Onko ok, että yksi ihminen työpaikkaruokalassa rohmuaa salaatista kaikki hyvät ja muille jää lähinnä pelkkää vihreää salaattia?
Meillä aloitti hiljattain henkilö, joka pääsee vuoroltaan aina ensimmäisenä ruokatauolle. Salaatista katoavat tomaatti, punasipuli, fetajuusto, marinoidut valkosipulin kynnet, paprika. Me muut sitten järsimme vihersalaattia ja kurkkua kun tämä tietty henkilö rohmuaa parhaat päältä. Pomolla ei ole aikaa tällaisella asialla päätään vaivata. Hitto kun vihdoin pääsee nälkäisenä tauolle ja haluaisi monipuolisen salaatin syödäkseen. Kehtaisiko tälle ihmiselle sanoa suoraan? Samoin esim. keinoista närppii lihat, kalat, nakit ym.
Kommentit (25)
Vie kahvitauolle joskus pullapitko ja anna sille pelkkä kantapala.
No, ei se sitä varmasti itsekseen lopeta. Parempi sanoa. Parempi vielä, jos kehotus tulee esim. sieltä keittiöstä.
Ymmärrän täysin, että ottaa pannuun.
Totta kai mulla on oikeus valikoida. Tuokaa omat eväät jos teillä on joku ongelma :D
Ei ole esimiehen asia 😄 Valita sinne keittiöön. Laittanevat jonkun lapun.
Voi sanoa asiallisesti. Kuinka vähän niitä lisukkeita on, ettei muille riitä, pitäisikö niiden määrää lisätä - kuka vastaa siitä.
Ruokalalle ohjeeksi että noita mainitsemiasi enemmän ja vihreää salaattia vähemmän.
Ehkä kannattaa vinkata keittiölle. Mitään "laitontahan" hän ei varsinaisesti tee, mutta ehkä salaatti voidaan jatkossa sekoittaa (useinhan juusto ym. on siinä "päällä") jolloin ronkkiminen on vaikeampaa. Tai salaatti voitaisiin ehkä annostella valmiisiin kuppeihin annoksiksi tmv.
Huono ravintola. Fiksuissa buffetravintoloissa ei juurikaan tarjoilla tuollaisia sekotussalaatteja, vaan ne salaatit, juustot, tomaatit jne. ovat erikseen tarjolla ja niitä on riittävästi.
Tottakai sä sanot suoraan sille. Voi höhlä. Ei esimiehen tarvii vaivata päätä tolla.
Montako ihmistä teillä käy päivässä syömässä siellä ruokalassa? Syökö tää yks ihminen viiden hengen edestä lisukkeet, 50 hengen edestä lisukkeet vai 150 hengen lisukkeet?
Jos se on pieni ruokala, voisiko sinne ruokapöytään laittaa lapun, että jätä kaikille salaattia, älä rohmua kaikkea yksin. Tää tarkottaa sua Pirkko.
Noin se yhteiskunta toimii. Älykkäät poimivat kursikat kakun päältä ja muut alistuvat osaansa.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai sä sanot suoraan sille. Voi höhlä. Ei esimiehen tarvii vaivata päätä tolla.
Montako ihmistä teillä käy päivässä syömässä siellä ruokalassa? Syökö tää yks ihminen viiden hengen edestä lisukkeet, 50 hengen edestä lisukkeet vai 150 hengen lisukkeet?
Jos se on pieni ruokala, voisiko sinne ruokapöytään laittaa lapun, että jätä kaikille salaattia, älä rohmua kaikkea yksin. Tää tarkottaa sua Pirkko.
Tai voisiko se ravintola ehkä laittaa pakkansa järjestykseen ja hankkia jonkinlaista ammattitaitoa ja tervettä järkeä?
Ei ole tämän vuosituhannen hommaa neuvoa buffet-ravintolan linjastolla asiakasta siinä, kuinka monta juustokuutiota saa lautaselleen laittaa. Jos halutaan myydä annosruokaa, niin myydään sitten annosruokaa.
Hyvä provo, monella on kosketuspintaa tähän. Vikahan on siis ravintolan, ei asiakkaan joka saapuu ekana. Täydennystä kai tehdään joka ravintolassa, ei se niin mene että iltapäivällä tulijat saavat pelkkää kurkkua.
Vierailija kirjoitti:
Vie kahvitauolle joskus pullapitko ja anna sille pelkkä kantapala.
Ja palkitsisit rohmunnut? Just se paras pala, eniten paistopintaa.
Keittiön suuntaan kannattaisi viestiä, jos sattumat ovat niin vähissä, että yksi henkilö pystyy parhaat palat rohmuamaan.
Miten täällä niin moni hyväksyy kritiikittä tuon ap:n näkökulman, että vika on ravintolan asiakkaassa? Onko buffetravintola teille todella täysin vieras käsite? Siis tietenkin vika on yksinomaan ravintolassa (ja ap:ssa kun käy siellä vaikka saa pelkkää salaattia ja kurkkua).
Ei herranen aika missä tynnyreissä kasvanutta porukkaa täällä on.
Höpö höpö. Huonosti keksitty aloitus. Mitä vittua se pomolle kuuluu mitä te siellä työpaikkaruokalassa säädätte?
Onko se salaatti niin, että jumalaton pakillinen jäävuorisalaattia ja päällä ohut raita, jossa kaikki lisukkeet? Ei kai se muuten saa niitä sieltä nypittyä...
Kunhan ei ota ylimääräistä kalapuikkoa, niin kaikki on hyvin.
No joo, ehkä ei, mutta miten se kaikki sieltä saa sitten otettua? Kuulostaa enemmän keittiön ongelmalta jos salaattiin laitetaan minimimäärä kaikkea.