Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olen siirtynyt possun lihassa ulkofileestä sisäfileeseen

Vierailija
19.09.2022 |

Ulkofile oli niin kovaa ja sitkasta ja sisäfileestä saa mureampaa. Hintaerokaan ei päätä huimaa.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvainen liha on parempaa ravintoa.

Vierailija
2/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ulkofile on kovaa ja sitkeää kannattaa syytä etsiä peilistä. Se pitää jättää joko vähän roseeksi tai sitten uunissa nesteen kanssa ylikypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisäfile on kuivaa. Suosin kinkkua jaa kylkeä. Niissä on rasvaa ja makua.

Vierailija
4/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ulkofile on kovaa ja sitkeää kannattaa syytä etsiä peilistä. Se pitää jättää joko vähän roseeksi tai sitten uunissa nesteen kanssa ylikypsäksi.

Ei possun liha sa olla medium.

Vierailija
5/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gris ytterfilé blir bäst i sous vide. Kör den 1-2 h på 60 c, beroende på hur mör den verkar då du vakuumerar  den. Ta ut de färdiga biffarna ur vattenbadet, låt dem dra en stund och gör sedan finishen med blåslampa eller het stekpanna. Saftigare gris ytterfilé än den har du aldrig ätit.

Vierailija
6/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään molemmista, samoin kaslerista haudutetusta ylikypsästä possusta, saa tekeytyä rauhassa 5-6 tuntia. Olisi kamalaa elää joko tai -elämää, kokkailen paljon myös kasvisruokia eikä ikinä tule tilannetta, että kyllästyisi johonkin ruokaan, koska vaihtelua on niin paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen siirtynyt papuihin ja tofuun. Paljon edullisempaa.

Vierailija
8/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wau, oikein sisäfilettä. Pinkka kunnossa. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos ulkofile on kovaa ja sitkeää kannattaa syytä etsiä peilistä. Se pitää jättää joko vähän roseeksi tai sitten uunissa nesteen kanssa ylikypsäksi.

Ei possun liha sa olla medium.

Todellakin saa.

Vierailija
10/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En vedä possun sisäfilettä kuin pieninä paloina grillivartaassa. Kuivaa pas...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauriin sisäfile on mureaa, siihen olen siirtynyt.

Vierailija
12/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Wau, oikein sisäfilettä. Pinkka kunnossa. :D

So? Ei ollut mikään brassailualoitus. Eihän possunliha mikään hifistelyruoka ole :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos ulkofile on kovaa ja sitkeää kannattaa syytä etsiä peilistä. Se pitää jättää joko vähän roseeksi tai sitten uunissa nesteen kanssa ylikypsäksi.

Ei possun liha sa olla medium.

Todellakin saa.

Trikiinit tervetuloa :)

Vierailija
14/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä olen siirtynyt papuihin ja tofuun. Paljon edullisempaa.

Varmasti nuo ovat hinnaltaan edullisempia, mutta noita pitää syödä paljon enemmän saman energian saadakseen. Loppujen lopuksi taitaa rasvainen liha tulla edullisemmaksi. Myös ravinnoltaan liha on parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Wau, oikein sisäfilettä. Pinkka kunnossa. :D

Sika on niin halpaa,että sitä kannattaa syödä vaikka ei olis nälkäkään.

Vierailija
16/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä olen siirtynyt papuihin ja tofuun. Paljon edullisempaa.

Eikös tofu ole aika kallista? Pavuille peukku, niitä ja linssejä kuluu täälläkin.

Vierailija
17/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos ulkofile on kovaa ja sitkeää kannattaa syytä etsiä peilistä. Se pitää jättää joko vähän roseeksi tai sitten uunissa nesteen kanssa ylikypsäksi.

Ei possun liha sa olla medium.

Todellakin saa.

Trikiinit tervetuloa :)

Trikiiniä on tavattu sianlihassa Suomessa viimeksi 1970-luvulla muistaakseni. Jos silloinkaan.

Vierailija
18/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni tekee surupossua eli antaa sisälämpötilan nousta liian korkeaksi paistaessa. Se on tasan 70 astetta niin on just eikä melkein.

Vierailija
19/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kassler on hyvää, kun sitä ei voi kypsentää kuivaksi. Helppo valmistaa niin grillissä, uunissa kuin pannullakin. Maukasta ja edullista. Ei se toki hyvää T-luupihviä peittoa, mutta paikkansa molemmilla.

Vierailija
20/20 |
19.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos ulkofile on kovaa ja sitkeää kannattaa syytä etsiä peilistä. Se pitää jättää joko vähän roseeksi tai sitten uunissa nesteen kanssa ylikypsäksi.

Ei possun liha sa olla medium.

https://www.foodsafety.gov/food-safety-charts/safe-minimum-internal-tem…

Ei vaan saa, vaan pitää. Eihän sitä kengänpohjaa syö hullukaan. 63-64 astetta on hyvä sisälämpö ulkofileelle, mukavan mehevää ja kosteaa, hivenen roseeta. Täydellistä lihaa 🤌