Mitkä ruoat on sellaisia missä sinulle kotimaisuus on tärkeää tai valitset ensisijaisesti kotimaisen?
Itselle elintarvikehygienian vuoksi esimerkiksi pakastemarjat kotimaisena ja tässä toki myös maku ja se että marjoja kasvaa Suomessa. Norovirukset ja muut eivät houkuttele.
Maitotuotteet ja lihatuotteet myös mieluiten kotimaisena.
Kurkku maun vuoksi.
Periaatteesta perus jauhot, leivät, kaurahiutaleet yms kotimaisina.
Mitä sinä haluat ostaa kotimaisena?
Kommentit (26)
Kasviksissa silloin kun kotimaista on saatavilla niin mieluummin kotimainen. Talvella kun Suomessa ei kaikkea kasva niin silloin enemmän ulkomaisia.
Maitotuotteet, munat, kasvikset näin kesällä, myös kuivatavara. Marjat poimin itse joten ne on kotimaisia.
Suomalainen naudanliha on huonoa joten en osta sitä. Possua ja broileria kyllä. Leivästä ei enää tiedä alkuperämaata, voi olla tuotu pakastettuna vaikka Puolasta tai käyttävät ulkolaisia jauhoja.
Mahdollisuuksien mukaan kaikki mitä pystyy kotimaisena
Juurikin liha ja maitotuotteet sekä kananmuna. Ostan kaiken suoraan tuottajilta.
Tästä tuli mieleen tapaus, kun yksi ihminen kertoi ylpeänä syövänsä ainoastaan kotimaista myllyn paras -riisiä :D
En ymmärrä miksi Suomessa ostaisi vaikka tshekkiläistä jogurttia.
Onko se maito niin kallista että pitää oikeasti säästää ja tiristää ja käyttää halvimpia mahdollisia raaka-aineita?
Ensimmäinen kriteeri on lisäaineettomuus, toinen luomu ja kolmas kotimaisuus, kaikissa elintarvikkeissa.
Pakste mustikoita syön 12 kk. Joten ostan ne pakastealtaisita.Oltava kotimaisia. Mut elintarvikket/ tuotteet ostan hinnan mukaan kaupasta,en maan mukaan.
Katson elintarvikkeista raaka-aineen kotimaan, kilohinnan ja tuotteesta riippuen jotain prosentteja (lihapitoisuus, rasva-, kuitu-, tms). Niin ja parasta ennen päiväyksen. Ostan kotimaista aina kun se on järkevää.
Vierailija kirjoitti:
Ensimmäinen kriteeri on lisäaineettomuus, toinen luomu ja kolmas kotimaisuus, kaikissa elintarvikkeissa.
Joissain ulkomaisissa luomuissa voi olla enemmän ylimääräisiä jäämiä kuin vastaavissa suomalaisissa ei-luomuissa. Siksi ite pistän kotimaisuuden luomun edelle.
Ei mikään. Ostan sen minkä edullisemmin saan. Laatu tietysti ykköskriteeri, mutta samantasoisista valitsen edullisemman vaikka se olisi tuotettu Ugandassa
Olen kerran saanut rajun norovirusvatsataudin pakastemustikoista. Olin ollut ostavinani kotimaisia, mutta kun tavaraa alkoi työntää niin ylä- kuin alapäästäkin, tutkin marjapussin ja kas vain, Puolasta tuotua oli. Puoli kahvikupillista riitti lyömään mahan aivan sekaisin moneksi päiväksi ja olon huonoksi yli viikoksi.
Jotkut täällä valittelivat leivistä. Eikö kotipaikkakunnallanne ole leipomoa? Meillä on kaksikin ja molempien tuotteet ovat ehta kotimaisia ja todella maukkaita. No joo, ne eivät ole ehkä niitä leipähyllyn halpistuotteita, mutta oma valinta, mitä ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ensimmäinen kriteeri on lisäaineettomuus, toinen luomu ja kolmas kotimaisuus, kaikissa elintarvikkeissa.
Joissain ulkomaisissa luomuissa voi olla enemmän ylimääräisiä jäämiä kuin vastaavissa suomalaisissa ei-luomuissa. Siksi ite pistän kotimaisuuden luomun edelle.
Suomessa: "Glyfosaatin myyntimäärä on kasvanut tasaisesti 1970-luvulta lähtien. Nykyään glyfosaattia myydään karkeasti 500-900 tehoainetonnia vuosittain." tukes.fi
2020: "Tuoreen tutkimuksen mukaan yli puolet ihmisen suoliston yleisimmistä bakteereista on mahdollisesti herkkiä glyfosaatille." tekniikkatalous.fi
Maitotuotteet
Liha
Kasvikset, paitsi paprikat
Jauhot, leivät
Marjat, tosin ostan vain mansikoita itse poimien, muut tulee metsästä tai pihalta
Ulkolaista käytännössä riisi
, pasta, kahvi, kaakao, pakastesei, pähkinät
ja mausteet sekä skumppa... jane paprikat
Naudanliha joka on bse testattua, rasvaprosentti 12-15 tai muukin. Ruisleipä jossa jyviä sisällä. Mustikkamehu. Mansikat joissa ei noroa, talvimansikka kävisi myös esim. kasvihuoneesta. Tietyt juustot ja kana, kananmunat.
Ihan kaikki. Kahvia, teetä, suolaa ym. ei kotimaisena saa. Teen voi korvata yrtti- tai pakuriteellä.
Ajatuksena häiritsee, että esimerkiksi kaupan leipiä yms tuodaan Virosta ja Ruotsista sen sijaan että leivottaisiin lähellä Suomessa. Vaikkapa Vaasan paahtoleipää tulee Virosta asti, kun kotimaassa leivottu maksaa toisella merkillä saman verran