Tuleeko sitten teidän itse tehtyyn perunasalaattiin omenaa?
Kommentit (17)
Joo, omenaa ja kapriksia ja maustekurkkua ja sipuli ja maustettu kermvaiilikastike.
Aina! Mieluiten vähän kirptsakkaa lajiketta.
Tulee. Ja sipulia ja suolakurkkua.
Granny Smithiä. Jos en tee kirkasta perunasalaattia soosiin tulee turkilaista jugurttia ja majoneesia vain 1 tl mauksi. Pelkkä majoneesi on liian tunkkaista
Aina. Granny Smith on paras. Kastikkeen teen kermaviiliin tai jogurttiin.
Totta kai tulee. Teen tällä ohjeella muuten, mutta olen jättänyt aurajuuston pois. Alkuun laitoin kyllä aurajuustoa, mutta jätin pois ja hyvää on silti.
Ei todellakaan tule. Teen sellaisia Välimeren maiden tyylisiä oliiviöljypohjaisia perunasalaatteja, ei niihin sovi omena. Aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa, rucolaa, kapriksia, sitruunaa ja valkosipulia voi tulla.
Joo. Peruna, omena, suolakurkku, sipuli, mausteet ja kastike.
Kastike sisältää sekä majoneesia että kermaviiliä.
Minä olen kokeillut crème fraîchen lisäämistä kastikkeeseen ja tykkään sen antamasta mausta.
Ja vastaus kysymykseen: Juu, pidän omenan tuomasta makeudesta salaattiin, mutta sitä ei saa olla liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei todellakaan tule. Teen sellaisia Välimeren maiden tyylisiä oliiviöljypohjaisia perunasalaatteja, ei niihin sovi omena. Aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa, rucolaa, kapriksia, sitruunaa ja valkosipulia voi tulla.
Kuulostaa ihanalta! Onko jotain tarkempaa reseptiä vai onnistuuko vaan lonkalta?
Omena tuo perunasalaattiin sen kaipaamaa raikkautta. Ja se sopii hyvin kastikkeen sinappiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei todellakaan tule. Teen sellaisia Välimeren maiden tyylisiä oliiviöljypohjaisia perunasalaatteja, ei niihin sovi omena. Aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa, rucolaa, kapriksia, sitruunaa ja valkosipulia voi tulla.
Kuulostaa ihanalta! Onko jotain tarkempaa reseptiä vai onnistuuko vaan lonkalta?
Keitä perunoita, kuori ja paloittele kulhoon. Lisää joukkoon suikaloitua, pestyä ja valutettua aurinkokuivattua tomaattia, pestyjä pieniä kapriksia, huuhdeltua rucolaa, paloiteltua mozzarellajuustoa. Kastikkeeksi sekoita oliiviöljyä, sitruunan mehua, reilusti valkosipulia puristettuna, hieman sinappia (korostaa kivasti rucolan eli sinappikaalin makua), suolaa ja reilusti mustapippuria. Sekoita salaattiin, jos perunat vielä lämpimiä imeytyy aika nopeasti maku, jos kylmiä, parhainta noin 20 min imeytymisen jälkeen. Lisätä voi myös basilikaa silppuna ja oliiveja jos tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei todellakaan tule. Teen sellaisia Välimeren maiden tyylisiä oliiviöljypohjaisia perunasalaatteja, ei niihin sovi omena. Aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa, rucolaa, kapriksia, sitruunaa ja valkosipulia voi tulla.
Kuulostaa ihanalta! Onko jotain tarkempaa reseptiä vai onnistuuko vaan lonkalta?
Olen eri, mutta jos haluat kokeilla erilaista, superyksinkertaista perunasalaattia niin:
kilo uusia, pieniä perunoita
puoli kiloa kypsiä avokadoja
tuoretta basilikaa
sitruunamehua
Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja paloittele avokadot sitruunamehuun.
Yhdistä perunat ja avokadot ja silppua sekaan reilusti basilikaa.
Mausta kevyesti mustapippurilla.
Ei sisällä lainkaan lisättyä rasvaa, ei edes öljyä. Avokadossa on rasvaa, mutta se on hyvälaatuista.
NEW POTATO AND APPLE SALAD
Serves 430 min
A creamy potato salad studded with tangy-sweet apple, salty cornichons and fresh chives. This is a delicious, simple vegetarian meal eaten just with some good French baguette and unsalted butter. Ideal for a light summery lunch or picnic – or with barbecued meat or grilled salmon. Slices of radish or a handful of capers make good additions, as does homemade mayonnaise.
Autumn recipe
Spring recipe
Summer recipe
Salads
Salad dressings & dips
Sauces, conserves & preserves
Vegetarian recipes
Dairy-free recipes
Ingredients
500g new potatoes, cleaned and cut into bite size pieces
2 tbsp olive oil
100g cornichons or small gherkins, finely sliced
1 bunch chives or 5 spring onions, including green part, finely chopped
2 crisp, tangy eating apples
6 tbsp mayonnaise
juice of 1 lemon
salt and pepper
Method
Prep time: 5 min
Cooking time: 25 min
Vierailija kirjoitti:
NEW POTATO AND APPLE SALAD
Serves 430 min
A creamy potato salad studded with tangy-sweet apple, salty cornichons and fresh chives. This is a delicious, simple vegetarian meal eaten just with some good French baguette and unsalted butter. Ideal for a light summery lunch or picnic – or with barbecued meat or grilled salmon. Slices of radish or a handful of capers make good additions, as does homemade mayonnaise.
Autumn recipe
Spring recipe
Summer recipe
Salads
Salad dressings & dips
Sauces, conserves & preserves
Vegetarian recipes
Dairy-free recipes
Ingredients
500g new potatoes, cleaned and cut into bite size pieces
2 tbsp olive oil
100g cornichons or small gherkins, finely sliced
1 bunch chives or 5 spring onions, including green part, finely chopped
2 crisp, tangy eating apples
6 tbsp mayonnaise
juice of 1 lemon
salt and pepper
Method
Prep time: 5 min
Cooking time: 25 min
Step 1
Boil potatoes in salted water until tender.
Step 2
Drain, cool slightly then carefully mix through olive oil, cornichons, half the chives or spring onions, salt and pepper.
Step 3
Peel the apples and cut into roughly 1cm dices. Quickly pour lemon juice over the apple pieces to prevent browning.
Step 4
When the potatoes are cool or almost cool, add the apple pieces, the mayonnaise and remaining chives or onions.
Step 5
Mix well, taste for seasoning and serve.
Kerran laitoin omenaa mutta en tykännyt sen suutuntumasta tai maustakaan salaatissa. Muuten ei mitään omenaa vastaan mutta ei perunasalaattiin.
Kyllä, Granny Smithiä aina.
Ja kastikkeessa aina Hellmansin majoneesia joka nro1, aina😋