Vinkkejä, mitä leivonnaisia tarjoan maidoton-ruokavalio ihmiselle?
Leivonnaisissa ei saa siis olla maitotuotteita.
Vinkkejä myös suolaisista herkuista, esim piirakat, pasteijat jne.
Kommentit (7)
tai kaupastakin löytyy maidottomia pullia, sekä tuoreena että raakapakasteena, esim Sunnuntaipitko on maidoton. Kantolan Marie-keksit on maidottomia. Samoin pipareista löytyy maidottomia, ja muistakin kekseistä kun jaksaa tutkia tuoteselosteet. Maidotonta jäätelöä on Oatlyn kaurajäätelöt (löytyy vanilja, mansikka ja suklaa ainakin) sekä soijajäätelöt, ja sorbetit.
vaikka munavoin kanssa. Sininen keiju on maidoton eli munavoin voi tehdä siihen.
Leivonnaisia en äkkiseltään osaa sanoa... oisko kääretorttu johon väliin vaikka jotain hilloa/marjoja ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta? Sitten kekseistä ainakin Carnevalit ja vilhelmiinat on maidottomia ja vohveleista jyväshyvän kuningatarvohvelit. Tämmöset tuli näin äkkiseltään mieleen..
Mansikkalimettitorttu
Pohja:
150-180g kaurakeksejä (Kantola)
70g keiju-margariinia
Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa (tofutti, erikoiskaupoista)
1/2 dl vettä
2 limettiä
1/2- 3/4 dl hedelmäsokeria
10g agar agar hiutaleita (tai liivatetta jos sitä käyttää, en tiedä suhteista)
2dl kauravaniljakastiketta
1/2l mansikoita
Ohje:
Murenna keksit ja sulata keiju. Sekoita ne ja painele pohjaksi leivinpaperilla vuo-
rattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin tai
pakkaseen.
Pese limetit ja raasta kuori. Laita raaste ja juusto kulhoon. Puserra limetin mehu
kattilaan lisää 1/2 dl vettä ja kuumenna. Lisää kattilaan agar agar hiutaleet ja kie-
hauta varovasti kunnes hiutaleet liukenee, nosta sitten pois liedeltä.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää se juuston sekä raasteen sekaan. Yhdistä
varovasti sekoittaen juusto,vaniljakastike- ja raasteseos agar agar nesteen jouk-
koon. Lisää lopuksi sokeri.
Levitä seos jähmettyneelle pohjalle ja laita kylmään ainakin 30-60min. Ota kyl-
mästä hetki ennen tarjoilua, koristele mansikoilla ja limettillä.
--------------
Persikkajuustokakku
Pohja:
Kaurakeksejä n. 200g
keijua 100g -sulata
Murskaa keksit ihan pieniksi murusiksi ja sulata keiju. Sekoita ne käsin tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. Laita pakkaseen/ jääkaappiin jähmettymään kunnes teet täytteen.
Täyte:
400g maustamatonta soijatuorejuustoa
1prk ( 2dl) kauravaniljakastiketta
runsas teelusikallinen vaniljaa
n. puoli desiä persikkapurkin sokerilientä
Hienonna noin. 5-6 puolikasta persikkaa ja jätä loput koristeluun
10-12g agar agar hiutaleita
2/3 dl vettä
Laita kattilaan vesi ja n. 1dl sokerilientä ja lämmitä. Lisää kattilaan agar agar-hiutaleet ja vispilöi tasaiseksi. Laita kulhoon soijatuorejuusto, vatkattu kauravaniljakastike, vanilja sokeri sekä persikan palat ja hieman lientä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vaniljaa/ sokeria maun mukaan. Lisää kulhoon agar agar-liemi ja sekoita varovasti. Jos pohja ei ole vielä jähmettynyt laita täyte odottamaan jääkaappiin. Laita täyte jähmettyneen pohjan päälle ja laita takaisin kylmään, jos on kiire tai haluat syödä kakkua jo saman illan aikana laita se pakkaseen. Parempaa tulee kun annat kakun olla yön yli jääkaapissa.
------------
Tuorejuustokakku
Pohja:
* keksinmuruja 3-4 dl (itsellä meni ½ pkt digestive-keksejä)
* 2 rkl keijua
* 4 rkl vettä
--> sekoitetaan ainekset ja painellaan vuoan pohjalle. helpointa olisi tietenkin irtopohjaiseen vuokaan, mutta eiköhän onnistu muuhunkin.
Täyte:
* 2 prk alpron isoja yofu-jogurttia
* ½-1 prk beneviva-vaniljakastiketta
* sokeria maun mukaan
* sitruunan mehua maun mukaan (voi myös maustaa jollain muulla, itse pidän sitruunasta)
--> valutetaan jogurttia kiinteämmäksi kahvinsuodattimessa yön yli. sekoitetaan täytteen ainekset kunnolla sekaisin ja levitetään kakkupohjan päälle. Kylmään jähmettymään, parhaimmillaan varmaankin seuraavana päivänä.
---------------
Lime-juustokakku
Pohja:
200 g kaurakeksiä
50 g margariinia
Täyte:
1 pkt vaahtoutuvaa vanilja-kaurakermaa
400 g pehmeää tofua
n. vajaa 1 dl sokeria (tai maun mukaan)
2:n limen kuori ja mehu
2 tl vaniljasokeria
4 rkl perunajauhoa
Murskaa keksit. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Sekoita keksijauhelma ja sula rasva. Painele seos pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Pese limesitruunat hyvin ja raasta kuori. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. (Oikeassa ohjeessa vaahdotettiin kananmuna ja sokeri, lisäsin itse sokerin vasta myöhemmin kun ei tuntunut tarpeeksi makealta) Sekoita keskenään tofu, perunajauho, limesitruunakuori ja vaniljasokeri.
Lisää vaahdotettu kaurakerma varovasti juustoseokseen ja lopuksi limemehu. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 ° lämmössä noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Siellä on helppo hakukone allergikkojen tuotteille.
Taidankin kokeilla kaura-tai riisimaitoa. t:ap
nyt teet kyllä helposta asiasta vaikean