Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi mun uuniperunoista tulee vetisiä ja kitkeriä?

Vierailija
30.09.2022 |

En ymmärrä miten voin pilata maailman helpoimman ruuan. Uunissa 200 astetta, perunat oli pellillä 1h. Jauhoisia perunoita, kuoriin olin pistellyt reikiä.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väärä lajike? Yleensä uuniperunat tehdään niistä violettikuorisista Rosamunda-lajikkeen perunoista.

Vierailija
2/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysy Matti Vanhaselta. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lajike oli Julinka. Pussissa luki että sopii hyvin uuniperunaksi.

Vierailija
4/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko uuni likainen?

Vierailija
5/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta uuniperunat on aina vetisiä ja kitkeriä. Siksi en ymmärrä niiden syömistä.

Vierailija
6/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilepa laittaa vuoan pohjalle reilu kerros karkeaa merisuolaa ja perunat päälle. Reikiä voi pistellä perunoihin. Suola imee kosteutta perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian isoja perunoita. Tee syviä viiltoja niihin, ja ripottele mausteet & suola väliin kun vähän aukeavat.

Vierailija
8/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kitkeryys saattaisi johtua väärästä lämpötilasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistatteko ylä- ja alalämmöllä, vai kiertoilmalla?

Vierailija
10/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vetisiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Väärä lajike? Yleensä uuniperunat tehdään niistä violettikuorisista Rosamunda-lajikkeen perunoista.

Monessa paikkaa, missä mä olen uuniperunoita syönyt, on ne olleet ihan muita perunoita kuin rosamundaa.

Vierailija
12/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liian isoja perunoita. Tee syviä viiltoja niihin, ja ripottele mausteet & suola väliin kun vähän aukeavat.

Laitetaanko niihin mausteeksi grillimaustetta ja suolaksi aromisuolaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokkaaja on sellainen kitkerä ihminen. Ei ihme ettei onnistu mikään.

Vierailija
14/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko uuni likainen?

Miten uunin likaisuus vaikuttaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokeilepa laittaa vuoan pohjalle reilu kerros karkeaa merisuolaa ja perunat päälle. Reikiä voi pistellä perunoihin. Suola imee kosteutta perunoista.

Suolapedillä tulee ihan parhaat perunat. Ite yleensä viä halkasen pitkittäin, laitan pellille (suolan päälle), leikkauspintaan sipaisen öljyä ja pinnalle ripottelen mausteita fiiliksen mukaan. Etenkin perunan kuorista tulee älyttömän hyviä, voisin syödä pelkästään niitä. Niin ja käytän nimenomaan niitä punakuorisia perunoita. Pitäskö tehäkki viikonloppuna...

Vierailija
16/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Väärä lajike? Yleensä uuniperunat tehdään niistä violettikuorisista Rosamunda-lajikkeen perunoista.

Monessa paikkaa, missä mä olen uuniperunoita syönyt, on ne olleet ihan muita perunoita kuin rosamundaa.

Horeca puolella saattaa olla saatavilla lajikkeita mitä ei vähittäiskaupasta saa. Kotioloissa en oo nähny uuniperunoita (ainakaan hyviä) tehdyn muista kuin Rosamundista.

Vierailija
17/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko uuni likainen?

Miten uunin likaisuus vaikuttaa?

Kitkerä sankka savu pilaa ruuan kuin ruuan.

Vierailija
18/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät ole kypsiä.

Vierailija
19/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuni rikki, eikä lämpötila ole oikeasti 200 C.

Vierailija
20/20 |
30.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän uunissa lämpötilaa 225ja halkaisen ne perunat. Hyviä tulee

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän kahdeksan