Jaan tässä teille syysherkun vailla vertaa. Muruomenapiirakka (pellillinen)
Muruomenapiirakka (pellillinen)
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g voita (sulatettuna)
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 l omenalohkoja
Murukuorrute:
100 g voita (sulatettuna)
1,5dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita (pika)
2 tl kanelia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.
Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.
Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.
Jaa sinäkin joku kokeiltu ja hyväksi havaittu oma reseptisi.
Kommentit (11)
Huh, on siinä hiilihydraatteja kerrakseen ja taas suomi lihoo.
Just tein pellillisen tällä ohjeella,
Puolukat käy myös todella hyvin tuollaiseen kauramurupiirakkaan .
Nakkipiilot
25 g Voita
2,5 dl Maitoa
7 g Kuivahiivaa
2 tl Sokeria
1 tl Suolaa
400 g (n. 7 dl) Vehnäjauhoja
18 - 20 Nakkia
Lämmitä maito ja voi. Lisää kuivat ainekset (säästä vähän jauhoja). Anna kohota noin 1 tunti. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhot. Kauli puolet taikinasta noin 15 x 20 cm:n levyksi ja jaa taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla 9 – 10 osaan (n. 2 x 15 cm). Kiedo taikinasuikaleet nakin ympärille. Tee toiselle taikinapalalle sama. Aseta nakkipiilot leivinpaperilla uuninpellille ja sen jälkeen anna olla peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele nakkipiilot vedellä. Paista nakkipiiloja 200 °C uunin keskitasossa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Tässä taas uusi resepti jonkun iloksi.
Feta-kana
500 – 900 g Kanan fileeleikettä
250 g Fetaa tai vastaavaa
250 g Luumutomaatteja
2 prk (n. 500 g) Ananasta
1 prk (n. 200 g) Pestoa
Pilko kananfileet, ei tarvitse esipaistaa. Lado ainekset vuokaan, feta kokonaisena, lihat viereen, pestot palojen päälle ja tomaatti sekä ananas päälimmäiseksi. Paista uunissa 200 °C uunin keskitasossa noin 30 - 35 minuuttia.
Lisäksi kierrepastaa.
Mozzarellaleivät (10 kpl)
2,5 dl Vettä
7 dl Vehnäjauhoja
7 g Kuivahiivaa
3 tl Sokeria
2 tl Suolaa
2 rkl Öljyä
10 tl Vihreää pestoa
n. 125 g Mozzarellaa
20 Luumutomaattia
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivat ainekset, vaivaa taikinaksi. Lisää öljy viimeiseksi. Anna kohota noin 1 tunti. Jaa taikina 10 pieneen palleroon. Tee palleroista n. 12 cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Täytä keskiosa pestolla ja käännä siivekkeet päälle. Laita 4 puoliksta tomaatia lättyjen päälle ja lopuksi vielä mozzarellasiivut. Paista leipiä 225 °C uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Tonnikalawrapit
8 täysjyvävehnätortillaa
2 prk (185/150 g) tonnikalaa öljyssä
1 punainen paprika
1 prk (200 g) raejuustoa
2 rkl majoneesia
Pilko paprika ja valuta tonnikala. Sekota muut aineet paisi tortillat tahnaksi. Jaa tahna 8 osaan, kääri yksi osa tahnaa/tortila. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Nää on mietoja, tulisuutta voi lisätä chilistä, mutta ilmankin sitä maistuu lapsille.
Vierailija kirjoitti:
Mozzarellaleivät (10 kpl)
2,5 dl Vettä
7 dl Vehnäjauhoja
7 g Kuivahiivaa
3 tl Sokeria
2 tl Suolaa
2 rkl Öljyä
10 tl Vihreää pestoa
n. 125 g Mozzarellaa
20 Luumutomaattia
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivat ainekset, vaivaa taikinaksi. Lisää öljy viimeiseksi. Anna kohota noin 1 tunti. Jaa taikina 10 pieneen palleroon. Tee palleroista n. 12 cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Täytä keskiosa pestolla ja käännä siivekkeet päälle. Laita 4 puoliksta tomaatia lättyjen päälle ja lopuksi vielä mozzarellasiivut. Paista leipiä 225 °C uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Tein näitä, hyviä oli.
Tais tulla huono omenavuosi, ehkä sitten ensi syksynä.