Alkupalat - ideoita
Meille tulee tyttären vaihtarivuoden ranskalainen perhe kylään viikoksi. Tytär kertoi, että Ranskassa syötiin aina päivällisellä alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Niin muuten tehtiin koululounaallakin, aina oli 1+1+1.
Pääruuat on hallinnassa, samoin jälkkärit, mutta alkupalaosastolle toivoisin neuvoja. Kertokaa mieleisenne alkuruoka, niin kokeilen niitä ennen vieraiden saapumista. Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (5)
Graavisiika- tai kylmäsavulohileivät ovat maistuneet kaikille alkupalaksi.
Komppaan ed. Jotain suomalaista. Herkkutatti/mustatorvisieni/suppiskeitto, mätijutut, kalat. Lopuksi vielä suomalaisia juustoja?
Koko vaihdon tarkoitus on tutustuttaa toiseen kulttuuriin, ei suinkaan kopioida lähtömaan kulttuuria.
Laitat juuri sitä, mitä muutenkin laittaisit.
Siikacheviche, sillröra ja skagenröra ovat kaikki olleet tykättyjä, ohjeet löytyvät netistä. Eilen friteerasin kesäkurpitsasiivuja - oli hyvää, helppoa ja halpaa.
Suppilovahverokeitto
ruisnäkkärin päälle kylmäsavulohta tai graavisiikaa tai mätimoussea tai sillistä tehtyä gubbröraa
lapin rieskasta kylmäsavupororullaa
leipäjuustosta ja viikunahillosta pieniä suupaloja
maa-artisokkakeitto
alkusalaatti on aina helppo, voit laitta fetaa tai halloumia mukaan, tai katkarapuja ja tilliä ja sitruunanlohko
avokado puolikkaalle katkarapuja
täytettyjä kananmunan puolikkaita
caprese tai meloni ja kinkku on helppo ja, mutta ei suomalaisia, mikä tietysti tässä tilanteessa olisi mukavaa