Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten kokoan menun?

17.10.2006 |

Vietämme ystäväpariskunnan kanssa iltaa ja on meidän kokkausvuoro. Teemana on meksiko. Tervetulodrinkki on Margarita. Alkupalaksi teen Chilikeittoa (mitä juomaksi?) ja jälkiruuaksi Suklaatortillat (mitä juomaksi?) , mutta mitä ihmettä teen pääruuaksi ja sen seuraan juomaksi? Olisiko teillä ideoita??? Oma ideariiheni ei nyt tuota mitään (johtuisiko siitä, että 10 kuinen neitimme ei enää halua nukkua öisin)

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
17.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/6 |
18.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei!

Margarita kullostaa hyvältä tervetulojuomaksi. Alkupaloiksi laittaisin esim. nachoksia ja dippikastiketta. Helpoimmalla pääsisit jos pääruokana olisi tortilloja tai fajitaksia erilaisin täyttein. Ruokajuomana jäävesi, cocis, Sol-olut, kenties punaviini. Jälkiruokana jäätelö helppo, ja maistuu hyvältä tulisen ruuan jälkeen. Lisäksi ehkä kahvi. Toinen jälkiruoka mikä tulee mieleen on hedelmäsalaatti.



Toivottavasti näistä oli jotain vinkkiä illanviettoon. Hauskaa meksikolaisjuhlaa teille!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
18.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

jälkiruoaksi minä puolestani tyrkytän lime-marenkipiirakkaa.



http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/96201

Vierailija
4/6 |
19.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margarita ois munkin mielestä ehdoton aperitiivi iltaanne. Chilikeitto kuulostaa hyvälle, mutta myös tuliselle. Eli ruokajuomana kävisi siis Sol-olut tai kivennäisvesi.



(Laittaistko keittosi ohjeen?)



Pääruokavaihtoehtoja on paljon, mutta useimmat tai ainakin perinteisimmät texmex-osaston edustajat on tortillapohjaisia. Eli siis fajitakset, enchilladakset, burritot, quesadillakset jne. mitä niitä onkaan! Siinä mielessä ihanalta kuulostava jälkiruoka-ajatuksesi on vähän hankala: se rajaa pääruoalta tortillat pois. Sen puolesta mäkin vaihtaisin jälkkärin, vaikka juuri tuohon Linnun tarjoamaan Lime-piirakkaan.



Mutta voisithan tarjota esim. Meksiko/texmex-tyyppistä pihviä: lisukkeeksi esim. ihanat, isot (itsetehdyt!) chilillä, paprikalla jne. maustetut lohkoperunat + salsaa, guagamolea ja smetanaa + kasvislisukkeeksi vaikka joku paprika-punasipuli-papuhässäkkä. Jos et hölvää chilin/jalopenojen kanssa hirveästi (vain esim. chilijauhetta perunoihin), niin pääset tarjoamaan hyvää punkkua pääruoan kanssa. - Jos taas pääruokakin on tulista esim. jalapenoista johtuen, niin jatkaisin kylmän viileesti Sol-linjalla. Menee hyvät punkut muuten hukkaan!



Suklaatortillojen tai limepiirakan (tai mitä nyt jälkiruoaksi teetkin) kanssa tarjoaisin hyvät, vahvat kahvit. Tai sitten tarjoaisin texmex-paikoissa usein tarjolla olevan Cafe Neron vielä jälkiruoan päälle: jos olet tulen kanssa leikkimisen kanssa sujut, niin tämän drinkin teko sokerireunuksen polttamisineen on ihan mukava ohjelmanumero. Ja rinksu on hyväkin! (Ja harjoittelu on mukavaa .. :)



Laitan sulle vielä yhden teemaan sopivan limepiirakan ohjeen tyrkylle:



Paj de Queso al Limon



Pohja: 8 kpl, 125 g digestivekeksejä

25 g voisulaa

1 rkl fariinisokeria



Täyte: 1 prk, 200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

3 keltuaista

2 dl vispikermaa

1 rkl tomusokeria

2:n limen kuoret ja mehut

3 valkuaista



1. Sokeri ja keksit muruiksi, voisula joukkoon. Painele murutaikina irtoreunaiseen n. 26 cm-halkaisijan vuokaan. Laita vuoka kylmään.



2. Vatkaa juusto, sokeri ja keltuaiset. Vatkaa kerma ja tomusokeri.



3. Sekoita juustoseos ja kermaseos ja mausta se limen kuorella ja -mehulla.



4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti seokseen.



5. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja pakasta vähintään neljä tuntia.



6. Ota vuoka pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua. (Tarjoile esim. tuoreiden mansikoiden kera.)



Vierailija
5/6 |
19.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Cafe Mexicano neljälle



6 dl vettä

1 kanelitanko

2 mausteneilikkaa

1/2 dl fariinisokeria

3 rkl murukahvia



Päälle: LÖYSÄÄ kermaa (ei vaahtoa!)



Kiehauta vesi, tanko ja neilikat keskenään. Lisää fariinisokeri ja sekoita, kunnes on sulanut. Anna kiehua hiljalleen 3-5 min.. Ota tanko ja neilikat pois. Laita murukahvi kuppeihin/laseihin. Kaada fariinisokerivesi päälle. Sekoita. Lisää juoman päälle nokare löysäksi vatkattua kermaa ja suklaan murusia tai siivilöityä kaakaojauhetta.





(Täytyy myöntää, että itse olen tehnyt tätä mausteista kahvia viinaversiona, eli laitoin joukkoon vielä ennen kerman lisäämistä kahvilikööriä.)

Vierailija
6/6 |
19.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi tosi huippu jälkiruoka texmex-ruuan jälkeen on mehevä suklaakakku tai -torttu esim.jätskin kera.



Ap, tuuhan kertomaan mitä päätit tarjota, ja miten juhlat sujuivat?!