Mihin käytät voita?
Kommentit (25)
Ruokiin ja leivontaan. Mm. sitruunapasta vaatii voita.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2015 klo 15:16"]
Ruokiin ja leivontaan. Mm. sitruunapasta vaatii voita.
[/quote]
Onko se se Anna-Leena Härkösen ohje?
Ruokiin ja leivontaan. Ruskean kastikkeen teen aina voi-jauho seoksella.
Kalan paistamiseen, sienien paistamiseen, maitokastikkeisiin ja keittoihin. Leivontaan
Pääosin leivontaan. Jotkut ruuatkin vaatii voita.
Paistamiseen, leivontaan, kahvin sekaan
Ruskean kastikkeen (aika harvoin kyllä teen) ja herkkusienikastikkeen teen aina voihin. Samoin sipulit jos paistan, niin voissa. Joskus paistan pihvin voi-öljyseokseossa. Letut paistan aina voissa, ja leivontaan muutenkin sitä käytän.
Voitelen persereikäni jotta sinne menisi miehen vehje.
-Mies 29v + 1v-
Leipomiseen (pari kertaa vuodessa).
Toki sitten yritän muistaa käyttää lopun leivän päällä, jottei menisi hukkaan.
Voi on aina voita ja voita ei mikään voita. Näin vain on, meillä ei käytetä kasvisrasvoja mihinkään, paitsi oliiviöljyä salaatin kastikkeena. Voita menee leivälle, paistamiseen, leivontaan jne. Ja voin sanoa, että esim. kala on voissa paistettuna aivan eri makuista kuin teollisessa margariinissa paistettu. Myöskään öljy ei sovi kalan paistamiseen. Mistä mahtaneekaan johtua, että parhaat kokit käyttävät paljon voita? Se maku, maku ja maku. Ruoassa tulee aina ensimmäisenä maku.
Ruskeaan kastikkeeseen, uusien perunoiden päälle kastikkeeksi, pihvin paistamiseen... eipä juuri muuta, harvoin tulee leivottua.
Perunamuusiin ja kalan paistamiseen.
Leivontaan, perunamuusiin, riisipuuroon.
Leivän päälle, ruoanlaitossa yleensä. En käytä margariinia ikinä. Oliiviöljyä tulee käytettyä salaateissa ja usein paistan joitain aineksia voin ja oliiviöljyn sekoituksessa, näin ruokaan saa sen hyvän maun ja ruskeuden ja se ei kärähdä pannuun kiinni. Pelkällä öljyllä paistaessa maku on epämiellyttävä ja ruskistuminenkin on epämääräistä. M33
Oikeastaan ihan kaikkeen. Siis ruoanlaitosta on nyt kyse. Myös leivälle useimmiten.
En mihinkään. Tai joskus satunnaisesti esim kylässä jos ei ole muuta levitettä tarjolla.
Leivän päälle, leivontaan ja ruuanlaittoon silloin kun voi on merkittävässä osassa kyseistä ruokaa, esim. perunmuusi.
Ruoanlaittoon, leivontaan ja joka aamu puuroon.
En mihinkään.