Peuran ulkolapaa: mitä/miten sitä valmistetaan?
Sain reilun kokoisen paketin tuota. Nyt en vaan pääse jyvälle että mitä tuosta tehdään?
Yleensä teen jotain kanasta, tai wokin, tai jtn mutta tämä ei taida wokiksi taittua.
Onko vinkkejä ja hyviä reseptejä tarjolla?
Kommentit (5)
Itseasiassa peuran lapa on melko mureaa, ja siitä löytyy lihas jonka voi vaikka leikata mureiksi pihveiksi, jutubesta löytyy ohjeita ainakin enkuksi. On todella hyvää pihvilihaa!
Jos ei osaa, niin koko lavan luineen voi ruskistaa ja laittaa uuniin, ja miedolla lämmöllä (n 120 astetta) ja monta tuntia. Kun sen kypsentää ylikypsäksi, niin on varmasti mureaa, ja sen tunnistaa siitä että liha hajoaa säikeiksi. Varoo vaan ettei kuivu, eli astiassa kansi päällä ja mukaan tarpeeksi lientä.
Ja ite en kyllä ole huomannu mitään outoa rasvan makua. En tiesä onko sitä enemmän sitten jossian vanhassa pukissa, vai missä, vai miksi jotkut niin väittää. Teen myös rasvasista osista jauhelihaa - hyvää on.
Kiitosta! Uuniin vaan ja lihaliemeen muhimaan. Minulla on hyvä rautapata anopin jäämistöstä.
Kylällä asuu metsästäjä joka tänä syksynä tiputti 8 kpl. Ja melkein omalta pihalta, yhden tosiaan olohuoneen terassilta. Että sitä lihaa kyllä on. Yksin asustelee ja pakastin täynnä. Odottelen lisää paketteja saatavaksi.
Keittelee sen kypsäks, sitten rääpii siitä sen lihan mitä irti saa ja tekee hernekeittoa.
Hyviä ohjeita tullut, ei tosiaankaan ole pikaruokaa.
Lapa on sitkeää. Hiero pintaan suolaa (ja mustapippuria, jos haluat), pilko sipulia ja porkkanoita, koko komeus paistopussiin, uunissa 150 astetta n 3 h. Leikkaa rasva pois, jos sitä on, peuran rasva on pahanmakuista.