Kinder munakohu paisuu. Tautisia munia vedetään nyt pois markkinoilta, mutta kertokaahan yksi asia?
Missä on se kana ja kanala, jossa munitaan Kindereitä? Munat viedään pois kuluttajien ulottovilta lukuisien SALMONELLA tapausten vuoksi, mutta eihän Kindereissä ole oikeasti kananmunaa, tai kanaa. Miten voi olla?
"Kinder-kohu paisuu: epäiltyjä salmonellamunia ja -patukoita vedetään myynnistä useissa maissa"
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6292c79a-f7b1-4da2-ae96-3563c876eede
Kommentit (102)
Eiköhän siellä ole Kinder-tehtaalla ollut orjapalkalla töissä laiton siirtotyöläinen, joka ei ole hädän tullessa päässyt vessaan, eikä tietenkään pystynyt pesemään ripulin jälkeen käsiään. Tadaa! Salmonellaa!!!
Onneksi ostin ison läjän Kindereitä virpojille.
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän siellä ole Kinder-tehtaalla ollut orjapalkalla töissä laiton siirtotyöläinen, joka ei ole hädän tullessa päässyt vessaan, eikä tietenkään pystynyt pesemään ripulin jälkeen käsiään. Tadaa! Salmonellaa!!!
Ehkä sitten näin, mutta eikö Kinderit valmisteta Belgiassa? Ei kait siellä mitään orjapajoja ole?
Semmoinen Kinder "yllätys" tällä kertaa.
Mistä tietää missä maassa valmistettu? Meillä on Kindereitä kaapissa varattuna virpojille. Päivämäärän löysin, mutta valmistusmaata en.
Vierailija kirjoitti:
Mistä tietää missä maassa valmistettu? Meillä on Kindereitä kaapissa varattuna virpojille. Päivämäärän löysin, mutta valmistusmaata en.
Jutussa lukee:
"Takaisinvedot koskevat myös aiempaa laajempaa joukkoa Kinder-tuotteita. Aiemmin ilmoitetun, 20-grammaisen yllätysmunan lisäksi kauppojen hyllyiltä poistetaan munan 100-grammaisia versioita sekä Kinder Schoko-Bons-, Kinder Mini Eggs-, Kinder Happy Moments- ja Kinder Mix -nimisiä tuotteita.
Myynnistä poistettavat tuotteet on valmistettu Ferreron tehtaalla Belgian Arlonissa, ja niiden parasta ennen -päiväykset ovat kuluvan vuoden kesä- ja lokakuun välisenä aikana. Takaisinvedot koskettavat satoja tonneja suklaata, yhtiö kertoo."
Vierailija kirjoitti:
Onneksi ostin ison läjän Kindereitä virpojille.
No en kyllä uskaltaisi antaa kenellekään enkä syödä itse. EU tutkii ja aika suuri takaisinveto nyt kyseessä. Salmonellaa on täytynyt jotenkin päästä sinne tehtaan linjastolle, jossa kaikki tehdään.
Salmonellaa on ollut suklaissa aiempinakin vuosina Keski-Euroopassa. Siksi en syö kuin kotimaisia suklaita vaikka häviävätkin maussaan esim. belgialaisille.
Tautisten munien pääsy markkinoille pitäisi estää! Monet, varsinkin naiset, menevät patukan himoissaan liian pitkälle ja mikä tahansa ruskea patukka otetaan suuhun ilman sen kummempaa ajattelua! Ihmekkään että taudit leviävät!
Samomonin Ella voisi tulla tautiseen mun*an jonkin raaka-aineen mukana, linjasto, ilma, ovenkahva, painike tai kädet. Entä lelu. Paitsi jos joku on sabotoinut sen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän siellä ole Kinder-tehtaalla ollut orjapalkalla töissä laiton siirtotyöläinen, joka ei ole hädän tullessa päässyt vessaan, eikä tietenkään pystynyt pesemään ripulin jälkeen käsiään. Tadaa! Salmonellaa!!!
Ehkä sitten näin, mutta eikö Kinderit valmisteta Belgiassa? Ei kait siellä mitään orjapajoja ole?
Riittää, että töissä on yksikin jonka pläpikotimaan tapoihin ei kuulu vessapaperin käyttö.
Tässä tosiaan puhutaan koko linjaston kontaminoitumisesta, kuten esim. listerialla on kontaminoitui pakastevihanneksia käsittelevä laitos takavuosina, seurauksena jättimäinen määrä listeriaa sisältäviä pakastevihanneksia.
Kinder-munien valmistuslinjastoa ei ole asianmukaisesti puhdistettu hetkeen, mistä syystä salmonellaa on siirtynyt lukuisiin eri tuotantoeriin.
Tällaisista tehtaista nykyiset ruuat pitkälti tulevat. Katsokaapa vaikka sarjaa "Food Factory", niin näette miten ruokaa oikeasti tehdään. "Äitien tekemä" on siitä kaukana. Linjastoilla pyörii materiaalia lähes kaiken aikaa, joten missä välissä niitä kattavasti edes puhdistettaisiin. Kun vielä on kyse tuotteesta, jota ei pastöroida tai muuten lämpökäsitellä prosessin loppusuoralla --- katastrofi on valmis.
Salmonella saattaa viedä hengen esim. syövän vuoksi heikentyneeltä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän siellä ole Kinder-tehtaalla ollut orjapalkalla töissä laiton siirtotyöläinen, joka ei ole hädän tullessa päässyt vessaan, eikä tietenkään pystynyt pesemään ripulin jälkeen käsiään. Tadaa! Salmonellaa!!!
Ehkä sitten näin, mutta eikö Kinderit valmisteta Belgiassa? Ei kait siellä mitään orjapajoja ole?
Riittää, että töissä on yksikin jonka pläpikotimaan tapoihin ei kuulu vessapaperin käyttö.
Tässä tosiaan puhutaan koko linjaston kontaminoitumisesta, kuten esim. listerialla on kontaminoitui pakastevihanneksia käsittelevä laitos takavuosina, seurauksena jättimäinen määrä listeriaa sisältäviä pakastevihanneksia.
Kinder-munien valmistuslinjastoa ei ole asianmukaisesti puhdistettu hetkeen, mistä syystä salmonellaa on siirtynyt lukuisiin eri tuotantoeriin.
Tällaisista tehtaista nykyiset ruuat pitkälti tulevat. Katsokaapa vaikka sarjaa "Food Factory", niin näette miten ruokaa oikeasti tehdään. "Äitien tekemä" on siitä kaukana. Linjastoilla pyörii materiaalia lähes kaiken aikaa, joten missä välissä niitä kattavasti edes puhdistettaisiin. Kun vielä on kyse tuotteesta, jota ei pastöroida tai muuten lämpökäsitellä prosessin loppusuoralla --- katastrofi on valmis.
Salmonella saattaa viedä hengen esim. syövän vuoksi heikentyneeltä.
Eikä ole kiva tauti edes terveelle lapselle. Itse sairastin lapsena rajun salmonellan ja olin todella kipeä ja kuivunut yli viikon. Jos en olisi alkanut toipua, olisin joutunut sairaalaan. Oli todella lähellä.
Itse epäilen että kyseessä on sabotaasi
Meillä kinderit on ostettu helmikuussa ja itseasiassa jo syötykkin.
Vierailija kirjoitti:
* Korjaan Salomonin, Ei samomon
Hyvä kun korjasit😂
Alexac kirjoitti:
Itse epäilen että kyseessä on sabotaasi
Meillä kinderit on ostettu helmikuussa ja itseasiassa jo syötykkin.
Tuli muuten mieleen ihan sama, kristikunnan yksi suurimmista juhlista tulossa, linjastolla töissä länsimaalaisia halveksiva abdullah, ei siihen muuta tarvita.
Kyllä salmonellaa löytyy muistakin elintarvikkeista kuin kananmunasta, kuten tässä nyt nähdään.
Tämäkin on yksi syy lisää suosia suomalaisia elintarvikkeita, täällä ruokien mikrobiologinen laatu on oikeasti paljon parempi ja riski saada joku ikävä pöpö ruoan kautta on tosi pieni.
Vierailija kirjoitti:
* Korjaan Salomonin, Ei samomon
Vissiin ihan raamatullinen ripuli sitten luvassa. No, sopii Pääsiäiseen.
Oletko kuullut Kinder-kukosta?