Miten ihmiset selviävät muissa terveinä, kun he syövät joka päivä sipsejä, vaaleaa leipää, suklaata, nutellaa yms.?
Suomessahan moista ruokavaliota ei noudata melkein kukaan, mutta monessa maassa on ihan normaalia syödä aamupalaksi vaalea Nutella-leipä tai pannukakkuja siirapilla tai suklaalla. Lounaalla sitten joku hedelmä, sipsejä, vaalea täyteleipä ja suklaapatukka. Illalla pizzaa tai hampurilaista. Välipaloina suklaata, keksejä ja karkkia. Miten he saavat tarvittavat ravintoaineet?
Kommentit (24)
Kuulostaa että puhut USA:sta ja siellä kyllä ylipaino on ihan valtava ongelma.
Tai en ainakaan keksi missä maassa sipsi ja hampurilaiset ja karkki ja napostelu olisi päivittäiset ateriat?
Valitettavasti meillä on erilainen geeniperimä kuin monissa muissa maissa. Täällä tuo ruokavalio tappaa sydän- ja verisuonitauteihin, jossain muualla ei.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa että puhut USA:sta ja siellä kyllä ylipaino on ihan valtava ongelma.
Tai en ainakaan keksi missä maassa sipsi ja hampurilaiset ja karkki ja napostelu olisi päivittäiset ateriat?
Esim. Hollannissa koululaisten normaali lounas on kotoa otettu suklaaleipä, jossa on vielä nonparelleja.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa että puhut USA:sta ja siellä kyllä ylipaino on ihan valtava ongelma.
Tai en ainakaan keksi missä maassa sipsi ja hampurilaiset ja karkki ja napostelu olisi päivittäiset ateriat?
Olen myös Briteissä, Alankomaissa ja Saksassa törmännyt tähän.
Olin kerran hollantilaisessa perheessä asumassa lähes viikon ja monina päivinä söimme vaan makeaa ruokaa ja herkkuja.
Mainittu Iso-Britannia taisi jossain kohtaa olla myös Euroopan lihavin maa.
Ei noi elintavat kuulu mihinkään perinteiseen terveelliseen ruokavalioon vaan noi johtaa ylipainoon ja lihavuuteen. Käsitys terveellisistä elintavoista on nyt tässä ketjussa hakusessa eikä toi ole perinteinen tapa syödä.
Joissain maissa lapsiperheissä tuollaista omaksuttu sillä seurauksella että lasten ylipaino lisääntyy huolestuttavaa tahtia.
Ei ole perinteinen eikä terveellinen tapa. Tuo johtaa sairauteen ja ylipainoon.
Yleensä hedelmät/ vihannekset on hitusen tuoreempia etelämmässä kuin täällä.
Leipä sinänsä ei lihota, vaan sen määrä. Jos syöt yhden sämpylän runsailla täytteillä, ei se loppupeleissä ole sen kaloripitoisempaa evästä kuin se, että syöt päivän aikana kuusi-seitsemän ruisleipäviipaletta levitteellä ja juustosiivulla.
Sipsejä voi syödä yhden annoksen (pussin kyljessä yleensä määrä jotain 30 g) tai koko pussillisen.
Karkkeja voi syödä muutaman päivässä tai jumbopussillisen.
Luulen, että määrä on tässä se avainasia.
Briteissä lapsilla eväänä sipsipussit (30g), näkyyhän se anemiana ja läskinä.
Suomessa syödään varmaan enemmänkin roskaruokaa ja näkyyhän se. Valitettavasti
Muualla Euroopassa näkee hyvin harvoin kenenkään syövän sipsejä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa että puhut USA:sta ja siellä kyllä ylipaino on ihan valtava ongelma.
Tai en ainakaan keksi missä maassa sipsi ja hampurilaiset ja karkki ja napostelu olisi päivittäiset ateriat?
Olen myös Briteissä, Alankomaissa ja Saksassa törmännyt tähän.
Asun Briteissä ja kyllä täällä monet syövät varsin terveellisesti.
Etta mua arsyttaa. Opetin lapseni syomaan parsaa, avokaadoa, qvinoa ja ruokavalio koostuu melkein kokonaan tuoreista hedelmista ja kasviksista, jyvista. Joskus syodaan paahtista ja syodaan ulkona.
Sitten lapsi meni kouluun, ruokapoytaan muiden lasten kanssa joilla jokaisella voileipa, sipseja ja makeaa lounaalla.
Pitaa nalkalakkoa ja huutaa halauavansa pelkkia voileipia.
Syo nyt kouluruokaa. Eilen oli hampurilainen. Alle viisi vuotiaille.
Tekee mieli itkea. Vuosien tyo on tuhottu muiden typerien vanhempien toimesta.
Nauravat mun kotitekoisille kaurakekseille koulunpihalla,kun repivat snacksipusseja auki, kun olen niin yliihminen. Niiden tekoon menee alle 5min.
Eihan ne lapset terveita ole. Illalliseksi syovat purkkiruokaa. Ulkoiseti juoksevat ja pomppivat, mutta sisainen terveys ei ole kunnossa.
Nain briteissa, jossa alle 1v on rattaissa sipsipussi kadessa ja horppaa cokista.
Etelä-Euroopassa kaupassa ei ole supermarketissa karkkihyllyssä kuin pari vaihtoehtoa hedelmäkarkkia ja vaaleaa ja tummaa suklaata.
Siellä ei osteta ja myydä karkkia kuten täällä.
Minä en ole ikinä ollut näin sairas kuin syödessäni terveellisesti. Silloin kun söin roskaruokaa niin mitään oireilua ei ollut, mutta selitys sille oli kai satunnainen tupakointini. Ennen vatsa kesti alkoholiakin, mutta nyt sekin menee sekaisin kolmen annoksen jälkeen.
Eihän ne selviäkään. Siis ne, jotka päivittäin noita syövät merkittäviä määriä. Tarkistapa vaikka jenkkien, brittien ja saksalaisten elinajanodotteet, jos et usko. Mutta ei niihin hiilareihin yleisellä tasolla kuolekaan, kuten osa höyrähtäneistä nykyään kuvittelee. Itse asiassa terveimmät ja pitkäikäisimmät ihmiset syövät suhteessa eniten hiilihydraatteja ja vähiten proteiineja maailmassa. Mutta heillä toki ne hiilihydraatit tulevat muusta kuin sipseistä, nutellasta ja suklaasta.
Mä söin monta vuotta proteiini- ja rasvapainotteisesti, sekä runsaasti kasviksia ja olo sen kuin paheni.
Sitten jätin kokonaan pois rasvattomat tuotteet ja rupesin syömään riisiä, perunaa, maissia ja aamulla myös puuroa. Maitoa käytän runsaasti. IBS- oireet hävisivät ja olo parani parissa viikossa. Entinen väsymys ja saamattomuus helpotti. Verensokerien heilahtelu lakkasi.
Niin me vaan ollaan erilaisia.
Vierailija kirjoitti:
Mä söin monta vuotta proteiini- ja rasvapainotteisesti, sekä runsaasti kasviksia ja olo sen kuin paheni.
Sitten jätin kokonaan pois rasvattomat tuotteet ja rupesin syömään riisiä, perunaa, maissia ja aamulla myös puuroa. Maitoa käytän runsaasti. IBS- oireet hävisivät ja olo parani parissa viikossa. Entinen väsymys ja saamattomuus helpotti. Verensokerien heilahtelu lakkasi.
Niin me vaan ollaan erilaisia.
Rasvattomat....hiilarittomat piti kirjoittaa.
Jenkeissä ihmisten ruokavalio vaihtelee todella paljon sen mukaan missä ihmiset asuvat. Esim. Kaliforniassa syödään yleisesti ottaen varsin terveellisesti kuten myös monessa muussa suurkaupungissa. Sitten jossain Syvän Etelän alueella syödää paljon epäterveellisemmin.
Monissa maissa aamiainen on 1 pieni makea- lounas on voileipä tyyppinen kylmä ja illallinen klo 20-21 on sitten pääateria, kukaan aikuinen ei napostele mitään eikä karkkia (jogurttia, vanukkaita ,,,) syö kuin lapset.
Suomessa sen sijaan syödään "kunnon aamiainen" , lounaalla lämmintä ruokaa ja jälkiruoka kanttiinista, iltapäiväkahvilla tai kokouksessa pulla ja viineri, kotona taas lämminruoka voileipineen ja leivänpäällisineen klo 17.00 ja sitten iltapalalla taas leipää leivänpäällisineen. Mutta ruokalautaselle otetaan vähän salaattia.
Kokonaisuutena suomalaisen suolan ja sokerin saanti ihan samoissa luvuissa- sekä sitä kaloria yli oman tarpeen (suurin osa ylipainoisia)
Suomessa tuntuu olevan tavallista että syödään viiden aikaan ja sitten sen jälkeen jatketaan vielä loppuilta
Enkut on maailman lihavin (valkoinen) kansakunta usalaisten jälkeen läskiyskilpaudessa. Lihavimpia taisi olla joku Tonga tms. saarivaltio missä 75% kansasta on diabetes.
Myös Saksassa on verisuonisairautta ja alkoholismia ihan kuin Suomessakin, se ei ole ehkä ihan framilla kuin täällä Suomessa. Ainakin Saksassa ukot ryyppää joka ilta, vaikkakin vain kaljaa mutta alkoholiongelmat on samat kuin täällä. Suomessa vaan tilastoidaan kaikki, ollaan pieni kansa ja hyvä terveydenhuolto niin kaikkeen puututaan. Ei Saksassa tiedetty miksi syödä margariinia voin sijaan, ja miksi croissanttia ei ole hyvä joka aamu syödä. Suomessa tuon tietää jokainen (tai sitten ei halua tietää).
Niin ja Enkut ja Irkut tais olla Länsi-Euroopan juopoimmat kansat. Joku Latvia/Venäjä taitaa johtaa tilastoja :D
Heillä on aamupala tuollainen mut illalla hyvää ruokaa ja ei napostelua karkeilla tms