta 45–60 minuuttia välillä sekoitellen. Poista yrttinippu.

Vierailija
17/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen aikuisiällä alkanut lisäämään kiehuvaa vettä. Ja olen ylpeä, keksin ihan itse.

Jos lisää kylmää vettä, on vaikeampaa, syntyy helposti paakkuja. Toki taitava osaa välttää sen. Minä poropeukalo käytän kiehuvaa vettä.

Vierailija
18/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita ensin ruskeaa kattilaan ja lisää sitten kastiketta. 

Vierailija
19/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pierastaan ruskeat vellit isoon kattilaan ja keitellään kasaan 2 tuntia. Lisää suola ja pippuri.

 🤤

Vierailija
20/25 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulata 200g tummaa suklaata kattilassa, lisää kermaa, chiliä ja voita makusi mukaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yhdeksän seitsemän