Hitto kun ruokaan menee paljon rahaa
Te, jotka kehutte täällä miten ruokitte 5-henkisen perheen jollain 50€ viikossa, niin miten teette sen? Tarkoittaako tuo sitä, että lapset syövät koulussa ja aikuiset työpaikoilla, eli teidän ruokabudjettinne kattaa vain aamupalan, iltaruoan ja mahdollisen iltapalan?
Ja oletteko miten omavaraisia, eli kasvimaata, marjapuskia, omenapuita, kalaa yms. ilmaiseksi naapureilta, yms.?
Toisin sanoen , millaisia ovat realistiset ruokabudjetit silloin jos syö kaikki ateriat kotona eikä ole kasvimaata, marjapuskia, omenapuita, kalaa yms. lahjoittavia naapureita, vaan joudutte oikeasti ostamaan kaiken ruoan kaupasta ja syömään kaikki ateriat kotona?
Ja te, joilla on tosi pienet ruokabudjetit, niin mitä syötte?
Kommentit (61)
Ne varmaan syö tosi vähän. Tunnen muutaman tällaisen kitujan
Mielenkiintoinen hiljaisuus, vaikka muuten melkein joka ketjussa on näitä. jotka kehuvat ruokkivansa monihenkisen perheen jollain 50€ viikossa.
Käyn tukusta ostamassa viiden kilon pastat ja riisit kerralla, perunoita ja lihoja samoin. Tukkupakkaus juustoakin säilyy ja riittää pitkään. Kaupassa käyn ostamassa täysmaitoa 10 prk viikossa, Valion tehtaanmyymälästä jugurtit ja levitteet. Palvarista lihat. En käytä ruokakaupan palveluita juurikaan. Rahaa menee ruokaan tosi vähän meillä, verrattuna siihen, että hankkisin kaikki jostain Prismasta. Hetkellisesti pyörryttää ne hinnat, joita siellä näen. Tukkukortti toki ei ole kaikille mahdollinen, mutta yrittäjyydestä on hyötyä.
Siemestän marjastan kalastanut ja metsästän. Kasvatan herneitä.
Vierailija kirjoitti:
Käyn tukusta ostamassa viiden kilon pastat ja riisit kerralla, perunoita ja lihoja samoin. Tukkupakkaus juustoakin säilyy ja riittää pitkään. Kaupassa käyn ostamassa täysmaitoa 10 prk viikossa, Valion tehtaanmyymälästä jugurtit ja levitteet. Palvarista lihat. En käytä ruokakaupan palveluita juurikaan. Rahaa menee ruokaan tosi vähän meillä, verrattuna siihen, että hankkisin kaikki jostain Prismasta. Hetkellisesti pyörryttää ne hinnat, joita siellä näen. Tukkukortti toki ei ole kaikille mahdollinen, mutta yrittäjyydestä on hyötyä.
Kivat sulle, mutta jos ap nimenomaisesti kaipaa neuvoja sellaisilta, joilla ei ole mitään extramahdollisuuksia, kandeeko just SUN tulla pätemään sun tukkukortilla ja yrittäjyydelläsi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käyn tukusta ostamassa viiden kilon pastat ja riisit kerralla, perunoita ja lihoja samoin. Tukkupakkaus juustoakin säilyy ja riittää pitkään. Kaupassa käyn ostamassa täysmaitoa 10 prk viikossa, Valion tehtaanmyymälästä jugurtit ja levitteet. Palvarista lihat. En käytä ruokakaupan palveluita juurikaan. Rahaa menee ruokaan tosi vähän meillä, verrattuna siihen, että hankkisin kaikki jostain Prismasta. Hetkellisesti pyörryttää ne hinnat, joita siellä näen. Tukkukortti toki ei ole kaikille mahdollinen, mutta yrittäjyydestä on hyötyä.
Kivat sulle, mutta jos ap nimenomaisesti kaipaa neuvoja sellaisilta, joilla ei ole mitään extramahdollisuuksia, kandeeko just SUN tulla pätemään sun tukkukortilla ja yrittäjyydelläsi?
Niin no, yrittäjyyshän on kaikille mahdollista.
Miksi tuo on ongelma? Menee kauppaan, laittaa kärryyn asioita mitä haluaa syödä ja höylää kassalla korttia lähtiessä.
Miksi kaikesta pitää tehdä niin hankalaa?
Osittain omavaraisena, perunat, omenat ja porkkanat. Kauppaan menee keskimäärin 50e viikossa, ostoslista määräytyy Minimanin tarjousten mukaan. Lidlin myös toisinaan. Prismaan saa samoilla ostosmäärillä menemään 90e.
En onnistuisi millään kituuttaminen jollain 50€ viikossa. Vaikka kuinka yritän halvalla selvitä kauppareissusta niin vähintään menee aina joku kymppi, yleensä pari kymppiä.
Suunnitelmallisuus lienee avainsana. Tarjouksia katson Halpa-Hallista, Minimanista ja Lidlistä. Köyhän ei kannata asioida Prismoissa. Vaikka bonukset ja ylijäämäpalautukset ovatkin hyvä mainoskikka. Ruokakorin edullisuus ei todellakaan kallistu S-ryhmän suuntaan. K-ryhmän Pirkkatuotteet ovat kilpailukykyisiä,.
Elän aika pienellä budjetilla, mutta en tuohon pääse. Käytetään kahden hengen perheessä 300 - 350e/kk ruoka + muut kaupasta ostettavat perustarvikkeet, hygienia yms. Syödään aika simppelisti, pakastan pieniäkin annoksia (esim jauhelihasta hiukkasen ja teen siitä myöhemmin keiton). Ostan ilta-alesta, jos jaksan lähteä ja on sopivaa ja jos on mun suosikkituotteita - 30, ostan niitä pakkaseen. Täytän varastoja silloin, kun rahaa on enemmän. Riisiä, jauhoja, hiutaleita yms. En pihistele liikaa, koska mun kokemus on sellainen, että sitten repsahtaa holtittomasti herkkuihin tms jossain kohtaa. Riisipuuroa teen usein, on maistuva ja edullinen. Inhoan ruoanlaittoa, kaupassa käyntiä ja ruoan miettimistä. Kotiinkuljetus prismasta on ollut myös hyvä: harkittu lista ja ei heräteostoksia. Kerralla kallis, mutta silloin kun olen tilaamismoodissa, tilaan 2 x kk noin satasella ja käyn sen lisäksi vaan pienillä täydennysostoilla.
Meillä on 5-henkinen perhe, ja ruokaan menee 500-700€ kuussa.
Ei ole omaa kasvimaata, eikä naapureillakaan ole. Joskus saadaan muutama sata grammaa järvikalaa anopilta.
Tehdään paljon itse. Mitä vähemmän ostoskorissa on lihaa, valmisruokia, limsaa ja herkkuja, sitä vähemmän on ruokakuluja. Luonnollisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käyn tukusta ostamassa viiden kilon pastat ja riisit kerralla, perunoita ja lihoja samoin. Tukkupakkaus juustoakin säilyy ja riittää pitkään. Kaupassa käyn ostamassa täysmaitoa 10 prk viikossa, Valion tehtaanmyymälästä jugurtit ja levitteet. Palvarista lihat. En käytä ruokakaupan palveluita juurikaan. Rahaa menee ruokaan tosi vähän meillä, verrattuna siihen, että hankkisin kaikki jostain Prismasta. Hetkellisesti pyörryttää ne hinnat, joita siellä näen. Tukkukortti toki ei ole kaikille mahdollinen, mutta yrittäjyydestä on hyötyä.
Kivat sulle, mutta jos ap nimenomaisesti kaipaa neuvoja sellaisilta, joilla ei ole mitään extramahdollisuuksia, kandeeko just SUN tulla pätemään sun tukkukortilla ja yrittäjyydelläsi?
Niin no, yrittäjyyshän on kaikille mahdollista.
On tietenkin mahdollista, mutta se ei liity puheena olevaan aiheeseen. Vai pitäisikö tässä lukea rivien välistä, että ap:n pitäisi ryhtyä yrittäjäksi, hankkia tukkukortti ja toimia kuten kommentoija? Miksi tukkukortin käyttäjä tai yrittäjyyden mahdollisuutta kommentoija ei sitten sano suoraan tuota reittiä siihen, että selviää 50 eurolla ruokaostoksista?
Vierailija kirjoitti:
Siemestän marjastan kalastanut ja metsästän. Kasvatan herneitä.
Luetunymmärrystä ei metsässä liikkuminen ja herneenkasvatus lisää kuitenkaan, saamme huomata.
Hankkii ison kattilan ja ison uuni vuokan. Olisi varmaankin hyötyä päästä kaikkien joksikin aikaa koulun suurtaloskeittiölle katsomaan miten siellä pikkusummalla ruokitaan iso sakki.
Kaikki tehdään itse ja isoina annoksina joita voi pari kolme päivää lämmittää tai laittaa osan pakastimeen mikä ruoka kestää pakastamista. Hernekeitto vaan paranee pakkasessa. Isoimmat juures ja peruna pussit ostetaan jotka koneella tai itse pilkkoo. Kasviskermaa, kanaa, jauhelihaa, pastaa, herneitä ja riisiä. Puuroja ja niiden jämistä leipoo sämpylät tai rieskat. Juuresraasteita voi käyttää lettuihin. Ostaa perusmausteet isoina purkkeina. Perus maidot, piimät sekä jauhot ja puurot. Voita, öljyä ja halvinta juustoa.
Muistinkohan nyt kaikki millä olen pärjännyt vähävaraisena opiskelijana eikä ollut terveys, ylipaino ongelmia.
Kyllä näillä hengissä pysyy ja terveys arvot voi jopa parantua kun ei ole rahaa ei ole mihinkään muuhun epäterveelliseen sokeri höttöön ja prosessoituun mättöön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käyn tukusta ostamassa viiden kilon pastat ja riisit kerralla, perunoita ja lihoja samoin. Tukkupakkaus juustoakin säilyy ja riittää pitkään. Kaupassa käyn ostamassa täysmaitoa 10 prk viikossa, Valion tehtaanmyymälästä jugurtit ja levitteet. Palvarista lihat. En käytä ruokakaupan palveluita juurikaan. Rahaa menee ruokaan tosi vähän meillä, verrattuna siihen, että hankkisin kaikki jostain Prismasta. Hetkellisesti pyörryttää ne hinnat, joita siellä näen. Tukkukortti toki ei ole kaikille mahdollinen, mutta yrittäjyydestä on hyötyä.
Kivat sulle, mutta jos ap nimenomaisesti kaipaa neuvoja sellaisilta, joilla ei ole mitään extramahdollisuuksia, kandeeko just SUN tulla pätemään sun tukkukortilla ja yrittäjyydelläsi?
Niin no, yrittäjyyshän on kaikille mahdollista.
On tietenkin mahdollista, mutta se ei liity puheena olevaan aiheeseen. Vai pitäisikö tässä lukea rivien välistä, että ap:n pitäisi ryhtyä yrittäjäksi, hankkia tukkukortti ja toimia kuten kommentoija? Miksi tukkukortin käyttäjä tai yrittäjyyden mahdollisuutta kommentoija ei sitten sano suoraan tuota reittiä siihen, että selviää 50 eurolla ruokaostoksista?
Sehän riippuu paljon ihmisestä, miten mahdollisuuksiaan hyödyntää. Se ei lienee mikään syy pahoittaa noin mieltään, jos kertoo esimerkin, miten meillä on päätetty säästellä ruokamenoissa. Ei kai se ole keneltäkään pois jos antaa vinkin. Joku saattaa pian innostua. Pahoittelut, jos se ei osunut sinuun. Monet jättävät yrityksensä mahdollisuudet hyödyntämättä, kuten tämän tukkukortin. Olkoon viesti heille.
Vierailija kirjoitti:
Käyn tukusta ostamassa viiden kilon pastat ja riisit kerralla, perunoita ja lihoja samoin. Tukkupakkaus juustoakin säilyy ja riittää pitkään. Kaupassa käyn ostamassa täysmaitoa 10 prk viikossa, Valion tehtaanmyymälästä jugurtit ja levitteet. Palvarista lihat. En käytä ruokakaupan palveluita juurikaan. Rahaa menee ruokaan tosi vähän meillä, verrattuna siihen, että hankkisin kaikki jostain Prismasta. Hetkellisesti pyörryttää ne hinnat, joita siellä näen. Tukkukortti toki ei ole kaikille mahdollinen, mutta yrittäjyydestä on hyötyä.
Kaverini kanssa olen tukussa käynyt, ja kyllä pyörryttää ne hinnat. Siellä on kaikki lähtökohtaisesti kalliimpaa kilohinnaltaan kuin Prismassa, niin lihat, kasvikset kuin pastat ja riisitkin.
Vaikkei olisi minkään ruoka-alan yrittäjä niin saako ihan kaikki yrittäjät tukkukortin.
Muuten ihmettelen kuinka paljon yrittäjät saavat erilaisia etuja muihin nähden mutta silti ei ole varaa maksaa kunnon palkkaa työntekijöilleen. Hyvinvointia yli äyräiden kerätään vain itselleen niin paljon ettei eläessään tarvitse niin paljoa minimi palkkaisten työntekijöiden selkänahasta puristaen kaikki irti. Tämmöistä on nykypäivän yrittäjyys. Ennen jaettiin työntekijöillekkin ja nyt vain kerätään itselle älyttömät omaisuudet.
Pienipalkkaisten työntekijöiden on pakko käydä Prismassa eikä voi valita mitään halvempaa tukkua niin tosi halpamaista mainostaa kuinka on mahdollista saada halvemmalla ruokaa.
Budjetin voi laskea vaikka katsomalla halpojen reseptien annoshinta. Vaihtelevat 1-2 euroa annos. Kaksi lämmintä ateriaa päivässä kahdelle saisi tuon perusteella noin 190 eurolla kuukaudessa. Minusta tuo on ihan hyvä pohja budjetoinnille. Liha on kallein raaka-aine resepteissä, joten ilta-alesta voi saada huomattavasti säästöä jos käy tuuri.
Sen minäki haluaisin tietää🤔