Hesburgerin valkosipulikastike
näyttää aiheuttavan meillä molemmilla lapsilla hetkellistä kasvojen voimakasta punaisuutta. Isompi (4v) on sitä syönyt jo kahden vuoden aikana ja nyt on alkanut oireilla, hänellä on muutenkin ollut ruoka-aineallergioita ja edelleen on mm tomaatti ja ketsuppi. Olemme antaneet tuota kastiketta ketsupin tilalla makaronien kanssa. Pienemmällä (1v9kk) oireilu on alkanut nyt pari kuukautta sitten. Osaisiko joku heittää suoraan, mikähän aine siinä saattaisi olla oireita aiheuttava? Tiedän, että mahdollisuuksia on periaatteessa yhtäpaljon kuin siinä on aineosia, mutta jokin saattaa olla muita yleisempi. Voisin sitten miettiä toista kastiketta, joka ei samaa ainetta sisältäisi. Tuosta tulevat oireet ovat kuitenkin isommalla sen verran lieviä verrattuna ketsupista aiheutuvaan taiveihottumaan, että olen vielä antanut syödä. Pienemmällä ei muita oireita ole aiemmin ollut, mutta nyt on syksyllä alkanut atopia. Kummallakiin kasvoista oireet katoavat varsin pian syönnin jälkeen.