Kuinka usein syötte punajuuria?
Kommentit (33)
Tosi harvoin. Enkä kyllä tiedä miksi. Pidän niistä, niitä on helppoa tehdä ja valmiiksi ostetutkin puolestaan on halpoja ja ihan hyviä.
Lähinnä jouluruokien kanssa. Ehkä pari purkkia menee vuodessa. Ennen ostin aika usein piparjuuri-punajuurisalaattia, mutta sitä ei enää saa.
Liian harvoin, sillä rakastan punajuuria!
Sesongin läpi. Uunijuureksissa, Lindströmin pihvissä tai murekkeessa (hienoksi raastettu tuore punajuuri sopii hyvin), keitettynä ja/tai paistettuna esim. vuohenjuuston kanssa, tuoreraasteena mintun kanssa sadon ensimmäiset.
Jouluna rosollissa ja siinäpä
se sitten onkin.
Usein silloin kun ovat edullisia. Tosi hyvää.
Yllätävän harvoin. Joku purkki taitaa nytkin olla jääkaapin perukoilla, mutta harvoin tulee nostettua pöytään, vaikka ihan hyviä ovatkin.
Lindströmin pihvejä tulee tehtyä ehkä kerran vuodessa, joitain vuosia sitten tein myös punajuuriaurakiusausta silloin tällöin.
Loppusyksyllä ja talvella viikottain tai parin viikon välein. Keväällä ja kesällä ei tule syötyä.
En syö koskaan. En tykkää, inhoan. Olen kasvissyöjä mutta nuo jää syömättä.
Liian harvoin. Täytyykin korjata tilanne, sillä ne on hyviä.
Teen keittoja lounasevääksi pakastimeen ja edellisvuonna taisi viimeksi olla punajuurta. Eli sitten tulee pitkin vuotta napattua kätevästi mukaan, tuolloinkin joku kymmenisen annosta ellen väärin muista. Mutta sitten siihen samaan kyllästyy ja vaihtaa kasvista niin en ole nyt uudemmasti punajuuresta keittoa tehnyt.
Mutta joskus ostan pari tuoretta, kuorin ja paloittelen ne ja paistan uunissa sellaisenaan 20 min, sitten sekoitan joukkoon perunalohkoja ja mitä muutakin kasvista, öljyä ja mausteita ja lopuksi vaikka fetajuustoa tms. Tuota teen en nyt joka kuukausi mutta melkein.
Säilykkeenä en juuri syö mutta nyt on jääkaapissa joku sellainen vakuumi esikeitetty punajuuripussukka kun ajattelin tehdä carpacciota siitä jossain vaiheessa (pitkä päiväys on).
Sitten silloin tällöin ostan Apetit punajuuri-homejuustogratiinia. (Kerran-pari vuodessa.)
Joulupöydässä ei rosollia vaan se majopohjainen punajuurisalaatti.
Terveellistä harvoin syötynä
Tehdäänpä porssikeitto
Purkki etikkapunajuuria jääkaapissa.
Ehkä kerran viikossa nappaa lautaselle.
Yleensä syön punajuurikkaita (Beta vulgaris var. conditiva). Monet ruoat eivät ole syömäkelpoisia ilman niitä!
En ikinä. Punajuuri maistuu kamalalta.
Ruokavirasto suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/el…
Vierailija kirjoitti:
Ruokavirasto suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/el…
Ei kai kukaan sitä raakana syökään, ei ainakaan kukaan tämän ketjun vastaajista niin mistä tällainen kommentti?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokavirasto suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/el…
Ei kai kukaan sitä raakana syökään, ei ainakaan kukaan tämän ketjun vastaajista niin mistä tällainen kommentti?
Ei kai kukaan sitä tosiaan raakana syö. Eihän perunaakaan syödä raakana, eli jotkut juurekset vaativat sen kypsennyksen automaattisesti.
Kerran vuodessa.