Lue keskustelun säännöt.
Alue: Aihe vapaa
Sain uppopaistokeittimen. Kannattako alkaa läträämään sen kanssa?
01.10.2022 |
Uppopaistaako joku säännöllisesti ruokaa. Ranskalaisia perunoita esim? Meneekö paljon öljyä? Onko epäterveellistä?
Mietin sitäkin että ne perunat pitää syödä kerralla pois. Ei niitä voi paistaa pidemmäksi aikaa kerralla.
Kommentit (2)
epäterveellistä ja hyvää. Toki paistoöljy on nykyisin aika kallista ja sitä joutuu vaihtamaan usein.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Med en frityr blir allt som skall friteras bättre. Bytte den egna till en lite större för bättre resultat då solrosolja hos oss kostade 90 c/l. Att fylla frityren kostade 2,25 € och oljan håller sig bra i en vecka, beroende på vad man friterar. Friterar du potatis, grönsaker håller oljan väl. friterar du räkor kan du slänga den då oljan har svalnat då den blir oanvändbar.
På sommaren kostade solrosolja i Finland 7 €/l så det skulle ha kostat 17,50 € att fylla frityren. Man får verkligen gilla franskisar om man tänker fylla tråget för den pengen. Nu var oljan 2,5 €/l men 6,25 € för att fylla frityren känns lite saftigt. Får se hur det blir då det är dags för chebureki?
Ryps- och raps- och grönsaksolja kan du glömma. De ger en otrevlig smak i maten.