Kumpi on terveellisempää: voi-kasviöljyseos vai margariini?
Kumpi on terveellisempää: voi-kasviöljyseos esimerkiksi Oivariini,Dellariini tai Ingamiiri vai margariini esimerkiksi Flora tai Keiju? Tai mites Benecol -tuotteet, ovatko ne kaikista paras vaihtoehto?
Epäterveellisintä lienee voi ja kookosrasva sekä palmuöljy.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Se on kuule Suvikultaa. Kulkukissat sulatettuna. Nami Nami.
Kissariini on parasta
Voi on parasta. Luonnontuote ilman lisäaineita.
Vierailija kirjoitti:
Voi on parasta. Luonnontuote ilman lisäaineita.
Kova rasva nostaa kolesterolia ja altistaa matalalle tulehdukselle.
Vierailija kirjoitti:
Voi on parasta. Luonnontuote ilman lisäaineita.
Ehdottomasti margariinia. Voi on epäterveellistä ja myös epäekologista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi on parasta. Luonnontuote ilman lisäaineita.
Kova rasva nostaa kolesterolia ja altistaa matalalle tulehdukselle.
Niinkö?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4424767
"First, the evidence suggests that saturated fatty acids induce inflammation in part by mimicking the actions of LP"
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/11786469209819462
"Saturated Fatty Acid Intake Is Associated With Increased Inflammation, Conversion of Kynurenine to Tryptophan, and Delta-9 Desaturase Activity in Healthy Humans"
Margariinista saat takuuvarmasti omega-6:a niin paljon että rasva-arvot menee perseelleen.
Vierailija kirjoitti:
Margariinista saat takuuvarmasti omega-6:a niin paljon että rasva-arvot menee perseelleen.
Googletappa saturated fat ja lipopolysachharides. Ne ovat haitallisten bakteerien tuottamia tulehdusta lisääviä aineita, joiden imeytyminen verenkiertoon lisääntyy kovan rasvan myötä. Asiat eivät ole mustavalkoisia.
Leivän päälle Benecol, paistamiseen oliiviöljy ja Oivariini seos. Korkeat kolesterolit mulla, mutta Oivariini antaa kyllä makua pienempänä määränäkin.
Voi ja kasviöljy ovat luonnontuotteita. Oivariini tehdään vatkaamalla niitä sekaisin.
Margariini on ultraprosessoitua. Kovettaminen tapahtuu teollisesti, eikä siinä ole mitään luonnollista.
Juhliin voi, arkeen oivariini leivälle, paistamiseen kasvirasvaa.
Kolesteroli aleni kun aloin käyttämään leivän päällä juustolevitteitä. Suosikkini on kantarellilevite, Greme Bonjour.
Se on kuule Suvikultaa. Kulkukissat sulatettuna. Nami Nami.