Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten laitatte ja säilötte kastanjoita (chestnuts)?

13.10.2006 |

Miellä takapiha pullistelee noista chestnuteista. Mietin, että sullonko säkkiin ja roskiin vai mitä teen niille. Kerran olemme uunissa niitä paahtaneet. Hyvänmakuisia olivat, mutta sisus oli vaikea kaivaa ulos. Onnistuisiko paahtaminen paremmin pannulla? Entä säilöminen...kuulin jonkun sanovan, että niistä saa aivan ihanaa täytettä kalkkunaan tai raaka-ainetta pikkusuolaisiin ruokiin. Miten niitä voisi säilöä esim. kalkkunaa varten vai säilyvätkö ihan sinällään?

kyselee amatööri-nut

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
18.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse syomme kastanjoita lahinna paahdettuna ja kiitospaivana keiton lisukkeena (soseena)



Martha Stewart Living

http://www.marthastewart.com/page.jhtml?id=cat682&type=search-cat&searc…



Williams-Sonoma

http://www.williams-sonoma.com/srch/recipe.cfm?bnrid=&recipe=chestnut&f…



Vierailija
2/4 |
23.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

innostuin minakin ostamaan kotiin pussillisen kastanjoita, tavallisesti ostamme jo valmiiksi paahdettuja katukauppiailta.

kastanjoissa on muuten paljon proteiineja :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
24.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai niin, se ristiviilto tosiaan kannatta tehdä. Laitoin yhden piirakkavuoallisen nutteja uuniin ja muistin 10 min päästä, että viillot unohtuivat. Otin kiireesti kastanjat pois uunista ja pari minuuttia pöydällä seisottuaan yksi räjähti. Ei uskois, miten paljon valkosta töhnää pienen kastanjan sisältä löytyy kun se leviää tasaisesti ympäri keittiötä! :)

Vierailija
4/4 |
15.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahdetut kastanjat:



Varaa neljälle hengelle noin puoli kiloa kastanjoita. Huuhdo ja pyyhi kastanjat talouspaperilla. Tee terävällä veitsellä suippoon päähän ristiviillos. Peitä tarjoiluastiaksi sopiva laakea vuoka karkealla suolalla ja paina kastanjat siihen niin, että suippo pää jää ylöspäin. Paahda kastanjoita 225 asteen uunilämmössä, kunnes kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä. Voit myös kokeilla tikulla, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia kastanjoiden koon mukaan. Älä paahda liian kauan. Tarjoa kastanjat heti kuumina. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.









Kastanjasose



Tee kastanjoihin ristiviilto terävällä veitsellä ja keitä kastanjoita vedessä muutama minuutti. Irrota kuoret. Keitä kuoritut kastanjat vedessä pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta kastanjat.



Kastanjasose sopii liha- ja linturuokien lisäkkeeksi tai lintujen täytteeksi. Kastanjasosetta voi käyttää myös jälkiruokiin tai leivonnaisiin.