Mihin käyttäisi vanhentuneen maustamattoman jogurtin?
Oisko esim joku leivonnainen mihin sitä menis paljon?
Kommentit (24)
Hyi, en mihinkään. Jos jugurtti on ihan käypää, söisin sen ihan normaalisti. Miksi haluat käyttää vanhentuneen jugurtin? Eikö sinulla ole rahaa ruokaan?
Sämpylä- tai leipätaikinaan. Jos leivot makeaa, sopii esim. rahka- & marjapiirakkaan tod. hyvin, suolaisen piirakan täytteeksi myös (1 - 2 kananmunaa mukaan, hyydyttää sopivasti).
Roskikseen. Siis tarjoilisitko vanhentunutta ruokaa perheellesi tai vieraillesi?
Vierailija kirjoitti:
Sämpylä- tai leipätaikinaan. Jos leivot makeaa, sopii esim. rahka- & marjapiirakkaan tod. hyvin, suolaisen piirakan täytteeksi myös (1 - 2 kananmunaa mukaan, hyydyttää sopivasti).
Hyi, mikä tekee vanhentuneesta ruuasta ok laittaa sämpylöiden tai leipään? Juotko myös vanhentuneen maidon?
Vierailija kirjoitti:
Roskikseen. Siis tarjoilisitko vanhentunutta ruokaa perheellesi tai vieraillesi?
Parasta ennen -päiväyksen ohittanut ei tarkoita, että tuota olisi pilaantunut. Etenkin hapanmaitotuotteet säilyvät pitkään parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Ap ei myöskään kertonut, onko kyse avatusta vai avaamattomasta pakkauksesta - jälkimmäinen on varmasti vielä käyttökelpoinen.
En käyttäisi vanhentunutta jogurttia, voi sairastua 😬
Tämän takia en syö mitään kotikokkien leivonnaisia. Tungetaan pilaantunutta taikinan sekaan. Tuttu leuhki laittaneensa leivonnaisiin mädät hedelmät ja pari kk vanhat kermaviilit. Kuvottavaa.
Vierailija kirjoitti:
En käyttäisi vanhentunutta jogurttia, voi sairastua 😬
Höpö,höpö,olen syönyt pari viikkoa vanhaa jugurttia monta kertaa,hapanmaitotuotteet säilyvät pitkään hyvänä.
Yritän hyödyntää kaiken, en heitä ikinä ruokaa pois. Harvoin mulla pääsee menemään vanhaksi. Jos on yksinhuoltaja, kolme lasta ja tilillä muutama kymppi, on pakko toimia näin. Ajattelin käyttää sen lettutaikinaan. Ap
Jos jogurtti on avaamaton ja säilytetty jääkaapissa, sitä voi vielä käyttää viimeisen päivämäärän jälkeen. Toki kannattaa tarkistaa ensin ettei ole ikävää hajua, makua tai muuta merkkiä pilaantumisesta.
Käyttäisin sen vaikka dippikastikkeeksi. Laittaisin jotain voimakkaita mausteita joko currya tai chiliä. Sopisi vaikka uunijuuresten kanssa.
Tai sitten tekisin kurkkusalaatin siis tsatsikin. Valkosipulia, öljyä, mausteita, yrttejä jogurttiin ja sitten siihen kurkkuja viipaloituna.
Jos jogurtissa ei ole korkea rasvaprosentti, se kannattaa valuttaa ennen käyttöä. Tämä parantaa sekä jogurtin koostumusta että makua.
Liota kokonaisia tai rikkottuja ohraryynejä jogurtissa tee ohrarieskaa.
Teeleipää ehdotan. Sekaan kaurahiutaleita, suolaa ja soodaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sämpylä- tai leipätaikinaan. Jos leivot makeaa, sopii esim. rahka- & marjapiirakkaan tod. hyvin, suolaisen piirakan täytteeksi myös (1 - 2 kananmunaa mukaan, hyydyttää sopivasti).
Hyi, mikä tekee vanhentuneesta ruuasta ok laittaa sämpylöiden tai leipään? Juotko myös vanhentuneen maidon?
Teen vanhentuneesta maidosta pannukakkua. Tehnyt jo yli40, kuntoni on erinomainen, enkä edes sairasta.
Ohis
Varmaan mikä tahansa ohje, johon tulee piimää, sopii myös jugurtille: kuivakakku tai saaristolaisleipä esimerkiksi.
Valuta se. Käytä valunut hera sämpylätaikinaan. Jäljelle jäänyt massa on rahkaa. Mausta se makusi mukaan, makeana sekaan esim hilloa tai marjoja. Suolaisena esim yrttisuolalla käy vaikka leivälle levitteeksi, sinihomejuustomurut seassa ihan extraherkkua jos vain homejuustoista tykkäät.
Söin juuri eilen loput avatusta jugurtista, jonka parasta ennen päivämäärä oli mennyt umpeen 10pv sitten. Hyvää oli. Viimeistä käyttöpäivää purkissa ei ollut. Oli mulla uusi ja avaamaton purkkikin mutta tyhmää kaataa käypää tavaraa pois vain sen takia että siinä on joku tuulesta temmattu päivämäärä.
Maitotuotteissa on parasta ennen- päivämäärä. Se tarkoittaa sitä, että sen tuotteet maku, koostumus, ulkonäkö, haju ja muut ominaisuudet ovat optimissaan vähintään siihen ajankohtaan asti. Sen jälkeen tuote on käyttökelpoinen usein varsin pitkään. Kuluttajan kannattaa aina tarkistaa tuotteen maku, haju ja ulkonäkö, jos parasta ennen päivämäärä on mennyt jo hyvän aikaa sitten.
Tavallinen purkkimaito säilyy usein täysin virheettömänä useita päiviä parasta ennen päivämäärän jälkeen, kun taas hapanmaitotuotteet (piimä, rahka, jogurtti, viili jne) säilyvät käyttökelpoisina jopa useita viikkoja. kermatuotteet, vaikkeivät olekaan hapanmaitotuotteita, säilyvät usein myös useita viikkoja käyttökelpoisina parasta ennen- päivämäärän jälkeen. Myös juustojen parasta ennen- päivämäärät ovat vain suuntaa-antavia.
Ratkaisevaa on usein se, miten tuotetta on säilytetty avaamattomana ja avaamisen jälkeen. Tuote voi pilaantua jo reilusti ennen parasta ennen- päivämäärää, jos sitä on säilytety liian lämpimässä, tai esimerkiksi jogurttipurkista on otettu jogurttia likaisella lusikalla. Myös jatkuvasti sahaava lämpötila pilaa tuotteen nopeasti: kun maito nostetaan ruokapöytään ja se ehtii lämmetä siinä, ja sen jälkeen se palautetaan jääkaappiin, ja taas takaisin ruokapöytään, niin se pilaantuu huomattavasti nopeammin kuin jos se säilytettäisiin jääkaapissa ja vain tarvittaessa siitä kaadettaisiin esim. juomalasiin tarvittava määrä ja palautettaisiin samantien jääkaappiin.
Kaada vessanpönttöön