Tuleeko muille maha kipeeksi liemikuutioista?
Mitä ihmettä niissä on, että aina alkaa mahaan sattumaan, jos syö ruokaa missä niitä on käytetty?
Kommentit (17)
Jokin niistä lisäaineista voi helposti olla syynä. Erilaiset arominvahventeet ja säilöntäaineet aiheuttavat joillekin myös allergisia oireita.
Tiedätkö etukäteen tai kysytkö onko niitä käytetty, vai laitatko itse niitä ruokaan?
Voiko olla jokin psykologinen juttu?
Esim:
Jodioitu suola, maltodekstriini, perunatärkkelys, vehnäproteiinihydrolysaatti (aromi, vehnäproteiini, suola, palmuöljy), sokeri, karamellisoitu sokeri, ekstra-neitsytoliiviöljy (5%), kuivattu naudanlihajauhe [naudanliha (2,2%), jodioitu suola, hapettumisenestoaine (rosmariiniuute)], aromit, hiivauute, arominvahvenne (dinatrium-5''-ribonukleotidit), väri (ammoniumsulfiittimenetelmän sokerikulööri), mustapippuri. saattaa sisältää selleriä.
Kannattaisi siis keittää liemet itse. Kerralla voi tehdä koko vuoden annoksen ja pakastaa.
En ole käyttänyt liemikuutioita varmaan 10 vuoteen. Mihin oikein edes tarvitsisin, vaikka meillä syödään 99 prosenttisesti kotiruokaa. Itse maustan kaikki ruoat eri mausteilla, yrteillä ym ja käytän voita, kermaa...
Tulee ja se johtuu niissä olevista hiivauutteista ja muista aromivahventeista. En tajua miksi niitä käytetään.
Osta sellaisia, missä ei ole natriumglutamaattia.
Me ollaan ruvettu välttelemään palmuöljyä. Itsellä maha turpoaa ja pierettää ja mies röyhtäilee yötä myöten, jos on osuttu palmuöljyyn. Eron todellakin huomaa. Palmuöljy oli kielletty Suomessa ennen EU:hun liittymistä.
Kuka niitä vielä käyttää? Lopetin jo kolme vuosikymmentä sitten kun luin, että ennen lihaliemi tehtiin itse siinä oli tasan 5-6 eri virhannesta/juuresta ja yrttiä lihan ja luiden lisäksi. Liemikuutioissa on 400 erilaista kemiallista ainetta. Sen jälkeen en ole pilannut ainoatakaan keittoa ja kastiketta moisilla haisevilla kuutioilla.
No siinä tuoteselosteessahan se kerrotaan, mitä niissä on.
Minulle ei tule maha kipeäksi, ja jos tulisi niin en tietenkään söisi sellaisia.
Vierailija kirjoitti:
Kuka niitä vielä käyttää? Lopetin jo kolme vuosikymmentä sitten kun luin, että ennen lihaliemi tehtiin itse siinä oli tasan 5-6 eri virhannesta/juuresta ja yrttiä lihan ja luiden lisäksi. Liemikuutioissa on 400 erilaista kemiallista ainetta. Sen jälkeen en ole pilannut ainoatakaan keittoa ja kastiketta moisilla haisevilla kuutioilla.
Ihan mielenkiinnosta: millainen aine on "kemiallinen" aine? Ja millaiset aineet eivät ole kemiallisia?
Liemikuutioissa on mieletön määrä erilaisia lisä- ja säilyvyyttä lisääviä aineita.
Taatusti herkkävatsaiselle niistä voi tulla vaikka minkälaisia oireita, jopa ripulia.
Parasta olisi ostaa sellaisia liemikuutioita, missä on mahdollismman vähän säilöntäaineita, niitäkin on, mutta tuoteselosteet pitää lukea tosi tarkkaan.
Vierailija kirjoitti:
Tulee ja se johtuu niissä olevista hiivauutteista ja muista aromivahventeista. En tajua miksi niitä käytetään.
No ei kai niitä sellaiset ihmiset käytäkään, joille hiivauutteet ja muut aromivahventeet eivät sovi. Ainakaan täysijärkiset.
Se on se natriumglutamaatti mikä saa vatsan kipeäksi
Ei niitä ole tarkoitus paljaltaan syödä.
Niissä on ties mitä, en käytä koskaan. Mahakipua voi aiheuttaa niissä käytetty rasva tai mauste?