Muistatko 80-luvulla kaupassa myytävät perunarieskat?
Ihania, pieniä läpysköjä joissa "reikiä". Tuliskohan hyviä jos itse tekis.
Kommentit (5)
Olivat kyllä hyviä. Pitääkin katsoa josko löytyis edes vastaavia.
Kyllä perunarieskoja leipovat leipomot edelleen ja niitä saa leipomo myymälöistä tuoreina.
Myös kauppojen hyllyiltä löytyy perunarieskoja ja ohrarieskoja.
Ja eri puolilla leivotaaan rieskat eri tavoin ja eri kokoisina.
Lapissa on tunnetuin ja suosituin ohrarieska ja se on joskus hiukan paksumpi kuin kaupassa myytävät. Sekin on juuri puu-uunista paistettuna otettuna, voin kanssa syötynä tosi herkkua.
Kun taas jossain Savon puolessa, rieskaksi kutsutaan myös jotain limpuksi leivottua leipää.
Kyllä perunarieskoja saa useammaltakin valmistajalta täällä Kaakkois-Suomessa edelleen. Kehitys on edistynyt sen verran, ettei niihin enää tule reikiä.
Rieska on tosin niitä suomalaisia sanoja, joilla on aikalailla eri merkitys esimerkiksi Hämeessä, Karjalassa tai Kainuussa. Mitähän sinä tarkoititkaan avauksessasi?
Kyllä niitä on myynnissä yhä edelleen. Sale kauppa ainakin myy.
Perunsrieskat on helppoja tehdä jämämuusista.