Mitä ruokia teette porkkanasta, kaalista tai lantusta?
Tykkään noiden kaikkien mausta mutta kasvissosekeitot, kaalilaatikot sun muut kyllästyttää jo ja haluaisin kokeilla jotain uutta.
Kommentit (22)
No porkkanasta teen porkkanalaatikkoa. Kaalista teen kaalilaatikkoa ja lantusta teen lanttulaatikkoa.
Uunijuureksia (siis porkkanasta ja lantusta - lisäksi sitten vaikka palsternakkaa ja punajuurta), kaalia ja porkkanaa käytän raastettuna paljon esim. pastakasteikkeisiin ja wokkeihin, porkkanaa myös esim. makaronilaatikkoon. Kaalia ja porkkanaa voi myös käyttää coleslawn tekemiseen. Paistettu kaali (esim. sipulin kanssa paistettuna tai ihan sellaisenaan) on myös hyvä lisuke. Ja kaikkia voi tietysti syödä ihan tuoreenakin - raasteina tai paloiteltuna.
Karppaus aikoina tein kaalilaatikkoa johon tuli silputun kaalin lisäksi jauhelihaa, smetanaa, pieneksi pilkottua maustekurkkua ja hiukan juustoraastetta. Kaalia kannattaa aina hauduttaa pitkään, niin että siitä tulee ihan pehmeää ja hiukan makeaa. Siitä karppireseptistä tuli aika rasvaista, mutta rasvan määrää voi säädellä ja korvata osan smetanasta tilkalla lihalientä.
Mun herkkua on lanttukuutiot:
Kuori ja kuutioi lantut.
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota siinä lanttuja, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet ja saaneet väriä.
Lisää siirappi ja mausteet. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna lanttujen hautua hetki napakan kypsiksi.
Sekoita lopuksi joukkoon voi ja tarjoa lantut liharuokien lisäkkeenä.
Ja sitten ette pääse siitä tuolista ylös kun proteiineja 0 ja lihakseen ovat surkastuneet.
Minä paistaa kaalia pannulla ja laitan jauhelihat sitten sekaan. Tulee ihan hyvää mössöä.
Porkkanoita paistan uunissa perunoiden kanssa lisukkeeksi tai teen porkkana-perunamuusia.
Vierailija kirjoitti:
Ja sitten ette pääse siitä tuolista ylös kun proteiineja 0 ja lihakseen ovat surkastuneet.
Niin, jos laittaa ruokaan porkkanaa, kaalia tai lanttua, niin eihän siihen mitään proteiinia voi laittaa. Hyvin havainnoitu siellä.
Hienoksi raastettu porkkanaraaste on tosi mehevää ja herkullista. Lapsetkin ihan ahmivat.
Eikä mikään tietenkään voita kotitekoisia kaalikääryleitä.
Vierailija kirjoitti:
Ja sitten ette pääse siitä tuolista ylös kun proteiineja 0 ja lihakseen ovat surkastuneet.
Niin, koska ydessäkään edellämainituista esimerkkiruoistahan ei ole mitään muuta kuin kaalia, lanttua ja/tai porkkanaa, eikä niiden kanssa toki mitään muuta nautitakaan. Wokit tehdään toki ilman mitään lihaa/kalaa/katkarapua/tofua, makaronilaatikossakaan ei voi olla jauhelihaa, soijaa tai linssejä ja uunijuureksetkin syödään sellaisenaan, eikä esim. kalan tai pihvin kanssa. Onko sulla jotenkin huono aamu, vai oletko muuten vain noin pihalla ja pätemistarpeinen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja sitten ette pääse siitä tuolista ylös kun proteiineja 0 ja lihakseen ovat surkastuneet.
Niin, koska ydessäkään edellämainituista esimerkkiruoistahan ei ole mitään muuta kuin kaalia, lanttua ja/tai porkkanaa, eikä niiden kanssa toki mitään muuta nautitakaan. Wokit tehdään toki ilman mitään lihaa/kalaa/katkarapua/tofua, makaronilaatikossakaan ei voi olla jauhelihaa, soijaa tai linssejä ja uunijuureksetkin syödään sellaisenaan, eikä esim. kalan tai pihvin kanssa. Onko sulla jotenkin huono aamu, vai oletko muuten vain noin pihalla ja pätemistarpeinen?
Istun täällä yksin ja kakat housussa. Ei ole oikein muuta kuin tämä päteminen :(
Kaalipiirakat, sellaiset pikkuiset, on ihan parhaita. Niihin uppoaa myös porkkana.
Esimerkiksi tässä hyvä resepti:
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/613629/Kaalipiirakat/
Porkkanaa, kaalia ja sipulia kuullotetaan, maustetaan inkiväärillä, valkosipulilla, chilillä ja soijalla. Kääritään kevätrulliksi ohuiden aasialaisten taikinapapereiden sisään ja paistetaan pannulla runsaassa öljyssä. Valutetaan ja tarjoillaan. Ovat miljoona kertaa parempia kuin pakasteena myytävät kevätrullat!
Kaalisalaatti, voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon. Hieron suolaa kaalisuikaleisiin, sekaan etikkaa tai sitruunaa ja öljyä. Porkkana käy hyvin sinne seuraksi.
Aasialaistyyppiseen sekaan chiliä ja seesamiöljyä, ehkä vielä tuoretta korianteria, paprikaa, parsakaalia, maapähkinöitä, seesamisiemeniä tms.
Paahdan uunissa lisukkeeksi muun ruuan kanssa. Sopii melkein mihin vain. Ei kaipaa kuin öljyä ja vähän suolaa.
Porkkanasta tulee herkkukastike, mutta kaloreita löytyy eli voita kasariin ja porkkanapalat sinne freesaukseen mahdollisimman pitkään ja kuohukermaa lisätään, joka keitetään ns kokoon eli saostuu.
Suolaa mausteeksi ja valkopippuria.
Vierailija kirjoitti:
Uunijuureksia (siis porkkanasta ja lantusta - lisäksi sitten vaikka palsternakkaa ja punajuurta), kaalia ja porkkanaa käytän raastettuna paljon esim. pastakasteikkeisiin ja wokkeihin, porkkanaa myös esim. makaronilaatikkoon. Kaalia ja porkkanaa voi myös käyttää coleslawn tekemiseen. Paistettu kaali (esim. sipulin kanssa paistettuna tai ihan sellaisenaan) on myös hyvä lisuke. Ja kaikkia voi tietysti syödä ihan tuoreenakin - raasteina tai paloiteltuna.
Se coleslaw on kylläkin kaalisalaattia tai kaali-porkkanasalaattia suomeksi. Älkää helkkari vie käyttäkö sellaisia termejä, joita ette osaa ääntää saatikka taivuttaa tekstissä oikein. Jättäkää nuo ns hienot nimitykset kokkien omaan slangiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uunijuureksia (siis porkkanasta ja lantusta - lisäksi sitten vaikka palsternakkaa ja punajuurta), kaalia ja porkkanaa käytän raastettuna paljon esim. pastakasteikkeisiin ja wokkeihin, porkkanaa myös esim. makaronilaatikkoon. Kaalia ja porkkanaa voi myös käyttää coleslawn tekemiseen. Paistettu kaali (esim. sipulin kanssa paistettuna tai ihan sellaisenaan) on myös hyvä lisuke. Ja kaikkia voi tietysti syödä ihan tuoreenakin - raasteina tai paloiteltuna.
Se coleslaw on kylläkin kaalisalaattia tai kaali-porkkanasalaattia suomeksi. Älkää helkkari vie käyttäkö sellaisia termejä, joita ette osaa ääntää saatikka taivuttaa tekstissä oikein. Jättäkää nuo ns hienot nimitykset kokkien omaan slangiin.
Ei tuo ole kokkien slangia vaan englantia. Kokit vain eivät viitsi miettiä suomenkielistä sanaa.
Mä teen porkkanasta paljon ihan porkkanaraastetta. Mutta se käy myös tosi moneen lämpimään ruokaan: curryihin, bolognese-kastikkeeseen (josta voi sitten tehdä myös lasagnea), erilaisiin kasvispaistoksiin, wokkeihin jne.
Kaalista teen usein etikkaista kaalisalaattia. Se on hyvää paistettuna, wokissa ja kaalipiirakassa.