Itsetehty pyttipannu. Mistä makkarasta valmistatte?
Kommentit (20)
Bon soyan nakeista tai grillimakkarasta.
Riippuu, mitä on jäänyt yli. Itselle spydäri on sellainen jämäruoka. Käytän ihan makkaraa, jauhelihapihvejä, kanaa tai myös kokolihaa, jos sitä on jäänyt edelliseltä päivältä. Hyvin on aina maistunut.
Vierailija kirjoitti:
Siitä mitä löytyy jääkaapista. Asia on sinällään ajankohtainen, sillä aikomuksena on tehdä huomenna pyttipannua käyttäen jäljelläolevat wanhanajan nakit.
Sitä makkaraa, jonka käyttöpäivä on huomenna tai tänään. Tai lenkkiä, jos on on varaa valita.
Snellmanin lauantaimakkarasta, ihan parasta.
Uunilenkki makkarasta tai HK sininen lenkki makkarasta.
Tänään teen pyttärin eilisen possupaistin puolikkaasta. Nam, nam.
M
Paras syömäni pyttipannu on Tampereella Plevnan pyttipannu, jossa mausteiseen kerma-sinappikastikkeeseen muhennettua pyttipannua, paistettu muna, raastesalaattia ja suolakurkkua.
Tämän makuelämyksen ansiosta laitan itsekin kotona vähän kermaa, sinappia ja mausteita pyttäriin. Mikä tahansa makkara käy.
Atria käristeet! Sopii pannuun, kattilaan, uuniin ja ennenkaikkea grilliin 😋
Jos ihan ostamalla ostan tarpeet niin hk:n sininen, mutta pyttipannuhan on normaalisti ns. kaapinpohja ruoka. Eli mitä tarpeita löytyy, niin niistä tehdään. Esimerkiksi jos kesällä on grillauksesta jäänyt raakamakkaraa yli tai pari pihviä. Tai eiliseltä päivältä lihapullia. Näistä pyttipannu sitten paistetaan. Perunaa, sipulia, kananmunaa ja jotain rääppiäislihaa. Ehkä myös jotain kasviksia tai hedelmiäkin mitä sattuu löytymään.
Miten teette tohon perunat? Palotteletteko sulaneita ranskanperunoita vai keitettyjä perunoita kuutioiksi?
Vierailija kirjoitti:
Miten teette tohon perunat? Palotteletteko sulaneita ranskanperunoita vai keitettyjä perunoita kuutioiksi?
Joskus keitetyistä perunoista mutta yleensä pilkon raakoja perunoita ja paistan ne.
Vierailija kirjoitti:
Miten teette tohon perunat? Palotteletteko sulaneita ranskanperunoita vai keitettyjä perunoita kuutioiksi?
Ei ikinä mitään sulaneita ranskanperunoita ainakaan meillä. Oikeista perunoista tehdään aina! Joskus kesällä esimerkiksi vaikka eiliseltä ylijääneistä keitetyistä uusista potuista. Tai sitten saatetaan ihan vaan varata, että keitetään perunoita niin paljon, että huomenna sitten loput syödään pyttipannussa.
Aina keitetyistä perunoista, ehkä kinkunjämää, Vanhanajan nakkeja tms.
Siitä mitä löytyy jääkaapista. Asia on sinällään ajankohtainen, sillä aikomuksena on tehdä huomenna pyttipannua käyttäen jäljelläolevat wanhanajan nakit.