Mikä viini pitsan kanssa?
Kommentit (41)
Mieluummin ei mikään, mutta jos nyt ihan pakko on, niin ihan mikä vaan.
Italialainen Ripasso on lähtökohtaisesti hyvä pizzaviini.
Täyteläiset ja keskitanniiset punaviinit, joissa jäännössokeria ainakin 10g/l. Puolikuivat ja keskihapokkaat valkkarit, esim. Alkon pirteä ja hedelmäinen kategoriasta.
Napolilaisen työkaverini mielestä pizzan kanssa juodaan vain olutta, viinin yhdistäminen siihen ei kuulemma ole italialainen keksintö :) johtuu siitä, että pizza on alunperin pikaruokaa ja viini kuuluu oikealle aterialle.
Olut ja pizza on mun herkku. Noin kerran/kk tai 2kk
Oudosti italialaiset juovat pizzan kanssa vettä tai olutta, ei missään nimessä viiniä.
Vierailija kirjoitti:
Italialainen Ripasso on lähtökohtaisesti hyvä pizzaviini.
Omasta mielestä Ripasso on enemmänkin juustoviini, varsinkin kovien juustojen kanssa hyvää.
Kokis tai maito. Muu on hienostoa leikkivn taviksen hifistelyä
Vierailija kirjoitti:
Napolilaisen työkaverini mielestä pizzan kanssa juodaan vain olutta, viinin yhdistäminen siihen ei kuulemma ole italialainen keksintö :) johtuu siitä, että pizza on alunperin pikaruokaa ja viini kuuluu oikealle aterialle.
Jep. Sen takia harjaantuneen viininjuojan viinit eivät sovi pizzan kanssa, viinissä pitää olla jonkun verran jäännössokeria, että sopii pizzan kanssa. Toki makuasioita.
Vierailija kirjoitti:
Maito on parempi valinta.
Italiassa kukaan ei juo maitoa ruoan kanssa. Joten se on aika outo valinta italialaisen ruoan kaveriksi.
Italiassa juomme olutta aina ja itse juon alkoholitonta olutta pizzaa syödessä. Ei siihen viini sovi.
Pitsan kanssa voi juoda vaikka seissyttä vettä. Pizzan kanssa sitten esimerkiksi Toscanan alueen Brunello di Montalcinia.
Vesi, Kaanaan häissäkin vedestä tehty oli parasta.
Rose