Kun kolesteroli on yli 6 niin mitä haittaa siitä on
Kommentit (46)
Vierailija kirjoitti:
Eikös tämä ole jo aika paljon?
Ihan ok se on.
Paitsi Suomessa.
Merkittävämpää terveyden kannalta ei ole kokonaiskolesterolin määrä vaan LDL-kolesterolin määrä. Jos sinulla on lähisuvussa sepelvaltimotautia tai aivoinfarkteja, kannattaa pyrkiä saamaan oma kolesteroli normaalitasolle.
Mikä se normaalitaso on? Minulla oli alle 5 ja tästä lääkäri piti minulle erittäin vihaisen saarnan.
Ei mitään haittaa.
Haittaa on siitä, jos se on ikääntyneenä liian matala.
En tiedä, mulla on ollut 6,9 niin kauan, kun on mitattu. Mitään haittaa ei ole ollut. Suvussa ei sydänsairauksia. Isoisällä oli korkea kolesteroli myös, kuoli 89-vuotiaana, kun kaatui kotona.
N44
Vierailija kirjoitti:
Mikä se normaalitaso on? Minulla oli alle 5 ja tästä lääkäri piti minulle erittäin vihaisen saarnan.
Miksi?
Vierailija kirjoitti:
Merkittävämpää terveyden kannalta ei ole kokonaiskolesterolin määrä vaan LDL-kolesterolin määrä. Jos sinulla on lähisuvussa sepelvaltimotautia tai aivoinfarkteja, kannattaa pyrkiä saamaan oma kolesteroli normaalitasolle.
Se normaalitaso on lääketeollisuuden vienosta toivomuksesta määritelty tasolle, jolla 85% kansasta *tarvitsee* kolesterolilääkkeitä.
Matala kokonaiskolesteroli ennakoi pian saapuvaa kuolemaa. OK, yläsuuntaankin on rajansa, mutta numerolla 6 alkava oli Norjassa oikein OK ainakin 5 vuotta sitten. En tiedä kuinka siellä on sittemmin voideltu muutakin kuin suksia.
Suonet täynnä rasvaa, ei sen kummempaa.
Ei mitään haittaa. Vasta yli 15 arvot on vaarallisia ja muutoksia kannattaa tehdä elämäntyyliin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä se normaalitaso on? Minulla oli alle 5 ja tästä lääkäri piti minulle erittäin vihaisen saarnan.
Miksi?
Että liian korkea? Tai sitten hänellä huono päivä ja purki sitä minuun?
Vierailija kirjoitti:
Merkittävämpää terveyden kannalta ei ole kokonaiskolesterolin määrä vaan LDL-kolesterolin määrä. Jos sinulla on lähisuvussa sepelvaltimotautia tai aivoinfarkteja, kannattaa pyrkiä saamaan oma kolesteroli normaalitasolle.
Ei, vaan merkittävää on hdl:n ja triglyjen suhde.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään haittaa.
Haittaa on siitä, jos se on ikääntyneenä liian matala.
Tämä olisi hyvä jokaisen ymmärtävän. Kolesteroli nousee vanhemmiten luonnostaan ja ihan tarkoituksella.
Kysehän on siitä hapettuuko kolesteroli suoniin kiinni.Tämän voi estää antioksidanteilla ja painonhallinnalla,ei tupakkaa tai Alkoa.
Höpö höpö, alkoholi on liuotin, joten vähentää rasvaa koko elimistön osalta.
Korkea LDL iso riski, jos samanaikaisesti sairastaa diabetesta ja/tai korkeaa verenpainetta.
Pitäisikö uskoa näitö energiahoitajia ja runsasta rasvan käyttöä opettavia ennemmin kuin lääketiedettä.
He ovat nyt repäisseet päästtään tiedon mitä korkeampi kolesteroli sitä terveempi ihminen.
Olen iäkäs, kol on terveen ihmisen viiteasrvojen alapuolella , diabeteksen takia painettuna. Muisti toimii vielä hyvin. Enkä usko olevani kuolematon kuten pekonin syöjät joilla kolesteroli on korkealla, verenpainekin runsaan suolan takia mutta usko on vahva.
Kyllä jokainen peruskoulun käynyt sometietäjä on viisaampi kuin lääkärit jotka ovat satoja lähettäneet pallolaajennuksiin.sometietäjä on käynyt kuuntelemassa vaihtoehtoisen lääketieteen tai ravintoneuvojan luennon ja vie ilosanomaa eteenpäin. Kol 7 estää dementian.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Merkittävämpää terveyden kannalta ei ole kokonaiskolesterolin määrä vaan LDL-kolesterolin määrä. Jos sinulla on lähisuvussa sepelvaltimotautia tai aivoinfarkteja, kannattaa pyrkiä saamaan oma kolesteroli normaalitasolle.
Se normaalitaso on lääketeollisuuden vienosta toivomuksesta määritelty tasolle, jolla 85% kansasta *tarvitsee* kolesterolilääkkeitä.
Matala kokonaiskolesteroli ennakoi pian saapuvaa kuolemaa. OK, yläsuuntaankin on rajansa, mutta numerolla 6 alkava oli Norjassa oikein OK ainakin 5 vuotta sitten. En tiedä kuinka siellä on sittemmin voideltu muutakin kuin suksia.
"Matala kokonaiskolesteroli ennakoi pian saapuvaa kuolemaa." Vähintään yhtä luotettava korrelaatio kuin LDL:n ja sydänkohtausten, punaisen lihan ja suolistosyövän välinen korrelaatio (tämänhän aina kiistätte). Mutta ei kai teiltä voi odottaa minkäänlaista objektiivisuutta tai edes johdonmukaisuutta.
Vierailija kirjoitti:
Kysehän on siitä hapettuuko kolesteroli suoniin kiinni.Tämän voi estää antioksidanteilla ja painonhallinnalla,ei tupakkaa tai Alkoa.
Tämä. Siksi korkea LDL ei aiheuta kaikille ongelmia, mutta suurimmalle osalle kyllä. Sen täytyy hapettua eli härskiintyä, ja tätä on vaikea itse estää täysin. Siksi turvallisinta on pitää LDL matalana.
Eikös tämä ole jo aika paljon?