Suosikkirahkasi resepti?
Tätä teen useinmiten:
.
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
200 g luumumarmeladia
Kommentit (20)
Kuohukermaa rahkaan lisäämällä saa tosiaan herkullista. Sitten vain mieleisiä marjoja tai hedelmiä, ehkä sokeriakin.
Vierailija kirjoitti:
Kuohukermaa rahkaan lisäämällä saa tosiaan herkullista. Sitten vain mieleisiä marjoja tai hedelmiä, ehkä sokeriakin.
Tässä haettiin nimenomaan tarkkaa reseptiä.
Parasta rahkaa ikinä on saanut hotellissa, mutta reseptiä (rahkan ja kerman suhdetta ja lisukkeita) en tiedä.
1 prk maitorahkaa
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 appelsiinia
Sokeria jos koet tarvitsevasi.
Kuori appelsiinit. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita maitorahkan kanssa. Lohko appelsiinit ja lisää rahkaan. Saa lisätä sokeria jos kokee tarvitsevansa.
Sitruunarahka. Valitettavasti en tiedä tarkkaa reseptiä kun tämä on työpaikan ruokalan linjastolta suosikkituote. Valmistusaineet ovat maitorahka, vispikerma, hienosokeri, sitruunatäysmehu ja jogurtti.
kannattaa laittaa joukkoon jotain purtavaa eli pähkinää,siemeniä
Vierailija kirjoitti:
kannattaa laittaa joukkoon jotain purtavaa eli pähkinää,siemeniä
Voi ei, rahkan tarkoitus on olla samettisen pehmeää, kohtuullisen kiinteää ja ehdottomasti mykytön.
Äitee teki tuota luumurahkaa 80-luvulla. Hyi helvata, että etoo edelleen.
Tätä tehtiin kun olin lapsi.
Eli:
1 prk maitorahkaa
1 tlk kuohukermaa vaahdotettuna
2-3 appelsiinia palasina
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.
Oi, että oli hyvää.
Nostellaanpa tätä kun ei täällä saa oikein muusta enää keskustella.
Hyvä vhh-jälkiruoka, kunhan ei laita sokeria paljon.
Mansikka, kevytkerma, rahka, sokeri kohtuudella ja muita ainesosia oman valinnan mukaan. Kävisi moni hedelmä ja marja siihen.
Puolukkarahka on hyvää:
- maitorahkaa
- puolukoita
- vaahdotettua kuohukermaa
- sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
Vadelmarahka on toinen suosikkini. Vadelmat voi paseerata (eli laittaa soseutettuina), jos ei halua siemeniä jotka jäävät hammasväleihin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Alkoi kyllä tehdä mieli luumurahkaa... Mutta tänään teen mansikka-marjarahkaa:
2 purkkia maitorahkaa
2-3dl kuohukermaa, vaahdotetaan
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria 1tl
pakasteesta mansikoita 1 rasiallinen, sellaisenaan
2-3dl sekalaisia marjoja, sulatettuna survon haarukalla muhjuksi
Kaikki sekaisin, annetaan makujen tasaantua hetken.
(ja nuo muut marjat survon, koska lapset ei oikein innostu, jos seassa on kokonaisia mustia viinimarjoja tms, tykkäävät niiden mausta, muttei rakenteesta)
1. Ota rahkapurkki jääkaapista
2. Avaa purkin kansi
3. Lusikoi rahka suuhun
Riisiä, rahkaa, ruusuvettä ja ripaus sokeria.
Banaanirahka:
Kuohukerma 2 dl.
Rahkaa 2 dl.
Sokeria 1 dl.
Vaniljasokeria 1 tl.
Banaania.
Vatkaa kerma ja sekoita muut aineet sekaan. (Banaani pieninä paloina viimeiseksi sekaan).
2di kuohukermaa
500g maitorahkaa
4-5dl mansikoita
5rkl sokeria
Nam
Vierailija kirjoitti:
Sitruunarahka. Valitettavasti en tiedä tarkkaa reseptiä kun tämä on työpaikan ruokalan linjastolta suosikkituote. Valmistusaineet ovat maitorahka, vispikerma, hienosokeri, sitruunatäysmehu ja jogurtti.
Mä tein sitruunarahkan suhteella
4 dl kuohukermaa ja 500 g rahkaa
2 rkl sokeria ja sitruunan mehu + kuori raastettuna
ehkä ois saanu olla hippusen sokeria enemmän (max. ehkä 1 rkl).
Oli hyvää just valmistettuna (n. 1 h maustumassa), mutta seuraavana päivänä oli kuin sulanutta jätskiä, koostumus liru mutta maku hyvä.
250 g rahkaa, 100 g paksatemustikoita, 15 g sokeria
Mmmmmmm