Karu totuus ravintola-alasta
Rankat työolot, osassa paikoista olematon hygienia ja myrkyllinen ilmapiiri henkilökunnan kesken, kulinaristikonossöörit asiakkaat vaatimuksineen, jatkuva vajaamiehitys, paine nostaa hintoja tähän maailmanaikaan, jne jne.
Pari kesää olen opiskeluvuosina alalla ollut, mutta jatkossa kierrän kaukaa. Millaisia kokemuksia muilla?
Kommentit (18)
Rasittavinta on epäsäännöllinen vuorotyö. Yöstä aamuvuoroon, vkl oikein sedonkiaikaa ja vapaat viikolla. Keittiöpuoli se vasta terveyden viekin. Pitäkää vaan tunkkinne.
Itse ravintolan pitäjänä aivan eri mieltä. Ihana työ ja hyvä yhteishenki.
En ole tehnyt päivääkään alan töitä ja silti minulla tuollainen kuva ravintola-alasta. Ainakin mitä työpaikkailmoituksia lukee niin tunteja on mitä sattuu ja pitäisi olla valmis työskentelemään 24/7. Palkoista en tiedä mutta tuskin on kummoinen tuntipalkka. Ehkä illoista ja viikonlopuista saa sitten enemmän?!
Monella alalla samoja ongelmia ja työnantajat vaan itkevät kun ei löydy tekijöitä. Onpa kumma juttu :D
Taukoja kiireisessä kesäkohteessa mahdoton pitää keittiön ja salin puolella. Tiskivuori kasvaa ja lämpötila hivelee tropiikkia.
Menen mieluummin vaikka vankilaan kuin takaisin keittiöön. PTSD nostaa päätään tätä kirjoitettaessakin.
Rafla-alan värikkäät käytänteet nähtyäni olen välttänyt ravintoloissa syömistä viimeiseen asti. Toki hyviäkin paikkoja onneksi löytyy.
Keittiöt ovat todella hierarkkisia työympäristöjä, joissa kokit kuin jumalasta seuraavia. Extratiskari on alinta pohjasakkaa. Lisäksi keittiön ja asiakkaiden välinen paine voi luoda tarjoilijalle tukalat oltavat.
Kokit pitää alkaa hommata filippiineiltä jos ei suomalaisille työt maistu
Itse viihdyin aikoinaan ravintola-alalla. Paikoissa joissa olin töissä oli hyvä yhteishenki. Kiirettä oli varsinkin lounasaikaan ja keittiössä oli varsinkin kesäaikaan todella kuuma.
Tällä hetkellä olen yrittäjänä täysin eri alalla ja olen suunnitellut jo puolisen vuotta paluuta takaisin ravintola-alalle. Näillä näkymin syksyllä lomakauden jälkeen olisi paluu kun paikka tutusta ravintolasta vapautuu.
Vierailija kirjoitti:
Kokit pitää alkaa hommata filippiineiltä jos ei suomalaisille työt maistu
Syy siihen että haluatte niin exoottisia ruokia nykyään. Sushi ym ovat ottaneet yli suomalaiset ruoat.
Vierailija kirjoitti:
Itse viihdyin aikoinaan ravintola-alalla. Paikoissa joissa olin töissä oli hyvä yhteishenki. Kiirettä oli varsinkin lounasaikaan ja keittiössä oli varsinkin kesäaikaan todella kuuma.
Tällä hetkellä olen yrittäjänä täysin eri alalla ja olen suunnitellut jo puolisen vuotta paluuta takaisin ravintola-alalle. Näillä näkymin syksyllä lomakauden jälkeen olisi paluu kun paikka tutusta ravintolasta vapautuu.
Haluatko osakkaan!?
Vierailija kirjoitti:
Kokit pitää alkaa hommata filippiineiltä jos ei suomalaisille työt maistu
Siellä taas oman elämänsä riistäjä kommentoi. Parempi riistää filippiiniläisiä kuin suomalaisia? Kunhan jotain riistää..
Kas, teksteistä päätellen mikään ei ole muuttunut n. 20 vuodessa. Paska ala jonka kruunaa luonnevikaiset "keittiömestarit".
Vierailija kirjoitti:
Kokit pitää alkaa hommata filippiineiltä jos ei suomalaisille työt maistu
Sen kun hommaat! Fiksut eivät tuolle alalle lähde!
Aika jännä. 20 vuotta ravintola-alalla, niin tiskin takana, keittiössä kuin salissakin. Monta vuotta olin freelancerina eli tuli kierrettyä useita ravintoloita eikä mulla ole pahaa sanottavaa. Hyvä palkka, pääsääntöisesti mukavia työkavereita, huumori kukkii eikä tarvitse herätä aamukuudelta duuniin. Joo, olen iltavirkku.
hyvä ala kiertää veroja korona tukiakin tuli tekemättä mitään
Tasan samat kokemukset ravintolasta riippumatta.
Eniten v i tutti se, että jäätävä alimiehitys ja tolkuton kiire olivat oletusarvoja. Ei niille edes esitetty olevan tulossa muutosta. Se nyt vain on niin että työntekijöitä on aina asiakasmääriin nähden aivan liian vähän, et nyt vain pidä vessa- tai ruokataukoa ja jäät ylitöihin niin homma hoituu.
Never again. Täyttä kusetusta.