Miten voi epäonnistua mehun keittämisessäkin?
Keräsin viinimarjat, keitin viinimarjamehua ohjeen mukaan, steriloin lasipullot uunissa ja pullotin mehun. Nyt ylpeänä halusin tarjota itse tekemääni mehua perheelleni ja se ei tule ulos pullosta. Miten pystyn epäonnistumaan tässäkin?
Kommentit (11)
Pitäisikö sen olla tavallista sokeria?
Nyt sinulla on paljon viinimarjahyytelöä. Kyllä sen jotenkin saa kaivettua pullosta ulos tai ainakin liuotettua vähitellen kuumalla vedellä. Tarjoat kuumaa viinimarjamehua.
Oliko tummia hieman raa'ahkoja marjoja?Niissä on pektiiniä.
Voit tarjota hyytelöä ruuan kanssa.
On se kun ei porvoossakaan ees mehunkeeitot onnistu.
Hillosokerilla tulee hilloa, tavallista mehuun. Sen takia mehusi on hilloa. Hyvää varmaan silti.
Saat sen ulos pullosta hyytelönä ravistelemalla pulloa riittävän reippaasti, ja ensin voi pistellä jollakin puikolla sitä möykkyä rikki.
Mehuksi se muuttuu, kun kuumennat vaikka laittamalla pullon kuumana veteen ennen kuin avaat. Se mehu nautitaan sitten kuumana, ettei muutu uudestaan hyytelöksi.
Nauratti tämä aloitus, kun äidilläni oli vuosikymmenet sama ongelma: mehut muuttuivat pullossa hyytelöksi, mutta hillot olivat sellaista keittomaista litkua, jossa marjoja seassa. Siihen aikaan ei edes ollut hillosokeria myynnissä.
Jos marjat eivät ole täysin kypsiä, niissä on hyytelöainetta, pektiiniä. Tätä tietoa voi hyödyntää säilöntäpuuhissa eli hillot keitetään hieman raaoista marjoista ja mehut vasta täysin kypsistä.
Aina ne hyytelöityneet mehutkin ulos pulloista saatiin, mutta enää en äidin mehuja tai hilloja saa, hänellä on alzheimer.
Keitit hyytelösokeria sekaan?