Juuston pakastaminen ja muut tavat säästää ruokakuluissa ja -hävikissä
Millaisilla tavoilla säästät ruokalaskussa tai ruokahävikissä? Onko jotain yllätyksellistä mitä esimerkiksi pakastat tai mihin käytät ruoan jämät?
Tai käytätkö ruoasta jonkun osan joka muuten jäisi hyödyntämättä?
Kommentit (28)
Pataruuat on käteviä kun voi laittaa vaikka mitä kasvisten jämiä ja kypsyessä maku vain paranee. Tai monet kasvikset voi vain laittaa uuniin kypsymään pääruoan kanssa. Kesäkurpitsat, paprikan loput, tomaatit, sipulit yms.
Ruoanlaitto niin että kotona on hyvin säilyviä perustarpeita ja sitten uusi ateria sen ympärille, mitä jäänyt edellisistä kokkauskerroista jääkaappiin.
Säästän parhaiten ihan sillä, että suunnittelen ruokaostokset, jolloin ei tule tarvetta heittää ruokaa pois.
Pakastimesta otettavia ruokia lämmitän vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee ja uskoo että syödään. Vaikkapa pakastettuja pyöryköitä lämmittää - ei koko pakkausta - vaan vain sen minkä syö. Siellä ne muutamakin pyörykkä säilyy ja myöhemmin tulee ostettua tai tehtyä lisää niin voi syödä sitten myöhemmin loput.
Ettei käy niin että lämmittää koko pussillisen tai paketillisen kerralla vain tottumuksesta vaikka ehkä tietää että tulee liian iso annos.
Oppii mitat että kuinka monta desilitraa riisiä kerralla syö. Keittää tasan sen.
Eihän se aina osu kohdalleen ja jos vaikka kaikki perheenjäsenet ei ole joka kerta yhtä nälkäisiä, mutta oikea suuruusluokka pienentää hävikkiä.
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Jääkaappituotteet on yleensä ne huonoiten säilyvät, joten niiden ostamisessa eniten huomiota siihen että tuleeko niitä käytettyä että ei osta liikaa.
Enpä tiennyt että juustoakin voi pakastaa. Oppia ikä kaikki.
Juustoraasteet laitan heti pakkaseen. Eniten säästän ruokakuluissa käymällä kaupassa pyörällä auton sijaan.
Vierailija kirjoitti:
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Mä pakastan juustonkannikan eli sen lopun mistä ei saa enää siivuja.
Teillä varmaan joko syödään se tai sitten heitetään pois?
Vierailija kirjoitti:
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Niiltä, jotka luulee, että juustoa voi syödä vain leivän päällä. Kun ei pysty enää höyläämään, niin loput laitetaan pakkaseen tai jotkut heittävät jopa roskiin. Suuhun ei kukaan sitä "jämää" laita. Käsittämätöntä.
tv. juustonsyöjä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Mä pakastan juustonkannikan eli sen lopun mistä ei saa enää siivuja.
Teillä varmaan joko syödään se tai sitten heitetään pois?
Mä pullon ja laitan ruuan joukkoon tai sit esim. lämppäreihin.
Nahistuneista kasviksista saa usein "tuoreempia", kun laittaa ne vähäksi aikaa kylmään veteen.
Ne on myös mainioita kasviscurryn raaka-aineita.
Pestoon käy hyvin raaka-aineiksi paahdetut auringonkukan siemenet kalliiden Pinjansementen sijaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Niiltä, jotka luulee, että juustoa voi syödä vain leivän päällä. Kun ei pysty enää höyläämään, niin loput laitetaan pakkaseen tai jotkut heittävät jopa roskiin. Suuhun ei kukaan sitä "jämää" laita. Käsittämätöntä.
tv. juustonsyöjä
No mihin se kannikka sinulla sieltä pakkasesta menee, jos sitä ei kerran voi suuhunsa laittaa?
Vierailija kirjoitti:
Juustoraasteet laitan heti pakkaseen. Eniten säästän ruokakuluissa käymällä kaupassa pyörällä auton sijaan.
Juu. Juustoraaste menee tosi nopeasti pilalle avattuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Mä pakastan juustonkannikan eli sen lopun mistä ei saa enää siivuja.
Teillä varmaan joko syödään se tai sitten heitetään pois?
Pakastettu juusto EI OLE HYVÄÄ. Ennemminkin se juustonkantti kannattaa syödä vaikka pieninä murusina ja jättää ne sipsit sun muut välipalahötöt syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Pakastatteko maitoa/kermaa?
Pakastan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kenellä jää juustoa pakastamiseen asti? Meillä menee toista kiloa joka viikko, ei jää pakkaseen asti.
Mä pakastan juustonkannikan eli sen lopun mistä ei saa enää siivuja.
Teillä varmaan joko syödään se tai sitten heitetään pois?Mä pullon ja laitan ruuan joukkoon tai sit esim. lämppäreihin.
Nahistuneista kasviksista saa usein "tuoreempia", kun laittaa ne vähäksi aikaa kylmään veteen.
Ne on myös mainioita kasviscurryn raaka-aineita.
Pestoon käy hyvin raaka-aineiksi paahdetut auringonkukan siemenet kalliiden Pinjansementen sijaan
pilkon siis, ei pullon
Vierailija kirjoitti:
Enpä tiennyt että juustoakin voi pakastaa. Oppia ikä kaikki.
Juustoa voi pakastaa, mutta kannattaa pakastaa raasteena. Kokonainen juusto jotenkin murenee pakkasessa, vaikea enää leikata siivuja.
Otsikon esimerkki juuston pakastamisesta on hyvä - saa usean kuukauden lisäaikaa juuston jämille ja voi voi suoraan käyttää vaikka uuniin menevän ruoan sekaan.