Mitä pidätte Umami-mausteesta?
Kommentit (19)
Ostin kerran ja kokeilin vähän kaikkeen. Ei se mulle oikein auennut, ehkä siksi, että syön muutenkin aika mausteista ruokaa. Taisi umamit hukkua sinne muitten mausteiden sekaan.
Muutaman lihamakaronilaatikon olen tehnyt siten, että makaronit keitän liha- tai kanaliemessä, jota vahvennan umamilla, ajatuksena, että voisi suolan käyttöä vähentää.
Riisilisäkkeille muiden mausteiden kanssa sopivasti annosteltuna keittäessä toimii myös, valitettavasti mitään annosmääriä en osaa vielä sanoa, kun sen verran tuore tuttavuus, että kokeilemalla ja tuurilla maustan.
Nämä Umami-mausteet ovat maustesekoituksia, joissa yleensä on sipuli-, valkosipuli-, soijakastike-, kalakastikejauhetta + normaalit pippurit suolat sokerit sitruunat.
Yleensä ylihinnoiteltuja sotkuja, koska umami on jonkinlainen muoti.
Tässä keksittiin nyt pyörä uudelleen. Sen "umamin" saa kyllä aikaan soijalla, kalakastikkeella, valkosipulilla ja vaikkapa inkiväärillä.
Ostin purkin, jonka sisältö kivettyi. Toisinaan rapsutan purkista maustetta ruokiin.
Kokeilin pari kertaa, mutta se teki ruoasta jotenkin teollisen makuista, en tykännyt. Käytän paljon yrttejä ja mausteita.
En osta, koska sisältää lisättyä sokeria.
Tää teidän "umami" jotain höpö höpöä.
Ostakaa kunnon E621:tä, ja otetaan sitten uusiks...
Olen kokeillut, mutta ei ole niin hyvä, kuin toivoin. Parempaa odotellessa. Oma on siis joku Golden Star.
Täysin turha ostos oli, en maistanut siinä mitään ihmeellistä.
Teen ruokia, joissa umamia on omasta takaa, joten turha ostos minulle.
Kokeillut olen.
Höpö juttu koko umami. Joku japanilainen on höynäyttänyt hölmojä väittämällä, että on muka keksinyt uuden maun.
Uu! Mami tykkää! Laitan sitä kaikkeen.
Huumettahan se on tavallaan. P.skaa.
Käytän vain luonnon umamia, en keinoesanssia.
Sieniä, lipstikkaa, parmesania, tomaattia jne
Syön niin paljon lihaa, että siinä ei umamia tarvita lisäksi.