Suklaakermavaahto, mielipide?
Google ei tiedä, niin kysyn täältä.. Mitä arvelette, onnistuisiko tehdä suklaakermavaahtoa samalla tavalla kuin omarkermavaahtoa? Että kuumentaa kerman, sulattaa sekaan suklaata, antaa jäähtyä hyvin ja vatkaa vaahdoksi? Kerma kun ei näytä pahastuvan siitä kuumentamisesta, niin mitäköhän olisi mieltä, jos sekaan laittais suklaata.. tarvitsisin hyvän aidoista aineksista tehdyn suklaavaahdon. Ajattelin esim. 3dl kuohukermaa ja 100g tummaa suklaata.
Kommentit (12)
Se on ihanaa, ja kaakaojauheella tai suklaahipuilla tulee hyvää, ei tarvi mitään monimutkaisia hommeleita.
Kokeile ja kerro, miten kävi. Niinkin voi tehdä, että vatkaa kylmän kerman vaahdoksi, sulattaa suklaan erikseen (vesihauteessa) ja laittaa jäähtynyttä suklaata vähän kerrallaan kermavaahtoon.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile ja kerro, miten kävi. Niinkin voi tehdä, että vatkaa kylmän kerman vaahdoksi, sulattaa suklaan erikseen (vesihauteessa) ja laittaa jäähtynyttä suklaata vähän kerrallaan kermavaahtoon.
Joo, tän ohjeen näin, mut pelkään pilaavani koko homman.. tod.näk. mä kokkaroin vaan koko kerman klöntiksi.
Mä kokeilen ja kerron sit, huomenna tietää tuloksen 👍
kerran lämmitetty kerma ei taida enää vaahtoutua, kun sen rakenne muuttuu? Yksi vaihtoehto on vaahdottaa kerma kylmänä ja raastaa suklaa hienona jauheena sekaan.
Miksi joku haluaisi tehdä suklaakermavaahtoa?
Mä olen tehnyt tuon niin, että sulatan suklaan vesihauteessa ja annan jäähtyä niin, että on max kädenlämpöistä, mutta edelleen notkeaa. Sitten vaahdotan kerman ja sekoitan sen suklaan sinne kermavaahdon sekaan.
Erinomaista vaikka täytekakun väliin.
Siis noinhan juuri suklaakerma tehdään. En mä ainakaan ole ikinä tehnyt mitenkään muuten. Onnistuu kaikista suklaista ja vaahtoutuu hyvin, on todella jämäkkää.
Vierailija kirjoitti:
kerran lämmitetty kerma ei taida enää vaahtoutua, kun sen rakenne muuttuu? Yksi vaihtoehto on vaahdottaa kerma kylmänä ja raastaa suklaa hienona jauheena sekaan.
Vaahtoutuu se, olen tehnyt omarkermavaahtoa ja siihen juurikin lämpimään kermaan liotetaan omarkarkit ja annetaan jäähtä kylmäksi jääkaapissa. Hyvin vaahtoutuu 👍
Hyvin sekoittui suklaakin, huomenna koitan sit vaahdottaa.
Eilen illalla tein vaahdoksi ja onnistui täydellisesti :) Tuli napakkaa ja kiiltävää suklaakermavaahtoa, jota oli helppo pursottaa. Ja jos jotain kiinnostaa, mihin sitä tarvitsin, niin suklaajuustokakun koristeluun.
T. Ap
En tiedä tuosta. Mutta samaa sarjaa ja helpompi tehdä on kaakaojauheella maustettu kermavaahto.