Haittaako jos voileipäkakun täyte on "aavistuksen" liian suolainen? Tasoittuuko maku kun kakku lepää?
Teen porokakkua. En lisännyt täytteeseen kuin vain hieman suolaa mutta silti jo pelkkä tuo poro on jo aika suolaista.
Täyte oli todella hyvää muuten mutta ehkä joidenkin makuun liian suolainen.
Kakku on nyt jääkaapissa täytettynä ja parin päivän päästä tarjoilen sen vieraille. Imeytyykö maku leipiin vai onko riskinä liian suolainen kakku?
Leipäviipaleisiin laitoin laimeaa lihalientä, yritin maltillisesti kosteuttaa.`
Kommentit (44)
Vierailija kirjoitti:
Voiko sitä jatkaa altapäin? Sinne paahtoleipiä joissa on jotain makeampaa kostuketta.
En nyt valitettavasti ymmärrä.
Ap
Onko majoneesia tai jotain maitopohjaisia siellä, ne leikkaa suolan makua hyvin. Jos pelkkä poro ja lihaliemi niin liian suolaista. Tee yksi voileipäkerros lisää siihen päälle, johon laitat maitopohjaisia esim tuorejuusto/majoneesi.
Lisäisin yhden kerroksen jotain suolatonta, liian suolainen on pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voiko sitä jatkaa altapäin? Sinne paahtoleipiä joissa on jotain makeampaa kostuketta.
En nyt valitettavasti ymmärrä.
Ap
Suomeksi; Tee pohjakerros jossa jotain makeaa tyyppi lakkahilloa sekoitettuna sulatejuustoon että suolaisuus häviää.
Jos lihaliemi oli suolatonta, niin suolaisuus luultavasti tasaantuu sillä leivät imevät osan suolaisuudesta
Kuulostaa niin pahalta, etenkin nuo jatkamisviritelmät.
Että en laittaisi tarjolle.
Porokakkua. Ikinä kuullutkaan.
Poroparka.
Rakastan eläimiä, en pystyisi syömään.
Mutta ikävä kyllä, saattaa muuttua jopa suolaisemmaksi tekeytyessään kylmässä.
Yleensä se suolaisuus lisääntyy kun 'tekeytyy' jääkaapissa ja vieläpä pari päivää😔
Siis tein täytteen, jossa on pororouhetta, tuorejuustoa, paprikaa, suolakurkkua, ruohosipulia. Tuorejuustoa on reilusti, se on se massa, johon olen lisännyt yllämainitut komponentit. Mielestäni täyte oli todella hyvää mutta sellaisenaan liian suolaista ihmisille, jotka eivät ole tottuneet suolaiseen makuun.
No sitten asettelin neljään kerrokseen täytettä ja vielä viimeinen viisi kerrosta leipää. Leivät kostutettu laimealla lihaliemellä.
Onko tulos liian suolainen vai saattaako olla tasapainoinen kun maku imeytyy vielä leipiin?
Ap
En kyllä ilkiäis tarjota pari /kolmepäivää vanhaa voileipäkakkua kelleen.
Max edellisenä iltana tehtyä.
Vierailija kirjoitti:
En kyllä ilkiäis tarjota pari /kolmepäivää vanhaa voileipäkakkua kelleen.
Max edellisenä iltana tehtyä.
Näinpä
Ap, jos sinun makuun se täyte oli ihan ok, niin miksi ajattelet, että lopputulos olisi liian suolainen? Vai oliko täyte lähtökohtaisesti liian suolaista?
🇺🇦🇮🇱
Vierailija kirjoitti:
Siis tein täytteen, jossa on pororouhetta, tuorejuustoa, paprikaa, suolakurkkua, ruohosipulia. Tuorejuustoa on reilusti, se on se massa, johon olen lisännyt yllämainitut komponentit. Mielestäni täyte oli todella hyvää mutta sellaisenaan liian suolaista ihmisille, jotka eivät ole tottuneet suolaiseen makuun.
No sitten asettelin neljään kerrokseen täytettä ja vielä viimeinen viisi kerrosta leipää. Leivät kostutettu laimealla lihaliemellä.
Onko tulos liian suolainen vai saattaako olla tasapainoinen kun maku imeytyy vielä leipiin?
Ap
Kuulostaa raskaalta ja suolaiselta.
Tee vaikka ne raikkaat voileivät mieluummin, oikeasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voiko sitä jatkaa altapäin? Sinne paahtoleipiä joissa on jotain makeampaa kostuketta.
En nyt valitettavasti ymmärrä.
Ap
Suomeksi; Tee pohjakerros jossa jotain makeaa tyyppi lakkahilloa sekoitettuna sulatejuustoon että suolaisuus häviää.
Suola ja sokeri eivät kumoa toisiaan. Joskus niitä voi yrittää peittää happamalla: viini, etikka, sitruuna. Voileipäkakkua en lähtisi happamoittamaan.
Tässä tapauksessa minäkin suosittelisin lisäkerrosta, mutta jostain alisuolatusta. Esimerkiksi suolatta keitettyjä perunoita siivuina ja majoneesia. Suolaton, tiukka perunamuusikikerroskin voisi toimia poron kanssa. Ei ihan perinteinen täyte, mutta peruna "kaipaa" suolaa.
Vierailija kirjoitti:
En kyllä ilkiäis tarjota pari /kolmepäivää vanhaa voileipäkakkua kelleen.
Max edellisenä iltana tehtyä.
No voi v***u, heitän koko kakun meneen kun leipä tarjoillaan vasta 40 tunnin päästä eikä 24 tunnin päästä.
Oikeasti, oletko noin nirso?
Ap
Lopettakaa tuo voileipäkakkujen liha- jne liemillä kostutus. Ihan kuorittu kurkku tehosekoittimeen ja sillä kostuttaa minkä hyvänsä suolaisen voileipäkakun niin ei tule liian suolaista ja kurkku sopii yhteen kaikkien täytteiden ja leipien kanssa.
Kaffebulla kirjoitti:
Ap, jos sinun makuun se täyte oli ihan ok, niin miksi ajattelet, että lopputulos olisi liian suolainen? Vai oliko täyte lähtökohtaisesti liian suolaista?
Mielestäni se oli hyvää mutta pelkään, että toiset eivät arvosta. Jos onkin liian suolaista. Itse pidän suolaisemmasta. Kostutin vähemmän kuin yleensä, joten maku ehkä menee leipiin ja lopputulos on toivottavasti hyvä. Voileipäkakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoilua.
Ap
Yleensä maku korostuu eli ylisuolaisesta tulee ällösuolaista.
Laittaisin raa'asti yhden leipäkerroksen väliin lisää ja ulkoasun korjaus.
Voiko sitä jatkaa altapäin? Sinne paahtoleipiä joissa on jotain makeampaa kostuketta.