Miten valmistat ja syöt kikherneitä?
Lapsi sanoi, että oli koulussa syönyt kikherneitä jonkun tahnan seassa ja oli kuulemma ollut hyvää. Niinpä ostimme kokeilun vuoksi purkillisen niitä kaupasta.
Mikä olisi helppo tapa valmistaa kikherneitä ja lisätä niitä arkiruokailuun?
Kommentit (25)
Hummusta saa tietysti myös valmiina, esim. Lidlistä. Syödään meillä esim. ruislastujen kanssa.
Kikherneitä voi helposti lisätä suoraan tölkistä erilaisiin keittoihin ja patoihin, paahtaa uunissa esim. naposteltavaksi tai salaatteihin, käyttää lihan ohella tai tilalla esim. intialaisissa curryissä.
Kik = Kick. Keittiössä potkaistaan ilmaan?
Hummus on niiiiin hyvää. Itse suosin Baba Foodsin hummuksia.
Kokeile kikherneitä vaikkapa tekemällä kreikkalaistyyppistä kasvispataa.
Ihana tuo asenteesi, että ostit itsellesi vierasta ruoka-ainetta kun lapsi oli ollut kiinnostunut 🧡
Tässä pari mun vakkari kikherne-reseptiä:
Hummus:
http://badmamaskitchen.blogspot.com/2013/09/hummus-taivaallisen-makuine…
Kikhernekastike riisille:
http://vegandad.blogspot.com/2010/12/creamy-chickpea-and-tomato-curry.h…
Kikhernepihvit:
http://tuulentupa.blogspot.com/2011/08/kikherne-pinaattipihvit.html?m=1
Tulisempi kikhernekastike:
https://www.vegrecipesofindia.com/easy-chole-recipe-chana-masala-recipe/
Nam hyviä ohjeita tässä. Ostan huomenna kikherneitä.
Minä käytän kikherneitä sellaisenaan purkista salaatin joukossa. Hyvää.
Kikherneitä saa hyvää currykastikkeen kanssa. Kaurakermaa, curryä ja suolaa.
Niitä voi syödä myös kylmänä esim. Valkosipuli murskan, sitruunamehun ja persiljan kanssa.
Jos ostit purkkikiksuja muista huuhdella se "limainen" liemi pois.
En ole käyttänyt muuhun kuin tehnyt hummusta
Hummus on tosi hyvää. Siihen voi dipata melkein mitä vaan, tai sillä voi täyttää tomaatteja tai pieniä paprikoita.
Marinoidut kikherneet ovat myös hyvä lisäke ruoille, ohjeita löytyy netistä.
Lisään kikherneitä suoraan tölkistä esim. erilaisiin salaatteihin.
Hummus on tosi hyvää. Siihen voi dipata melkein mitä vaan, tai sillä voi täyttää tomaatteja tai pieniä paprikoita.
Marinoidut kikherneet ovat myös hyvä lisäke ruoille, ohjeita löytyy netistä.
Vierailija kirjoitti:
Minä käytän kikherneitä sellaisenaan purkista salaatin joukossa. Hyvää.
Näin. Tai lisukkeena esim. broileripastan kanssa yms.
Hyvää on.
Mä aina keitän kerralla ison kattilallisen kuivattuja kikherneitä ja pakastan pienissä pusseissa. Otan sitten pussin herneitä melkein mihin tahansa ruokaan. Kastike, wokki, salaatti, risotto jne. Lapset tykkää erityisesti "kuiviltaan" paistettuina. Esim. kikherneet ja ranut.
Minä laitan hummusta ruisleivän päälle. 😋
Kikherneistä falafeleitä. Sairaan hyvää.
Kikherneistä voi tehdä hummusta, se on varmaan se "tahna" mitä lapsesi tarkoitti.
Kikherneitä voi käyttää sellaisenaan (valutettuna) esim. salaattiin.
Itse lisään kikherneitä usein tomaattipohjaisiin kastikkeisiin.
Voit myös paahtaa pannulla ja tarjota lisäkkeenä. Lisää paahdettuihin kikherneisiin mausteita maun mukaan (esim. suola, pippuri, valkosipulijauhe tai chili).