Miten noi Ilta-sanomien "simppelit" arkiruokaohjeet voikin olla noin kauheita?
Makrillisalaattia ja punajuuripiirakkaa. Ihan on meidän perheen lemppareita. En tekisi noista mitään muuta kuin ehkä lihapullia ja senkin pelkästä naudan jauhelihasta.
Porkkanasosekeitto ei kauaa nälkää pidä poissa urheilevilta teineiltä, vaikka muuten ihan ok ruoka onkin.
Kommentit (11)
Siis pelkkää porkkanaa ja varsiselleriä keitossa 😳.
Vierailija kirjoitti:
Siis pelkkää porkkanaa ja varsiselleriä keitossa 😳.
Eiku lehtiselleriä. Eikö noi olisi jo terveellisempää syödä ihan raakana välipalana?
Minusta ne on ihan ok, kyllä meillä syödään tuommoisia. Esim. se porkkanakeitto: se on yksistään turhan kevyt ateria, mutta siihen voi laittaa raejuustoa/mozzarellaa/siemeniä ja syödä sen kanssa pari tukevasti päällystettyä leipää, ehkä vielä lasi piimää tai maitoa päälle eikä pelkkää vettä. Ja hedelmä vähintään jälkkäriksi. Kyllä se jo silloin päivän kevyemmäksi ateriaksi riittää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis pelkkää porkkanaa ja varsiselleriä keitossa 😳.
Eiku lehtiselleriä. Eikö noi olisi jo terveellisempää syödä ihan raakana välipalana?
Varsi- ja lehtiselleri on sama asia.
No tuo punajuuripiirakkaa ei edes näytä hyvältä. Kahden tunnin valmistusaika vielä. "No niin lapset, ruoka on valmista.."... Osaan kuvitella ilmeen kun tuon laittaisin pöytään.
Ja ihanaa kaalilaatikkoa en ikinä pilaisi sienillä.
Onko kyse niistä "Näin perheesi syö 50 eurolla viikossa" -resepteistä? Silloin alussa, kun reseptit muutenkin olivat kiinnostavampia ja maukkaampia, niistä oli myös laskettu kalorimäärä per annos. Joinain päivänä oli sitten saman viikon illallisella 152 kcal, seuraavana päivänä 850 kcal.
Mmmnniijjoo... Olet kyllä oikeassa. Samoin monien "akkainlehtien" ja eri kaupparyhmien ruokaohjeet on kummallisia.
Mut eihän ne voi viikosta toiseen laittaa lehteen makaronilaatikkoa, lihapullia, nakkisoosia, broilerinkoipia uunissa ja karjalanpaistia.
No, se kaalilaatikko oli mukamas fiinimpi versio perinteisestä kaalilaatikosta, johon toisin paikoin laitetaan lihan tilalle tai sen kanssa sieniä. Fetaa en ole kyllä siitä versiosta koskaan löytänyt, eikä minun mielestäni basilikakaan kuulu kaalilaatikkoon.
Punajuuripiiras oli ilmeisesti versioitu galettesta, ainakin siitä idea on saatu. Ohjeessa neuvotaan käyttämään piirasvuokaa, mutta kuvassa on ihan perusgallette. Perunamuussi ja ruisjauho on, no, tuore näkökulma galletteen, mutta punajuuri-vuohenjuusto-yhdistelmä taitaa olla klassikko.
Lihapullat - ihan perus, ei mitään kummallista, vaikkakin lipstikka ehdotuksena on piristävä poikkeus.
Savumakrilli on hyvää, ei siinä mitään. Salaatin aineksia voi varmaan vaihdella oman mielen mukaisesti, ja itse pilkkoisin perunat pienemmiksi kuin mitä ne tuossa kuvassa ovat.
Porkkanakeiton tarjoiluehdotuksena olikin raejuustolisä.
Eiväthän nuo nyt mitään jokaisen lapsiperheen ruokia todellakaan ole, mutta ei minun mielestäni täysiä katastrofejakaan. Edullisuudesta en sitten sano mitään.
Ai, mä voisin hyvin tehdä noista mitä tahansa. Harmi sulle jos olet niin nirso.
Haggis
Esityö. Mikäli saat hankittua lampaan mahalaukun, puhdista se hyvin joka puolelta, myös sisältä nurin kääntäen. Liota muutama tunti suolatussa vedessä. Mikäli käytössä ei ole mahaa, käytä tilavaa pataa tai jos mahdollista esim. Crock-Potin nimellä myytävää haudutuspataa.
1/2 kg lampaan maksaa
1/2 kg lampaan sydäntä (myös naudan tai broilerin sydän välttää)
1/2 kg lampaan munuaista (lihaa ja/ tai sisäelimiä saa olla yhteensä reilut 1,5 kg; hyviä lisiä ovat lampaan kielet ja ehkä muuta huokeampaa lampaanlihaa)
2-3 kanafondia tai vastaavasti kuutioita + 1-2 l vettä
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
200-250 g silavaa tai ihraa jauhettuna
250 g kaurarouhetta (rouhetta, ei ryynejä)
1.5 tl suolaa
1/4 tl cayennepippuria
1 tl mustapippuria
1/2-1 tl muskottipähkinää
(persiljaa, timjamia, salviaa hienonnettuna)
Joskus tuntuu joo vitseiltä.