Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pihvejä hampurilaisiin roskiksesta, "olisin halunnut kuiskata asiakkaalle että älä syö sitä!"- Mäkkäri, teinien tekemää ruokaa

Vierailija
17.06.2022 |

Kerran pizzeriassa sain kauhean mahataudin. Lääkäri kysyi heti että oliko tietty pitseria kun kerroin oireista. Valituksia oli tullut ja taitoni jälkeen pitsapaikka suljettiin. On avautunut kyllä jo uudelleen.
Liian helposti uskomme että ruokaa laitetaan asiallisesti, moni ruoka-alalla ei kuitenkaan lainkaan ymmärrä ruuanlaiton ja puhtauden perusasioita!

Kommentit (45)

Vierailija
1/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan tietoisen riskin, vaikka kayn vahan paremmissa paikoissa.

Makissa ruoka on nyt muutenkin kemikaalikoktailia

Vierailija
2/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hesburgerbotti voi suosiolla nyt olla aivan HILJAA.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten sinun pizzeriakokemuksesi liittyy Mäkkäriin? En muista lukeneeni mistään ruokamyrkytysepidemiasta, joka olisi jäljitetty Mäkkäristä lähtöisin olevaksi.

Vierailija
4/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurissa pikaruokaketjuissa on kylläkin tarkat säännöt ja niitä noudatetaan, koska se on todella tärkeää maineelle. Homma on rutinoitunut ja kaikille opetetaan samalla kaavalla miten toimitaan. Ruokaa ei säilytetä pitkään ja hygieniasta ollaan tarkkoja. Enemmän tuollaista on pienissä paikoissa, kukaan ei ole todennäköisti raportoimassa jos säänöistä lipsutaan, ja yksityisyrittäjä ei halua heittää ruokaa roskiin.

Vierailija
5/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietäisitpä vaan, mitä ns. paremmissa ravintoloissa ruokiin päätyy. Ruokatehtaista nyt puhumattakaan. Lähinnä osastoa "sitä mitä et tiedä, sitä et sure". 

Vierailija
6/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suurissa pikaruokaketjuissa on kylläkin tarkat säännöt ja niitä noudatetaan, koska se on todella tärkeää maineelle. Homma on rutinoitunut ja kaikille opetetaan samalla kaavalla miten toimitaan. Ruokaa ei säilytetä pitkään ja hygieniasta ollaan tarkkoja. Enemmän tuollaista on pienissä paikoissa, kukaan ei ole todennäköisti raportoimassa jos säänöistä lipsutaan, ja yksityisyrittäjä ei halua heittää ruokaa roskiin.

Täytyy antaa kyllä mäkkärille pisteet siitä että en muista kertaakaan 20 vuoden aikana siellä syöneenä saaneeni mitään oireita. Mutta. Ensimmäinen kerta taisi tapahtua viime viikolla kun ripuli iski mäkkärissä syönnin jälkeen..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opiskelijana tienaisin vähän rahaa siivoamalla erään pizzaketjun yhtä ravintolaa. Keittiö ei kuulunut minun siivottavakseni, mutta kuljin sen läpi siivouskomerolta (=henkilökunnan vessa) ravintolasaliin.

Yhtenä aamuna pakastimen ovi oli yöllä auennut , ja siellä olleet pitzapohjat valuneet lattialle ja näyttivät melko sulaneilta. Samoihin aikoihin tuli ensimmäinen henkilökuntaan kuuluva, keräsi pohjat lattialta (niissä ei siis mitään suojusta) ja laittoi takaisin pakastimeen. Samassa ravintolassa kaaleja säilytettiin wc-siivouskomeron lattialla.

En ole tämän jälkeen enää käyttänyt kyseisen ketjun palveluita.

Vierailija
8/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://suomenkuvalehti.fi/paajutut/palkitun-mcdonalds-yrittajan-tyonte…

Ahne omistaja syyttää omaa henkilökuntaansa. Kuulostaa niin tutulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten sinun pizzeriakokemuksesi liittyy Mäkkäriin? En muista lukeneeni mistään ruokamyrkytysepidemiasta, joka olisi jäljitetty Mäkkäristä lähtöisin olevaksi.

Tikkurilassa ollut ruokamyrkytystapaus. Terveystarkastaja todennut paikan epähygieenisyyden.

Vierailija
10/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hesekäynnin jälkeen alkaa aina oksentaminen ja ripulointi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tietäisitpä vaan, mitä ns. paremmissa ravintoloissa ruokiin päätyy. Ruokatehtaista nyt puhumattakaan. Lähinnä osastoa "sitä mitä et tiedä, sitä et sure". 

En tiedä onko parempia ravintoloita mutta hygieniassa selkeitä puutteita. Vaikka koulu- ja laitosruokaa moititaan, siellä on tosi tarkkaa hygienian kanssa ja vanhoja tuotteita ei käytetä. Kaikissa edellä mainituissa olen ollut kokkiopintojen aikana harjoittelussa joten on totta. Menin sitten toiseen työhön, ei tuota hommaa Suomessa kestä :(

Vierailija
12/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon ollut mäkkärissä töissä. Itse ketjun ohjeistus hygienia-asioissa ja ruoan heittämisen suhteen on todella tarkkaa ja suurimmissa osissa paikoista ohjeita noudatetaan. Tuossa jutussa mainittiin esim. limusuuttimet ja pirtelökone, meidän ravintolassa ei ollut edes vaihtoehto ettei niitä olisi pesty päivittäin, kuului sulkuvuoroon. Mutta osa omista työkavereista kyllä tarjoili häpeilemättä asiakkaille sellaista ruokaa, josta oli mennyt säilytysaika. Eli riippuu myös tyypistä. Mutta mäkkärin säilytysajat on kyllä myös tosi tiukkoja laatuvaatimusten takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla menee yleensä vatsa sekaisin kun syön ulkona. Tämä ei siis riipu ravintolasta. Laitankin mieluummin ruokaa kotona. Puhtaat kädet, lyhyet kynnet, ei sormuksia ja hiukset kiinni. Perusasioita, mutta monesti hakusessa ns paremmankin tason paikoissa.

Vierailija
14/45 |
17.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla menee yleensä vatsa sekaisin kun syön ulkona. Tämä ei siis riipu ravintolasta. Laitankin mieluummin ruokaa kotona. Puhtaat kädet, lyhyet kynnet, ei sormuksia ja hiukset kiinni. Perusasioita, mutta monesti hakusessa ns paremmankin tason paikoissa.

Jos tuo toistuu paikasta riippumatta, on todennäköisempää että olet hieman allerginen erilaisille apuaineille joita ravintolat tyypillisesti ruuissa käyttävät helpottaakseen valmistusprosessia ja ruokien makua/koostumusta. Esim. kiinalaisissa käytetään aromivahventeita käytännössä aina, ja niille osa ihmisistä on herkkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/45 |
18.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkkärissä systeemit on aika standardoitut eli ruoka ei ole hirveän eksoottista muttei vaarallistakaan ja paikat todennäköisesti on joitain harvoja poikkeustapauksia lukuunottamatta kohtalaisen siistit. Noissa on tää ison ketjun mainehallinta eli jos joku ravintolanvetäjä ei pysy standardeissa niin se tippuu aika nopeasti pois ketjusta. Veikkaan että sama noissa muissakin isoissa ketjuissa joita suomessa toimii.

Mutta aina löytyy poikkeuksia koska yksittäisissä ravintoloissa saattaa olla ainakin hetkellisesti tilanne ettei se vastaa ketjun standardeja. Yksityisissä kebabbiloissa voi olla paljon isompi hajonta toiminnan laadussa ja tarjotun ruoan laadussa. 

Vierailija
16/45 |
18.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tietäisitpä vaan, mitä ns. paremmissa ravintoloissa ruokiin päätyy. Ruokatehtaista nyt puhumattakaan. Lähinnä osastoa "sitä mitä et tiedä, sitä et sure". 

Eli päädymme siihen, että oikeastaan mitään ei voi syödä?!

Vierailija
17/45 |
18.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tietäisitpä vaan, mitä ns. paremmissa ravintoloissa ruokiin päätyy. Ruokatehtaista nyt puhumattakaan. Lähinnä osastoa "sitä mitä et tiedä, sitä et sure". 

En tiedä onko parempia ravintoloita mutta hygieniassa selkeitä puutteita. Vaikka koulu- ja laitosruokaa moititaan, siellä on tosi tarkkaa hygienian kanssa ja vanhoja tuotteita ei käytetä. Kaikissa edellä mainituissa olen ollut kokkiopintojen aikana harjoittelussa joten on totta. Menin sitten toiseen työhön, ei tuota hommaa Suomessa kestä :(

Täysin totta. Kierrän tiskaamassa niin laitoskeittiöissä kuin ravintoloissakin. Tiskikoneen pesu tehdään julkisella sektorilla pääsääntöisesti paljon huolellisemmin ja siihen varataan aikaa. Ravintoloissa taas tulee usein vastaan jotain ihan ihme ällöyksiä. Sama luultavasti koskee myös ruoan valmistusta...

Vierailija
18/45 |
18.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heseltä olen kerran saanut lievän ruokamyrkytyksen, eka kerta 20 vuoteen. Noista kebabpaikoista pari kolme kertaa. Ja olen syönyt tosi paljon ulkona. Harmillista kun sairastuu, mutta aika harvinaista kuitenkin.

Vierailija
19/45 |
18.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hesekäynnin jälkeen alkaa aina oksentaminen ja ripulointi.

Aina?

Menet siis uudelleen, vaikka sairastut joka kerta?

Vierailija
20/45 |
18.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hesekäynnin jälkeen alkaa aina oksentaminen ja ripulointi.

Hittoako sitten menet sinne uudelleen!