Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jaan tässä teille syysherkun vailla vertaa. Muruomenapiirakka (pellillinen)

Vierailija
02.10.2022 |

Muruomenapiirakka (pellillinen)
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g voita (sulatettuna)
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 l omenalohkoja
Murukuorrute:
100 g voita (sulatettuna)
1,5dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita (pika)
2 tl kanelia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.
Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.
Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.

Jaa sinäkin joku kokeiltu ja hyväksi havaittu oma reseptisi.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tais tulla huono omenavuosi, ehkä sitten ensi syksynä.

Vierailija
2/11 |
02.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
02.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huh, on siinä hiilihydraatteja kerrakseen ja taas suomi lihoo.

Vierailija
4/11 |
02.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos, kuulostaa herkulliselta!

Vierailija
5/11 |
11.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just tein pellillisen tällä ohjeella,

Vierailija
6/11 |
11.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolukat käy myös todella hyvin tuollaiseen kauramurupiirakkaan .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
08.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkipiilot

25 g Voita

2,5 dl Maitoa

7 g Kuivahiivaa

2 tl Sokeria

1 tl Suolaa

400 g (n. 7 dl) Vehnäjauhoja

18 - 20 Nakkia

Lämmitä maito ja voi. Lisää kuivat ainekset (säästä vähän jauhoja). Anna kohota noin 1 tunti. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhot. Kauli puolet taikinasta noin 15 x 20 cm:n levyksi ja jaa taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla 9 – 10 osaan (n. 2 x 15 cm). Kiedo taikinasuikaleet nakin ympärille. Tee toiselle taikinapalalle sama. Aseta nakkipiilot leivinpaperilla uuninpellille ja sen jälkeen anna olla peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele nakkipiilot vedellä. Paista nakkipiiloja 200 °C uunin keskitasossa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Vierailija
8/11 |
22.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä taas uusi resepti jonkun iloksi.

Feta-kana

500 – 900 g Kanan fileeleikettä

250 g Fetaa tai vastaavaa

250 g Luumutomaatteja

2 prk (n. 500 g) Ananasta

1 prk (n. 200 g) Pestoa

Pilko kananfileet, ei tarvitse esipaistaa. Lado ainekset vuokaan, feta kokonaisena, lihat viereen, pestot palojen päälle ja tomaatti sekä ananas päälimmäiseksi. Paista uunissa 200 °C uunin keskitasossa noin 30 - 35 minuuttia.

Lisäksi kierrepastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
06.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mozzarellaleivät (10 kpl)

2,5 dl Vettä

7 dl Vehnäjauhoja

7 g Kuivahiivaa

3 tl Sokeria

2 tl Suolaa

2 rkl Öljyä

10 tl Vihreää pestoa

n. 125 g Mozzarellaa

20 Luumutomaattia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivat ainekset, vaivaa taikinaksi. Lisää öljy viimeiseksi. Anna kohota noin 1 tunti. Jaa taikina 10 pieneen palleroon. Tee palleroista n. 12 cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Täytä keskiosa pestolla ja käännä siivekkeet päälle. Laita 4 puoliksta tomaatia lättyjen päälle ja lopuksi vielä mozzarellasiivut. Paista leipiä 225 °C uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Vierailija
10/11 |
17.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tonnikalawrapit

8 täysjyvävehnätortillaa

2 prk (185/150 g) tonnikalaa öljyssä

1 punainen paprika

1 prk (200 g) raejuustoa

2 rkl majoneesia

Pilko paprika ja valuta tonnikala. Sekota muut aineet paisi tortillat tahnaksi. Jaa tahna 8 osaan, kääri yksi osa tahnaa/tortila. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Nää on mietoja, tulisuutta voi lisätä chilistä, mutta ilmankin sitä maistuu lapsille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mozzarellaleivät (10 kpl)

2,5 dl Vettä

7 dl Vehnäjauhoja

7 g Kuivahiivaa

3 tl Sokeria

2 tl Suolaa

2 rkl Öljyä

10 tl Vihreää pestoa

n. 125 g Mozzarellaa

20 Luumutomaattia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivat ainekset, vaivaa taikinaksi. Lisää öljy viimeiseksi. Anna kohota noin 1 tunti. Jaa taikina 10 pieneen palleroon. Tee palleroista n. 12 cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Täytä keskiosa pestolla ja käännä siivekkeet päälle. Laita 4 puoliksta tomaatia lättyjen päälle ja lopuksi vielä mozzarellasiivut. Paista leipiä 225 °C uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Tein näitä, hyviä oli.