Ravintolalle jää 2€ satasen illalliselta....mitä!?
...kuka uskoo tähän
– Olemme laskeneet keskimääräisen esimerkin sadan euron illallisesta, jossa on kolme ruokalajia ja pari lasia viiniä. Siitä ravintolalle jäävä osuus on kaksi euroa, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.
Kommentit (81)
Ei sitten tullut mieleen, että tilavuokra, sähkö, vesi, jätehuolto, työntekijät jne. eivät ole ilmaisia. Etenkin työvoima on Suomessa helkkarin kallista.
No voihan se olla, jos tarjoilee koobehärkää, hummeria ja satokauden ulkopuolisia kalliita tuontituotteita muutenkin. Kannattaisi vähän katsella sitä Kuppilat kuntoon ohjelmaa ja miettiä niitä katteita.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten tullut mieleen, että tilavuokra, sähkö, vesi, jätehuolto, työntekijät jne. eivät ole ilmaisia. Etenkin työvoima on Suomessa helkkarin kallista.
Jotenkin silti tuntuu, että tuo yhtälö EI voi kyllä toimia. On kyllä silloin laskettu kannattavuusluvut täysin väärin. Ei ole ihme, jos tämä MaRan toimitusjohtaja oli kurkku vääränä tukia huutamassa . Kokoajan oli joku asia hänen mielestään pielessä .
Joku mättää tässä ja pahemman kerran.
Juu, tarjoaa satasella nokareen perunamuusia ja 2 nakkia.
Lasi kraanavettä ja pala näkkäriä.
On kate kohdallaan!
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten tullut mieleen, että tilavuokra, sähkö, vesi, jätehuolto, työntekijät jne. eivät ole ilmaisia. Etenkin työvoima on Suomessa helkkarin kallista.
Siis mitä....myyt ruokaa ja palvelua tonnilla ja viivan alle kymppi. Noup!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten tullut mieleen, että tilavuokra, sähkö, vesi, jätehuolto, työntekijät jne. eivät ole ilmaisia. Etenkin työvoima on Suomessa helkkarin kallista.
Jotenkin silti tuntuu, että tuo yhtälö EI voi kyllä toimia. On kyllä silloin laskettu kannattavuusluvut täysin väärin. Ei ole ihme, jos tämä MaRan toimitusjohtaja oli kurkku vääränä tukia huutamassa . Kokoajan oli joku asia hänen mielestään pielessä .
Joku mättää tässä ja pahemman kerran.
Eihän se toimikaan. Ei tarvitse olla kuin peruskoulun pari ensimmäistä luokkaa käytynä, että sen hoksaa. Siltä pohjalta kyllä erikoista, että niin moni ravintola kituuttelee tuollaisilla "tuotoilla" tai jopa tappiolla. Kovin monella muulla alalla ei yritystä pyöritetä vuosikausia hyväntekeväisyytenä.
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€
90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten tullut mieleen, että tilavuokra, sähkö, vesi, jätehuolto, työntekijät jne. eivät ole ilmaisia. Etenkin työvoima on Suomessa helkkarin kallista.
Siis mitä....myyt ruokaa ja palvelua tonnilla ja viivan alle kymppi. Noup!
Niin siinä käy, jos et osaa hinnoitella oikein ja kulurakenne on muutenkin päin peräsuolta. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kuppila, jossa tilanne on tuo.
Snägärillä kauppias joutuu jo antaa asiakkeelle rahaa, että ottaa vastaan ruoka-annoksen.
On Lapilla kyllä jutut. Ei, ei mikään noilla katteilla voi pyöriä. Olikos tämä Lappi keskustan miehiä? Jos niin tuet siihen päälle niin avot!
Vierailija kirjoitti:
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...
Ei kannata laskelmia tehdä, jos ei ole mitään hajua kokonaiskuluista ja varsinkaan kulujen suuruudesta. parilla kympillä et saa työvoimaa kuin veronkieropizzeriaan. Jos sinnekään. Ja sähkö, vesi jne. ei vieläkään ole ilmaista.
Vierailija kirjoitti:
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...
Plus kaikki nuo menee vähennyksiin jne… eli todennäköisesti siitä 100 lounaasta jää 98 euroa ravintolalle, josta maksaa henkilöiden palkat… ja kun näitä annoksia myydäänkin sitten useita, voila, henkilökunnan palkka on maksettu, tilavuokramaksettu ja hymyillää naama messingillä, miten taas tehtiin voittoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...Ei kannata laskelmia tehdä, jos ei ole mitään hajua kokonaiskuluista ja varsinkaan kulujen suuruudesta. parilla kympillä et saa työvoimaa kuin veronkieropizzeriaan. Jos sinnekään. Ja sähkö, vesi jne. ei vieläkään ole ilmaista.
No ei kannata ottaa kantaa, jos kuvittelee, että yhdellä ravintola-annoksella katetaan kaikki kulut.
Vierailija kirjoitti:
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...
Tilavuokrat voi olla stadissa 10000 euroa kuussa, jos riittääkään
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...Ei kannata laskelmia tehdä, jos ei ole mitään hajua kokonaiskuluista ja varsinkaan kulujen suuruudesta. parilla kympillä et saa työvoimaa kuin veronkieropizzeriaan. Jos sinnekään. Ja sähkö, vesi jne. ei vieläkään ole ilmaista.
Aika kallis lounas saa olla, että sillä kustannetaan kengäskiillostuksesta lähtien kaikki…
Vierailija kirjoitti:
No lasketaan:
Asiakas maksaa 100 €
-tästä arvonlisävero on 9,10€
Ravintolalle ennen kuluja 90,90€
Alkupalana vaikka nachoja, kustannus 2€
Pääruokana 200g pihvi, hinta ravintolalle n.5€
Lisukkeet (peruna salaatit jne) 5€
Jälkiruoka 5€
4dl viiniä 8€
Työvoimakuluja 20€
Yhteensä 45€90,9
-45
=45,90
Kyllähän siitä jotain jää...
Varmaan joku paistipihvi on 5€ mutta sisäfile on ravintolalle melkein 20€. Työvoimakuluja 20€? Eli tarjoilija tekee 5min ja kokki 5min? Emt ei vaikuta realistiselta sekään.
Herra Lappi kaikkien satujen äiti ja suuri lobbari. Miten edes kehtaa.